شناسهٔ خبر: 28846711 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

آموزش عالی در هفته‌ای که گذشت

حضور روحانی در دانشگاه تهران در هفته‌ای که «نانو» سکاندار علم ایران بود

مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی هفته گذشته با حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، در همین هفته دو نمایشگاه عرضه دستاوردهای علمی ایران هم دایر بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس در هفته‌ گذشته مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی با حضور حسن روحانی رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد.

در همین هفته دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در 2 نمایشگاه ارائه شد.

یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد.

در این نمایشگاه 114 غرفه ایرانی و خارجی حضور دارند که بیش از 300 محصول ایرانی حوزه فناوری نانو ارائه شد.

در حوزه نانو فناوری حدود 400 محصول از سوی محققان ایرانی تولید شد.

همچنین دومین نمایشگاه تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور از روز پنج‌شنبه 19 مهرماه 1397 در محل نمایشگاه‌های دائمی تهران در بوستان گفت‌وگو برگزار شد و تا یکشنبه 22 مهرماه 1397 نیز ادامه داشت.

در این نمایشگاه از میان بیش از 3700 شرکت دانش‌بنیان و خلاق، بیش از 100 شرکت برتر انتخاب شده و محصولات خود را به نمایش گذاشتند. 

* هفت قرارداد صنعتی در حوزه نانوفناوری منعقد شد

در دومین روز از یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو، هفت قرارداد صنعتی بین شرکت‌های فناور و صنعت منعقد شد.

در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها که با حضور سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو برگزار شد، تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شد.
همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان نیز با یکدیگر تفاهم‌نامه همکاری منعقد کردند.

* انتصابات آموزش عالی

با حکم رئیس جمهور، علی وحدت به عنوان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی انتخاب شد.

با حکم معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سید عباس شجاع الساداتی به عنوان مسئول تدوین ساز و کار جذب و آموزش کیفی دانشجوی بین الملل منصوب شد.

علی باستی رئیس پارک علم و فناوری گیلان با حکم برومند به عنوان دبیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار سال 1397، منصوب شد.

*  جلسه شورای عتف با حضور معاون اول برگزار شد

جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) عصر دوشنبه به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری با بیان اینکه عدم تأمین نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی کشور ممکن است آسیب های جبران ناپذیری برای کشور به همراه داشته باشد، تصریح کرد: با وجود آنکه بودجه دولت با محدودیت های زیادی روبرو است اما تلاش دولت این است که اعتبارات مورد نیاز برنامه های پژوهشی و تحقیقاتی را تأمین کند چرا که نمی توان برنامه های علمی و تحقیقاتی کشور را نادیده گرفت.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نوسانات نرخ ارز و مشکلات دانشگاه های کشور برای تامین بودجه مورد نیاز فرصت های مطالعاتی و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی، گفت: دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور از نظر بودجه در تنگنا قرار گرفته اند که باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا این کمبودها جبران شود.

وی از دستگاه های اجرایی خواست از طرح های کلان ملی مطالعاتی حمایت کنند و برای تأمین بودجه مورد نیاز این طرح ها در حد امکان کمک های لازم را انجام دهند.

جهانگیری همچنین با اشاره به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی عتف در خصوص ایجاد نظام هماهنگ برنامه ریزی و عملکرد پژوهش و فناوری کشور، تدوین یک برنامه پژوهشی بلند مدت برای کشور را مثبت و سازنده ارزیابی و تاکید کرد: تهیه برنامه پژوهشی بلندمدت برای کشور لازم است که باید دبیرخانه شورا ضمن هماهنگی های لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور بعنوان متولی اصلی برنامه ریزی کشور، برنامه های مطالعاتی برای حل چالش های اصلی کشور را تدوین کنند.

در این جلسه که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، روسای فرهنگستان های علوم، زبان و ادبیات فارسی و علوم پزشکی و رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز حضور داشتند، دبیر شورای عالی عتف پیشنهادات کمیسیون دائمی این شورا را در خصوص بازنگری ارکان اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مطرح کرد که پس از بحث و تبادل نظر تصمیمات لازم اتخاذ شد.

برنامه ساماندهی طرح های کلان ملی پژوهش و فناوری از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و ضمن مرور اهم مصوبات شورا در خصوص طرح های کلان ملی، گزارشی از وضعیت کلی اعتبارات طرح های کلان فعال و اولویت بندی این طرح ها براساس میزان تأثیر بر تحقق شاخص های اقتصاد مقاومتی ارائه شد.

در ادامه این جلسه همچنین پیشنهاد ایجاد نظام هماهنگ برنامه ریزی و عملکرد پژوهش و فناوری کشور توسط دبیر شورا مطرح شد که پس از بحث و بررسی مقرر شد این موضوع با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه در قالب یک پیشنهاد جامع در جلسه آتی شورا مطرح شود.

* اهدای مدال بیست و ششمین سالگرد تاسیس دانشگاه علمی کاربردی به وزیر علوم

مراسم بیست و ششمین سالگرد تاسیس دانشگاه جامع علمی کابردی در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد. 

در این مراسم که روسای استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی و مراکز آن حضور داشتند محمد حسین امید گزارشی از روندهای کاری این دانشگاه و اقدامات صورت گرفته که بر اساس اسناد بالادستی آموزش عالی و تاکید وزارت علوم مبنی بر ساماندهی دانشگاه‌ها را ارائه داد. 

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم ضمن حمایت از اقدامات صورت گرفته در دانشگاه جامع علمی کاربردی اعلام کرد که این دانشگاه پس از ساماندهی تقویت شده و به مهارت افزایی در جامعه ادامه خواهد داد. 

در پایان این مراسم مدال بیست و ششمین سالگرد تاسیس دانشگاه جامع علمی کابردی از سوی امید به غلامی اهدا شد. 

انتهای پیام/

نظر شما