شفاآنلاین>سلامت> پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در جلوگیری از ابتلای افراد به پوکی استخوان و افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.
به گزارش شفاآنلاین، دمپختک یکی از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد (شهر یاسوج) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص دمپختک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.
به گزارش شفاآنلاین، دمپختک یکی از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد (شهر یاسوج) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص دمپختک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.
مهمترین خواص دمپختک
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره مهمترین خواص دمپختک اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
وی در باره خواص دیگر دمپختک بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲ و اسید چرب امگا ۳ با بهبود عملکرد سیستم عصبی شادی و نشاط را در افراد ایجاد و استرس، اضطراب و افسردگی را برطرف میکند، دمپختک به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی(Safety system) بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: سلنیوم موجود در دمپختک به بهبود آرتروز در افراد کمک میکند، این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند، دمپختک برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
عظمایی تأکید کرد: دمپختک به علت داشتن پروتئین فراوان تأثیری چشمگیر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد.
وی یادآوری کرد: مصرف دمپختک نقشی مؤثر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد، این غذا برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است و موجب چاق شدن آنها میشود، دمپختک به علت داشتن کولین نقشی مؤثر در افزایش سوخت و ساز بدن و چربیسوزی دارد.
مواد لازم برای تهیه دمپختک (چهار تا پنج نفر)
برنج پنج پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
عدس یا ماش یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
گوجه فرنگی ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
آب به مقدار لازم
نمک و پودر زردچوبه به مقدار لازم
کره محلی ۷۰ گرم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
برنج پنج پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
عدس یا ماش یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
گوجه فرنگی ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
آب به مقدار لازم
نمک و پودر زردچوبه به مقدار لازم
کره محلی ۷۰ گرم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
طرز تهیه دمپختک
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن و کره محلی تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده بیفزایید سپس گوشت را ریز خُرد و به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید.
- ماش یا عدس و لوبیا را جداگانه خیس کنید و آنها را بپزید.
- ماش یا عدس و لوبیای پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
- گوجهفرنگیها را خُرد و همراه با کمی آب به سایر مواد اضافه سپس صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و آب آن کشیده شود.
- برنج را همراه با مقداری آب داغ و نمک خیس کنید و به شکل کته بپزید.
- برنج را پس از نیمپز شدن با سایر مواد مخلوط و صبر کنید تا به خوبی دَم بکشد و بپزد.
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن و کره محلی تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده بیفزایید سپس گوشت را ریز خُرد و به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید.
- ماش یا عدس و لوبیا را جداگانه خیس کنید و آنها را بپزید.
- ماش یا عدس و لوبیای پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
- گوجهفرنگیها را خُرد و همراه با کمی آب به سایر مواد اضافه سپس صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و آب آن کشیده شود.
- برنج را همراه با مقداری آب داغ و نمک خیس کنید و به شکل کته بپزید.
- برنج را پس از نیمپز شدن با سایر مواد مخلوط و صبر کنید تا به خوبی دَم بکشد و بپزد.
نظر شما