شناسهٔ خبر: 28855089 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تحریم عربستان به دلیل قتل خاشقجی شد

بیش از 40 تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه‌ای به «دونالد ترامپ،» رئیس جمهور این کشور خواستار بررسی پرونده ناپدید شدن جمال خاشقجی در چارچوب «قانون ماگنیتسکی» شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای به رئیس جمهور این کشور خواستار بررسی پرونده خاشقجی در چارچوب «قانون ماگنیتسکی» و اعمال تحریم علیه عربستان سعودی شد.

بیش از 40 تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه‌ای به «دونالد ترامپ،» رئیس جمهور این کشور خواستار بررسی پرونده ناپدید شدن جمال خاشقجی در چارچوب «قانون ماگنیتسکی» شدند.

این نمایندگان از ترامپ خواستند تا در صورت اثبات نقش عربستان سعودی در قضیه خاشقجی، علیه این کشور تحریم های شدید و جامع اعمال شود.

در این نامه آمده است: « دلایل و شواهد حاکی از آن است که دولت عربستان سعودی فرمان قتل و مثله کردن جمال خاشقجی را داده است. از رئیس جمهور آمریکا می خواهیم که به این مسئله فورا رسیدگی کند. باید دولت ترامپ به مسئله قتل و شکنجه فردی که از حق آزادی بیان دفاع کرده رسیدگی کند؛ ما خواهان بررسی ماجرای پرونده خاشقجی در چارچوب قانون حقوق بشر ماگنیتسکی هستیم.از دولت می خواهیم که طی 120 روز (4 ماه) گزارشی در زمینه پرونده خاشقجی آماده کند تا بر اساس آن اشخاص مرتبط با این پرونده تحریم شوند.دستگاه اطلاعاتی آمریکا باید هرچه سریعتر اطلاعاتی که در خصوص پرونده خاشقجی در دست دارد را در اختیار کنگره قرار دهد.در صورتی که تحقیقات زودتر به پایان رسید و نتیجه آن با گزارشی که در رسانه ها منتشر شده منطبق بود، باید هرچه سریعتر علیه این کشور و اشخاص مرتبط با این ماجرا تحریم های بسیار سنگین اعمال شود. همچنین آمریکا باید هرچه سریعتر از دخالت در یمن دست بردارد.»

این در حالی است که روز گذشته -پنجشنبه- دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که مرگ جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار ناپدید شدۀ عربستان سعودی «به نظر قطعی» است.

او در پایگاه هوایی «اندروس» آمریکا قبل از سوار شدن به هواپیما برای رفتن به یک سفر سیاسی، در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید «آیا فکر می‌کنید که خبرنگار سعودی مرده است»، گفت: «به نظر من اینطور می‌رسد... خیلی غم‌انگیز است.»

این اولین بار است که رئیس جمهور آمریکا کشته شدن جمال خاشقجی را تایید می‌کند.

 ترامپ همچنین اعلام کرد که پاسخ آمریکا به عربستان سعودی در این موضوع «بسیار شدید» خواهد بود. با این وجود تاکید کرد که اکنون کمی زود است که بطور قطعی در این باره که چه کسی دستور کشته شدن او را داده، نتیجه گیری کرد. او گفت باید دانست که چه اتفاقی افتاده است.

سخنان ترامپ ساعاتی پس از گفتگوی او با «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا و دریافت آخرین اطلاعات دربارۀ پروندۀ جمال خاشقجی بیان شد.

آقای پمپئو نیز پس از دیدار با دونالد ترامپ، در پاسخ به سوال خبرنگاران دربارۀ پیامدهای احتمالی کشته شدن جمال خاشقجی برای حکومت عربستان گفت: «فکر می‌کنم که برای همۀ ما مهم است به یاد داشته باشیم که ما رابطۀ استراتژیک طولانی از سال ۱۹۳۲ میلادی به این سو، با پادشاهی سعودی داریم.» او همچنین عربستان سعودی را «یک شریک مهم در مبارزه با تروریسم» خواند.

در تحولی دیگر؛ یک منبع دولت آمریکا بدون این که بخواهد نامش را فاش کند روز گذشته- پنج‌شنبه- به خبرگزاری رویترز گفت که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا بیش از گذشته متقاعد شده‌اند که شاهزاده «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در عملیات اجرا شده علیه جمال خاشقجی دست داشته است؛ عملیاتی که منجر به مرگ او شد.

بنابراین گزارش، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد و مخالف عربستان سعودی، سردبیر سابق روزنامه الوطن و ستون‌نویس واشنگتن‌پست روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشده است.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج خاشقچی از کنسول‌گری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

پس از این حادثه، مقامات عربستان سعودی تحت فشار بین المللی برای روشن شدن سرنوشت خاشقجی قرار گرفتند.

 برخی منابع غیر رسمی خبری اعلام کرده اند که خاشقجی توسط ماموران سرویس امنیتی سعودی پس از شکنجه در کنسولگری عربستان به قتل رسیده و تکه تکه شده است.

خاشقچی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرد و به آمریکا رفت. وی در مقالاتی که در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، از جنگ عربستان در یمن، بحران اقتصادی با کانادا و دستگیری مدافعان حقوق زنان عربستان انتقاد کرده بود.وی قصد داشت یک مرکز در زمینه حقوق بشر تأسیس کند که برخی بر این باورند این قصد وی باعث قتل اش شده است.

 

 

انتهای پیام

نظر شما