شناسهٔ خبر: 28850494 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان مطرح کرد

گل به خودی "تحریم‌های داخلی" به شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان گفت: بوروکراسی و تحریم برخی از ارگان‌ها در کشور آن‌ چنان سخت است که تحریم‌های خارجی اثر چندانی ندارد و همه این موارد ناشی از عدم شفافیت قانون است.

صاحب‌خبر -

داریوش عباسی مدیر یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه آی‌.تی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بسیاری از نیروهای کار به کمتر از 10 درصد از اطلاعات دانشگاهی و دروس گذرانده شده خود در دانشگاه نیاز دارند و گاهی نیاز است بین علوم پیوند برقرار شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر اساتید در رشته‌های مختلف، رشته تحصیلی خود را برتر از سایر رشته‌ها می‌دانند و همین امر به دانشجو نیز القا شده و در پایان با وارد شدن دانشجو به بازار کار این دید در او وجود دارد که این تفکر آسیب‌زاست.

این مدیر جوان تشریح کرد: زمانی که دولت، مشتری شرکت دانش‌بنیان می‌شود بروکراسی اداری در کار وقفه ایجاد می‌کند، اگر فردی فرهنگ کارآفرینی را می‌دانست کارآفرین می‌شد نه دولتی؛ به همین جهت دولت باید برای تمرکز بر کارآفرینی شرایط عمومی جامعه را آماده کند.

وی توضیح داد: برخی از شرکت‌ها در تأمین نیروی فنی دچار چالش شده‌اند چرا که نخبگان رشته آی.تی به‌ آسانی از کشور مهاجرت کرده‌اند و این امر منتج به بی‌ثباتی در شرکت‌ها شده است.

عباسی ادامه داد: در برخی از حوزه‌ها چالش‌هایی وجود دارد که از جمله آن می‌توان به دریافت مجوز توسط شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد که این امر زمان زیادی را می‌طلبد و برای شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌زاست.

وی با اشاره به اینکه در علوم، همیشه از پیشرفت‌های آینده صحبت به میان می‌آید، افزود: در تجاری‌سازی علوم، بازار حائز اهمیت است و در این‌ بین افرادی هستند که ابزارهای زیرساختی ارائه می‌دهند.

این مدیر جوان ادامه داد: نیاز نیست تا همه افراد خدمات زیرساختی ارائه دهند بلکه در بازار افرادی که به‌صورت تخصصی فعالیت دارند می‌توانند خدمات زیرساختی را ارائه کنند.

وی ابراز کرد: فکر کردن به بازارهای خارجی با چالش‌هایی همراه است ولی برخی از شرکت‌ها در این امر پیشرفت کرده‌اند؛ در حوزه آی‌.تی جمعیت برنامه‌نویسان در ایران بیش از سایر کشورها است و در این امر در جایگاه مطلوبی قرار داریم.

عباسی گفت: اگر برخی از این شرکت‌ها در خارج از کشور بودند نمی‌توانستند هزینه‌های خود را تأمین کرده و به حیات خود ادامه دهند.

وی گفت: بروکراسی و تحریم برخی از ارگانها در کشور به اندازه‌ای سخت است که تحریم‌های خارجی آن‌ چنان اثر ندارد و همه این موارد ناشی از عدم شفافیت قانون است.

این مدیر جوان اظهار کرد: صاحبان شرکت‌های آی.تی گاهی صبح بیدار شده و به‌ یک‌ باره می‌ببینند که فیلتر شده‌اند که این امر قانونی نبوده و بدون اطلاع‌رسانی نیز صورت می‌گیرد.

وی بابیان اینکه در قزوین برخی از کسب‌وکارهای اینترنتی به دلیل بروکراسی اداری تعطیل شدند، تشریح کرد: مشاهده می‌شود در حوزه آی.تی شرکت‌هایی که با مشکل روبه‌رو می‌شوند با حضور در فضاهای مجازی صدای خود را به گوش مسئولین می‌رسانند چرا که اگر بخواهند روال قانونی و اداری را پیش بگیرند راه به‌ جایی نمی‌برند که این امر یکی از نقاط ضعف است و همین امر منجر به مهاجرت بسیاری از نخبگان می‌شود.

این مدیر تصریح کرد: افراد قانون‌گذار با صنعت آی.تی آشنا نیستند و متخصص آن را نیز ندارند و خودشان تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که این شرکت‌ها باید خود را در قالب آن قانون جای دهند.

عباسی یادآور شد: در حوزه آی.تی اگر کار به شکایت و دادگاه برسد در نهادهای قضایی متخصصین امر وجود ندارند که بایستی به این امر در لایه‌های مختلف توجه کرد ضمن اینکه مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی نیز باید اطلاعات خود را به‌روز کنند.

منبع: ایسنا

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها:

نظر شما