شناسهٔ خبر: 28885525 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

دبیرکل جنبش نُجَبا تشریح کرد

ثبت زحمات ایران برای عراق در تاریخ با قلم طلا

صاحب‌خبر -

دبیرکل جنبش نُجَباء با بیان این که دولت و ملت عراق در مرحله مهمی از تقویت روابط با جمهوری اسلامی قرار دارند، زیرا ایران در زمان حمله داعش به عراق تنها کشوری بود که درکنارشان ایستاد، تاکید کرد: «تاریخ زحمات ایران برای عراق را با قلمی از طلا ثبت خواهد کرد.» «شیخ اکرم الکعبی» در گفت‌وگوی تفصیلی با ایسنا ضمن تشریح حوزه‌های فعالیت تشکیلات متبوع خود در کشورهای سوریه و عراق  در مورد روابط این جنبش با جمهوری اسلامی ایران توضیحاتی را ارائه کرد که به شرح زیر است:
رابطه جنبش مقاومت اسلامی نُجَباء با جمهوری اسلامی ایران چگونه است؟ 
آنچه ما را با جمهوری اسلامی ایران، این کشور متمدن که پیشرفت علمی گسترده‌ای را پس از خروج از سیطره استکبار جهانی محقق ساخته، مرتبط می‌کند؛ فرهنگ، تاریخ، پیام آسمانی، خون مطهر اهل‌بیت(ع) در کربلا، ارزش‌های اخلاقی و اصول انسانی است. عراق، ایران و همه ملت‌های محور مقاومت، دارای عقاید و روابط محکمی هستند که غرب به‌دنبال تخریب آن و ایجاد تفرقه و دشمنی بین این ملل بزرگ بوده است. از جمله این تلاش‌ها، می‌توان به پشتیبانی از رژیم صدام در سیطره بر ملت عراق و کشتار و ظلم در حق آنان اشاره کرد. صدام به این‌ها اکتفا نکرد و با پشتیبانی غرب علیه جمهوری اسلامی وارد جنگ شد. او به‌شدت در پی نهادینه کردن دشمنی بین دو ملت بود. به‌ دنبالِ از سر راه برداشتن صدام، که دست‌پرورده خودشان بود، دیدیم که رژیم‌های عربی که با آمریکا برای خلاصی از صدام همکاری کرده بودند؛ با تاسیس رسانه‌ها و اجیر کردن جمعی از نویسندگان، کوشیدند تا تصویر صدام را نیکو جلوه دهند! دشمنان گمان می‌کنند که با این توهین‌ها می‌توانند ما را به عقب‌نشینی از عقیده حق مجبور کنند. در حقیقت غرب همیشه به‌دنبال تخریب وجهه جنبش‌های اسلامی و مکتبی است و وانمود می‌کند که این جنبش‌ها وابسته به دیگران هستند. ولی دشمنان هنوز نفهمیده‌اند که جمهوری اسلامی به‌عنوان کشور ولایت‌فقیه، آروزی انبیاء و اولیاء را با انقلاب بزرگ اسلامی محقق کرده و این انقلاب، نور هدایتی برای آزادگان جهان است. ولی‎فقیه حتی در اروپا و آمریکا پیرو دارد و همه این افراد معتقدند که او نایب امام زمان(عج) است.
امروز ما معتقدیم که جمهوری اسلامی رهبر محور حق و مقاومت در مواجهه با مستکبران جهان و در رأس آن‌ها مثلث شر (آمریکا ـ انگلیس ـ اسرائیل) است؛ کشورهایی که ثروت خود را از طریق جنگ‌افروزی، ریختن خون بی‌گناهان و سرقت اموال آنان به‌دست می‌آورند. اگر پیروی از ولی‌فقیه از نظر غرب وابستگی به‌شمار می‌آید، پس جهانیان بدانند که ما وابسته هستیم. برخی «قلم به مُزد»ها به ما خرده می‌گیرند که چرا پرچم دشمنی با صهیونیست‌ها را برافراشته‌ایم و قدس را رمز مقاومت اعلام کرده‌ایم؟! من به این‌ها می‌گویم که حرکت در جهت آزادی قدس شریف، هم‌راستا با عقیده به مهدویت است و هرگز از آن جدا نمی‌شود. بنابراین هرکس به قدس پشت کند، عقیده‌اش ناقص بوده و هرگز پیروزی در سایه پرچم حضرت صاحب الزمان(عج) را درک نخواهد کرد.
برخی از تحلیل‌گران معتقدند باتوجه به اینکه مقاومت اسلامی نُجَباء شاخه‌ای از الحشد الشعبی محسوب می‌شود و در حال حاضر شاهد پایان جنگ در عراق هستیم، زمان آن رسیده که فعالیت این گروه نظامی نیز در این کشور متوقف شود. دیدگاه جنابعالی در این زمینه چیست؟
جنبش نُجَباء علاوه بر فعالیت نظامی، فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و خدماتی نیز دارد. معتقدم همین امر باعث وحشت دشمنان شده است، زیرا نهادینه کردن بصیرت و فرهنگ در جامعه، در حقیقت جنگ پیش‌دستانه و حمله به طرح‌های ذلت‌بار و استعماری است. البته این توطئه‌ها فقط در جامعه‌ای متفرق، جاهل و خالی از فرهنگ آزادی‌طلبی محقق می‌شود. دشمنان در سیستم جهانی‌سازی به توسعه جهالت در جامعه و مشغول کردن آن به فرهنگ‌های عقب افتاده و منحل اصرار دارند. به همین دلیل ما معتقدیم که مقاومت باید در همه سطوح نظامی، سیاسی و فرهنگی ادامه یابد. مقاومت اسلامی نُجَباء تلاش کرده در همه سطوح و نه ‌فقط در میدان نظامی فعالیت کند.
