شناسهٔ خبر: 28807185 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

نقش بورس‌کالا در سامان‌دهی بازارها

به گفته یک کارشناس بازار سرمایه، با گذشت ۱۱ سال از عمر بورس کالا در ایران و مروری بر نتایج اقدامات این بورس در بازار کالای کشور،

صاحب‌خبر -

به گفته یک کارشناس بازار سرمایه، با گذشت ۱۱ سال از عمر بورس کالا در ایران و مروری بر نتایج اقدامات این بورس در بازار کالای کشور، می‌توان سهم مهمی از توسعه صنایع کشور در بخش فولاد و پتروشیمی را به اصلاحات این بورس در فروش شرکت‌ها و واقعی شدن قیمت‌ها نسبت داد. به گزارش میزان، علی اسلامی بیدگلی، گفت: از ابتدایی‌ترین مزیت‌های بورس کالا در جریان معاملات کالاها می‌توان به کاهش ریسک معاملات به ویژه در زمینه تسویه وجوه و استانداردسازی و کیفیت کالاها نام برد که این امر پیش از راه‌اندازی بورس کالا از دغدغه‌های مهم معامله گران کالایی به شمار می‌رفت. وی در ادامه بیان کرد: واقعی شدن قیمت‌ها در تقابل عرضه و تقاضا، رونق کسب و کار، فراهم شدن زمینه رشد تولید، کاهش رانت و ایجاد شفافیت را نیز می‌توان به عنوان دیگر مزایای بورس کالا در اقتصاد نام برد. اسلامی بیدگلی به نقش بورس کالا در بهبود فضای معاملاتی صنایع فولاد و پتروشیمی اشاره و بیان کرد: متغیرهای زیادی را می‌توان جهت ارزیابی مزایای بورس کالا برای این حوزه نام برد؛ اما از متغیرهای اصلی، شفافیت، تسهیل افزایش سرعت دسترسی و کاهش ریسک برای بنگاه‌های اقتصادی که مجموع آنها منجر به حذف قابل توجه سوءاستفاده‌ها و فساد شده است را می‌توان به عنوان مهم‌ترین مزایای بورس کالا در این صنایع برشمرد. وی تاکید کرد: اگر روند معاملات محصولات مختلف به خصوص فلزی و پتروشیمی در دوران قبل از راه‌اندازی این بورس را مورد توجه قرار دهیم، شاهد ساماندهی، شفافیت، توسعه صنایع و حذف قابل توجه فساد در مبادلات کالاها هستیم. بطوری که طی این سال‌ها وجود بورس کالا در تمام زمینه‌ها منجر به حذف واسطه گران و کاهش بهای تمام شده تولید بسیاری از بنگاه‌ها و کارخانجات شده و بطور طبیعی این موضوع منجر به افزایش حجم معاملات، بهبود پیش بینی‌ها، توانایی در بودجه‌بندی شرکت‌ها، بهبود توان نقدینگی بنگاه‌های عرضه‌کننده و متقاضی محصولات، شده است.

  رونق در معاملات

اسلامی بیدگلی چشم‌انداز بورس کالا در فضای اقتصادی کشور را اینگونه بیان کرد: بطور طبیعی با توجه به اینکه بورس‌ها به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی تلقی می‌شوند، بنابراین می‌توان انتظار داشت که توسعه بازار مالی کشور به ویژه بورس کالا می‌تواند موتور محرک رشد و توسعه اقتصادی کشور باشد. وی با بیان اینکه بورس کالا از دوران راه‌اندازی خود تاکنون اقدامات قابل توجهی را انجام داده است، افزود: با وجود تمام محدودیت‌ها برای بورس کالا و مقاومت‌هایی که توسط بازیگران واسطه‌ای در این مقاطع مختلف زمانی برای این بورس ایجاد شد، راه‌اندازی ابزارهای مشتقه از جمله موفقیت‌های بورس کالا بوده است و طبیعتا توسعه این بخش می‌تواند منجر به رونق هر چه بیشتر معاملات و ارایه خدمات متنوع به فعالان اقتصادی شود.

 

 

نظر شما