شناسهٔ خبر: 28658329 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

قارچ خوراکي هلوگرام دار شد

صاحب‌خبر -
قارچ خوراکي هلوگرام دار شد
خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - مديرکل دفتر امور گلخانه ها، گياهان دارويي و قارچ خوراکي معاونت امور باغباني اعلام کرد: با هدف اطمينان مردم از سلامت محصول، از ابتداي مهر ماه بيش از يک ميليون بسته قارچ خوراکي هولوگرام دار به بازار مصرف عرضه شده است.

به گزارش چهارشنبه ايرنا از وزارت جهاد کشاورزي، «غلامرضا تقوي» پيش بيني کرد: عرضه قارچ با داشتن برچسب هولوگرام تا پايان مهر ماه، به بيش از سه ميليون بسته برسد.
وي اظهار داشت: با توجه به اينکه در ابتداي سال مصرف قارچ هاي سمي خودرو از عرصه هاي منابع طبيعي، باعث مسموميت و مرگ تعدادي از مصرف کنندگان شد، طراحي و نصب هولوگرام روي بسته هاي فله اي قارچ خوراکي و بسته هاي 400 تا 500 گرمي اين محصول به منظور شفافيت مسير توليد تا عرضه مطرح و به مرحله اجرا گذاشته شد.
** 41 واحد توليدي قارچ خواستار دريافت هولوگرام شدند
وي گفت: تاکنون 41 واحد توليد قارچ خوراکي براي اخذ هولوگرام ثبت نام کرده اند؛ از اين تعداد 16 واحد توليدي، مبالغ مربوط به اخذ هولوگرام را واريز و آماده دريافت اين نشان شده اند.
تقوي افزود: اکنون چهار واحد بزرگ توليد قارج خوراکي، اين هولوگرام را دريافت و روي بسته هاي محصول خود نصب کرده اند.
مديرکل دفتر امور گلخانه ها، گياهان دارويي و قارچ خوراکي معاونت امور باغباني تصريح کرد: از آنجايي که نصب نشان هولوگرام نشان دهنده مسير سالم توليد تا عرضه قارچ خوراکي است، وزارت جهاد کشاورزي بر توجه و استقبال مصرف کنندگان از بسته هاي قارچ خوراکي داراي نشان هولوگرام تاکيد دارد.
به گفته وي، اکنون يک هزار واحد توليد کننده قارچ خوراکي در کشور فعال هستند.
به گزارش ايرنا، سالانه 150 هزار تن قارچ خوراکي توسط 900 واحد بهره برداري داراي مجوز با اشتغالزايي بيش از 10 هزار نفر توليد مي شود، پارسال بيش از سه هزار و 600 تن قارچ خوراکي به خارج از کشور صادر شد.
سرانه مصرف قارچ در ايران بين يک تا يک کيلو و 200 گرم است در حالي که در کشورهاي اروپايي چهار کيلوگرم و در دنيا متوسط 2 کيلوگرم مصرف مي شود.
امروز در جهان بيش از 20 گونه قارچ به روش تجاري پرورش داده مي‌شود که کشورهاي چين، آمريکا، هلند، فرانسه و لهستان پنج کشور برتر توليدکننده قارچ خوراکي محسوب مي شوند.
طبق آخرين آمار سال گذشته به دليل افزايش ميزان بارندگي ها و رويش قارچ هاي سمي بيش از يک هزار نفر در پنج استان‌ غربي کشور به دليل مصرف قارچ سمي مسموم و راهي بيمارستان شدند که بيش از 15 نفر آنان جان باختند و اکنون 50 گونه قارچ سمي در ايران رشد مي کنند که چهار گونه آن مرگبار است.
بررسي نمونه قارچ‌هاي مصرفي مربوط به بيماران مسموم نشان مي دهد يک نوع از آنها، قارچ سمي و کشنده با عوارض کبدي Lepiota brunneioncarnata بود. 2 نوع قارچ سمي و غيرکشنده Hypholoma fascicalare و Coprinopsis atram entaria نيز موجب مسموميت افراد شد.
اولين نمونه اين قارچ ها از کرمانشاه و آخرين آنها از کهگيلويه و بويراحمد جمع آوري شد.
سال 1385 نيز با طغيان رويش قارچ هاي سمي در برخي نقاط کشور روبرو شديم و حدود 600 نفر از هموطنان راهي بيمارستان شدند.
کارشناسان معتقدند هيچ تفاوتي بين قارچ هاي سمي و خوراکي وجود ندارد و تفاوت آنها براي يک قارچ شناس، براحتي قابل تشخيص نيست.
اقتصام**9186*2025
انتهاي پيام /*

برچسب‌ها:

نظر شما