شناسهٔ خبر: 28910204 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

شهرداری تهران نسبت به صدور مجوز نصب دکل در املاک خصوصی بدون اخذ مجوز هشدار داد

افزایش فضای بی‌دفاع شهر با نصب دکل‌های غیرمجاز

روزنامه جوان

اگر در شهر سر بچرخانید در فواصل بسیار کم روی ساختمان‌ها و در تراز خط افق دکل‌های بسیاری می‌بینید که سر به فلک کشیده‌اند. نصب و استفاده از دکل‌های مخابرات به رغم ضرورت باید دارای استاندارد‌های لازم و مجوز‌های قانونی باشد

صاحب‌خبر -
اگر در شهر سر بچرخانید در فواصل بسیار کم روی ساختمان‌ها و در تراز خط افق دکل‌های بسیاری می‌بینید که سر به فلک کشیده‌اند. نصب و استفاده از دکل‌های مخابرات به رغم ضرورت باید دارای استاندارد‌های لازم و مجوز‌های قانونی باشد و به ساکنان اطراف این دکل‌ها باید اطمینان داده شود که این دکل‌ها بی‌خطر هستند، در این خصوص معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران نسبت به صدور مجوز نصب دکل در املاک خصوصی بدون اخذ مجوز از کارگروه صدور مجوز فعالیت سایت، دکل و آنتن هشدار داد.

ساماندهی دکل‌ها، آنتن‌ها و ایستگاه‌های ارتباط رادیویی در شهر تهران مصوبه شورای شهر سوم است. در تبصره ۱۱ این مصوبه کارگروهی برای صدور مجوز نصب دکل با رعایت ضوابط طرح جامع و تفصیلی برای مدت معین پیش‌بینی شده بود.

این کارگروه متشکل از نماینده شورای شهر تهران، نماینده معاونت شهرسازی و معماری (اداره کل معماری و ساختمان)، نماینده معاونت خدمات شهری (اداره کل امور خدمات شهری، سازمان زیباسازی، سازمان پارک‌ها و فضای سبز)، معاونت برنامه‌ریزی (سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات)، معاونت حقوقی، شورا و امور مجلس (اداره کل حقوقی) و نماینده شرکت ارتباط مشترک شهر است که به نظر می‌رسد مجوز‌های جدید تأیید این کارگروه را ندارد. به تازگی پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص مشکلات و معضلات صدور مجوز‌های دکل و آنتن‌های مخابراتی نامه‌ای را به حجت‌الله میرزایی معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شورا‌ها ارسال کرده است. در متن این نامه اشاره شده با توجه به بررسی به عمل آمده و استعلام از شرکت ارتباط مشترک شهر در خصوص نحوه صدور مجوز نصب و راه‌اندازی دکل‌های مخابراتی در سایت‌ها با مالکیت خصوصی مشخص شده که این شرکت اخیراً اقدام به صدور مجوز نصب دکل در املاک خصوصی بدون اخذ مجوز از کارگروه صدور مجوز فعالیت سایت، دکل و آنتن (موضوع ماده ۱۱ مصوبه ساماندهی دکل‌ها، آنتن‌ها و ایستگاه‌های ارتباطی رادیویی در شهر تهران)، کرده است.

در بخشی از این نامه یادآوری شده است: همان‌طور که مستحضرید طبق بند ۱-۴ ذیل ماده ۴ مصوبه ضوابط نصب سایت، آنتن و دکل در شهر تهران با موضوع فرآیند درخواست مدارک لازم جهت صدور مجوز تنها مرجع بررسی و صدور مجوز کارگروه مندرج در ماده ۱۱ مصوبه صدرالذکر است لذا خواهشمند است دستور فرمایید ضمن توقف کارگروه داخلی نسبت به آمار مجوز‌های صادره بدون طی مراحل قانونی و ابطال مجوز‌های صادره اقدام لازم انجام شود. همچنین در نامه حناچی از تهیه گزارش آسیب‌شناسی موضوع و تهیه سند پیش‌نویس بخشنامه فرآیند ساماندهی و بهره‌برداری از ایستگاه‌های ارتباطی و مخابراتی خبر داده شده است.

نصب دکل بدون مجوز در تهران
چندی پیش عضو شورای شهر تهران اعلام کرد بیش از ۲ هزار دکل بدون مجوز در شهر تهران نصب شده است، قطعاً از سال جاری تمام دکل‌های بدون مجوز جمع‌آوری می‌شوند. ناهید خداکرمی گفت: اداره کل ارتباطات شهری در شهرداری تهران دایر شده و یکی از وظایف این اداره این است که نسبت به ساماندهی نصب دکل‌ها از منظر زیباسازی، سلامت و دیگر موارد اقدام کند. عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در کارگروه نصب دکل‌ها نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف از جمله اداره تنظیمات رادیویی، زیباسازی، محیط زیست و دیگر سازمان‌های ذیربط حضور دارند تأکید کرد: دکل‌هایی که بدون مجوز تاکنون نصب شده‌اند باید نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند و در کارگروه دکل‌ها تمام بحث ما این است که نمایندگان خوبی برای مردم باشیم تا به سلامت آن‌ها لطمه‌ای وارد نشود. در کارگروه دکل‌ها که مدیریت آن تغییر کرده است، به سرعت وارد عمل شده‌ایم و اخطار‌هایی برای افرادی که نسبت به نصب دکل بدون مجوز اقدام کرده‌اند فرستاده‌ایم و قطعاً از سال جاری تمام دکل‌های بدون مجوز در شهر تهران جمع‌آوری می‌شود. وی با اشاره به اینکه این دکل‌ها چه مضراتی برای سلامتی شهروندان دارد، گفت: سازمان انرژی اتمی هر جا تشعشعات بیش از حد مجاز باشد به ما گزارش می‌دهد که تاکنون نیز مواردی از این دکل‌ها داشته‌ایم. همچنین در حال حاضر یک‌سری دکل‌های نظامی و انتظامی داریم که سعی می‌کنیم همه آن‌ها را در یک چارچوب قرار دهیم.

به گفته وی تقریباً تمام دکل‌های نصب شده در شهر تهران حداقل استاندارد‌ها را دارند و تلاش می‌کنیم دکل‌های غیراستاندارد نیز استاندارد شوند و همین طور دکل‌های غیرقانونی نیز جمع‌آوری خواهد شد. مضرات دکل‌ها بستگی به طول موج دارد و خیلی از دکل‌ها استاندارد و سالم هستند. عضو شورای شهر تهران افزود: بعضی از دکل‌ها دچار مشکل هستند و مضراتی برای محیط زیست و انسان‌ها دارند و در حال حاضر وضعیت بحرانی در این خصوص نداریم. جانمایی برای نصب دکل‌ها یک پروسه علمی دارد و هنگامی که جانمایی در یک ساختمان اتفاق می‌افتد باید نسبت به دریافت مجوز‌های لازم اقدام کنند. نکته جالب این که امن‌ترین جا همان ساختمانی است که روی آن دکل نصب شده چراکه تشعشعات پخش می‌شود و ضرری برای اهالی آن ساختمان نخواهد داشت. با این حال دکل‌های شهر تهران از لحاظ ایمنی در شرایط خوبی قرار دارد و در زلزله اخیر دکلی سقوط نکرده است.

نظر شما