نظر شما در ارتباط با تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه گروه‌های مقاومت از جمله نجبا چیست و این گروه چه واکنشی خواهد داشت؟
ما معتقدیم که هرچه فریادهای دشمنان علیه ما بیشتر شود، یعنی قدرت ضربات وارده ما به آنان قوی‌تر بوده است. این ضربه‌ها آنان را به درد آورده و به همین دلیل صدایشان بلند شده و اقداماتشان را علیه ما افزایش داده‌اند.
 باتوجه به اینکه به‌تازگی رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر عراق انتخاب شده‌اند، نوع تعامل جنبش نُجَباء با دولت جدید در عراق به چه نحو خواهد بود؟
ما به ضرورت روند سیاسی عراق باور داریم و با قدرت از آن پشتیبانی می‌کنیم. این مهم بدون وجود دولتی قوی که جرأت و شجاعتی را که مرجعیت توصیف کرده است دارا باشد، محقق نمی‌شود. این چنین دولتی می‌تواند برنامه‌های مخرب آمریکا در عراق را متوقف کند و می‌تواند کمپانی‌های آمریکایی را که با سیاستمداران داعشی شراکت داشته و نفت و ثروت‌های ملی عراق را به تاراج می‌برند، از عراق اخراج کند. اگر دولت این اقدامات را اجرایی کند، می‌تواند به اشغال عراق پایان دهد و همچنین خواهد توانست با اخراج این کمپانی‌ها که کارگران خارجی زیادی را به خدمت گرفته‌اند به بیکاری پایان دهد. ضمن اینکه می‌تواند شرکت‌های امنیتی وابسته به شبکه جهانی صهیونیسم را از کشور اخراج کند؛ به‌ویژه که نیروهای امنیتی و نظامی عراق توانایی خود را در حمایت از ملت و سرزمین عراق به اثبات رسانده‌اند. وجود این شرکت‌های مشکوک امنیتی که مرتکب ترورهای منظم می‌شوند، به شکل گسترده باعث آسیب دیدن وضعیت امنیتی کشور خواهد شد. ما امیدواریم که دولت جدید در دو جهت فعالیت کند؛ نخست: بازسازی و آبادی کشور در همه عرصه‌ها. دوم: پاکسازی عراق از آسیب‌هایی که این شرکت‌ها ـ بعد از آنکه به اشغال نظامی پایان داده شد و اشغالگران با ذلت بیرون رانده شدندـ با اشغال حوزه‌های اقتصادی و امنیتی به کشور وارد  کرده اند.
پیش‌بینی می‌کنید چشم‌انداز روابط ایران و سیاستمداران جدید عراقی به چه سمتی سوق پیدا خواهد کرد؟
در خصوص آینده روابط عراق و ایران در سایه تشکیل دولت جدید، در حال حاضر آنچه دخالت در امور عراق نامیده می‌شود، دو نوع است؛ دخالت منفی و دخالت مثبت. دخالت عربستان، امارات، قطر و برخی کشورهای دیگر در جهت تخریب و تضعیف عراق است. آن‌ها داعش را به عراق فرستادند، از طائفه‌گرایی پشتیبانی کردند و درگیری‌های داخلی را به دستور صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها به ‌راه انداختند. آمریکا در ابتدای حمله داعش به عراق، از کمک سر باز زد و علاوه بر آن، موانعی نیز در برابر مقاومت و بسیج مردمی که از ابتدا مقابل داعش ایستاده بودند، ایجاد کرد. آنچه آمریکایی‌ها در میدان انجام می‌دادند، خلاف چیزی بود که در رسانه‌ها اعلام می‌کردند. آنان در رسانه‌ها مبارزه با تروریسم را فریاد می‌زدند، درحالی‌که خود تروریسم را ساخته بودند و از آن پشتیبانی می‌کردند.  
آمریکا همه عملیات‌های پیش‌روی ما را به تأخیر می‌انداخت و از داعش حمایت می‌کرد و می‌کوشید اشغال شهرها را طولانی‌تر کند. هنوز هم در مرز سوریه و عراق از داعش حمایت می‌کند و مانع آزادی بقیه مناطق از اشغال داعش می‌شود. اما در طرف دیگر، دخالت مثبت است؛ که همان نقش جمهوری اسلامی در کمک به عراق برای مقابله با حمله وحشیانه داعش بود. حضور فعال مردان تأثیرگذار ولایت و در رأس آن‌ها حاج «قاسم سلیمانی» که نقش بزرگی داشت. تاریخ این تلاش‌ها را با قلمی از طلا ثبت خواهد کرد. مردم، دولت و مقامات سیاسی عراق کسی را که در کنارشان ایستاد و کسی را که علیه آنان توطئه کرد به‌خوبی می‌شناسند.

نظر شما