شناسهٔ خبر: 28299171 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

سیستم طراحی و تولید گاید سفارشی بیماران راه اندازی شد

تهران- ایرنا- عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران، از راه اندازی سیستم طراحی و تولید گاید سفارشی بیماران برای انجام اعمال جراحی اصلاحی دفورمیتی های استخوان در داخل کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا از انجمن جراحان ارتوپدی ایران، سهیل مهدی پور افزود: استفاده از این تکنولوژی و فناوری افزایش 98 درصدی دقت در انجام عمل اصلاح دفرمیتی های استخوان را به همراه خواهد داشت و برای تعویض مفصل زانو این فناوری کمک زیادی در کارگذاری صحیح پروتز زانو می کند.
وی اظهار داشت: مشکلات و عوامل مختلفی می‌تواند سبب ساییدگی مفصل زانو شود که دفرمیتی اطراف این مفصل یکی از عوامل مهم ایجاد آن می باشد و با توجه به اهمیت این مسئله جراحی های استیوتومی اصلاحی باید به درستی و دقیق انجام پذیرد تا با اصلاح راستای اندام تحتانی مانع از ایجاد آرتروز شویم.
مهدی پور ادامه داد: در حال حاضر سیستمی راه اندازی شده است تحت عنوان «سیستم طراحی و تولید گاید سفارشی بیماران جهت اعمال جراحی اصلاحی استخوان» که در انجام هرچه بهتر این عمل جراحی تاثیرگذار است.
این جراح مفصل زانو و شانه ادامه داد: اساس کار این سیستم به صورتی بوده که با استفاده از سی تی اسکن و اشعه ایکس تصویری سه بعدی از استخوان به دست می‌آید و با استفاده از این تصاویر، ابتدا جراحی را به صورت مجازی می‌توان شبیه سازی کرد و به دنبال آن اصلاح دفرمیتی و بدشکلی اطراف زانو توسط سیستم رایانه ای انجام می گیرد و سپس بر اساس آن گایدهای سفارشی طراحی و تولید می شود که در حین عمل به عنوان راهنما از آن استفاده می شود؛ بنابراین هنگامی که عمل واقعی انجام می‌دهیم دقیقا اهداف از پیش تعیین شده قابل دسترسی با دقت بسیار بالا خواهد بود.
مهدی پور با بیان اینکه استفاده از این سیستم در انجام جراحی‌های دقیق بسیار حائز اهمیت است، گفت: مقر این سیستم در مرکز رشد بیمارستان امام خمینی (ره) است و بنا به درخواست پزشکان این اقدام برای بیمارن انجام می‌گیرد.
عضو انجمن ارتوپدی ایران یادآور شد: بر اساس این سیستم راهنماهایی طراحی و توسط دستگاه چاپ، تصویر سه بعدی از وضعیت استخوان بیمار تهیه می‌شود و برای آن در هنگام عمل استفاده خواهد شد که افزایش 99 درصدی دقت در انجام عمل اصلاح دفرمیتی استخوان را به همراه خواهد داشت.
این متخصص ارتوپدی با تاکید بر اینکه استفاده از این روش احتیاج به حمایت سیستم‌های درمانی و وزارت بهداشت دارد، خاطرنشان کرد: این سیستم همه جا قابل استفاده بوده و تنها کافی است که پزشک معالج درخواست این طراحی سه بعدی را بدهد.
وی گفت: این سیستم در واقع یک محصول داخلی با تکنولوژی بالا بوده و فقط ایران در منطقه به این فناوری دست یافته، البته استفاده هرچه بیشتر از این سیستم نیازمند نیروهای تخصصی است که این موضوع مدنظر قرار گرفته است.
بیست و ششمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران 30 مهر تا چهارم آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.
اجتمام*9022*1834

منبع: ایرنا

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها:

نظر شما