شناسهٔ خبر: 28766907 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس جهاد کشاورزی اردبیل:

تولید گندم در اردبیل به 600 هزار تن می‌رسد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: طبق پیش‌بینی‌های انجام یافته میزان تولید گندم در استان اردبیل درسال زراعی 97-98 به 600 هزار تن خواهد رسید.

صاحب‌خبر -

خلیل نیکشاد، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: خوشبختانه در طی سال زراعی 96-97 مقدار تولید گندم در استان اردبیل به میزان 585 هزار تن رسید که از این مقدار 438 هزار تن به صورت تضمینی توسط دولت خریداری شده و علاوه برآن حدود 35 هزار تن نیز به عنوان بذری تهیه شده که در حال توزیع به کشاورزان است.

وی افزود: طبق پیش بینی‌های انجام یافته در سال زراعی 97-98 میزان تولید این محصول در استان اردبیل در سطح زیر کشت گندم آبی به حدود 66 هزار و110 هکتار و دیم 225 هزار و 600 هکتار به 600 هزار تن خواهد رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: طبق پایش‌های هواشناسی استان اردبیل خوشبختانه میزان بارش باران در دو ماه اول فصل پاییز سال جاری در حد نرمال پیش بینی شده و مجموع کل بارش سالیانه نیز در حد نرمال پیش بینی می‌شود که این امر نوید روزهای خوش به کشاورزان است از همین رو در خواست می‌شود که کشاورزان زمان کاشت گندم و جو خود را به تاخیر نیندازند.

نیکشاد با اشاره به مشکل کم آبی و خشکسالی در کشور و استان اردبیل تصریح کرد: با توجه به اینکه در چندین سال اخیر کل کشور با پدیده خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و استان اردبیل نیز از این قضیه مستثنی نیست از همین‌رو برنامه‌های مناسبی در جهت مقابله با خشکسالی و صرفه جویی در مصرف آب داریم.

وی ادامه داد: معرفی ارقام جدید گندم با نیاز آبی کمتر نسبت به سایر ارقام مرسوم، معرفی ارقام زودرس به منظور گریز از خشکی آخر فصل، استفاده از ادوات خاک‌ورزی حفاظتی و بذر کارهای کشت مستقیم، توسعه روشهای آبیاری تحت فشار علی‌الخصوص آبیاری نواری با تیپ، اجرای طرح  p.v.s  یا انتخاب ارقام مشارکتی و انتخاب ارقام مناسب توسط خود کشاورز و مقایسه ارقام مختلف گندم با یکدیگر از برنامه‌های جهاد کشاورزی استان اردبیل برای مقابله با پدیده خشکسالی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: در حال حاضر تمامی بذور گندم مورد نیاز استان در حد نیاز تامین شده و مازاد آن به سایر استان‌ها نیز ارسال می‌شود و برای کشت پاییزه حدود هزار تن کود فسفاته تامین شده ولی در خصوص کود ازته با مشکلاتی مواجه هستیم که امیدواریم با همکاری سایر ارگانها نیز این مشکلات رفع شود.

نیکشاد با اشاره به اقدامات و حمایت‌های انجام یافته در خصوص تامین هزینه‌های تولید و خرید نهاده‌های کشاورزی عنوان کرد: برنامه ریزی‌های لازم جهت ارایه تسهیلات بانکی برای تامین هزینه‌های تولید و خرید نهاده‌های کشاورزی تدارک دیده شده و ساز وکار پرداخت آن از طریق بانک کشاورزی فراهم شده است.

وی گفت: به منظور مشارکت در طرح خود کفایی روغن کشور، توصیه می‌شود که کشاورزان از گیاه کلزا به عنوان بهترین تناوب زراعی استفاده کنند.

انتهای پیام/الف

نظر شما