شناسهٔ خبر: 28283048 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

خبرنگار اسبق صدا و سیما در نیویورک:

دنیای آزاد رسانه ای در غرب یک دروغ بزرگ است

قزوین- خبرنگار اسبق صدا و سیما در نیویورک گفت: ادعای فعالیت آزاد رسانه ای در دنیای غرب یک دروغ بزرگ و جریان رسانه در جهان یک سویه و اطلاع رسانی کاملا جهت دار و کنترل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سلسله نشستهای «مقاومت همچنان باقیست» ‌ با حضور مرتضی قرقی خبرنگار اسبق صدا و سیما در نیویورک، المان و عراق و خبرنگاران و مسئولان رسانه های استان عصر شنبه در سالن شهید حسن پور سپاه قزوین برگزار شد.

مرتضی غرقی در این نشست رسانه ای گفت: در شرایطی که دشمنان با به راه انداختن جنگ رسانه ای می خواهند اذهان را بدبین کنند نقش رسانه های داخلی بسیار تاثیرگذار و تعیین کننده است.

وی اضافه کرد: انقلاب که شد ما بجز آفریقای جنوبی و اسراییل با هیچ کسی مشکل نداشتیم اما استکباربا ایجاد توطئه خلق مسلمان در آذربایجان و مسائل قومیتی در کردستان تلاش کرد با ایجاد تفرقه به انقلاب آسیب بزند که موفق نشد.

خبرنگار پیش کسوت رسانه ملی تصریح کرد: استکبار جهانی از ترس صدور انقلاب در جهان هر زمان با طرح نقشه ای جدید تلاش کرده ایران را در داخل مشغول و مهار کند. به همین دلیل جنگ که تمام شد دیدند ایران همچنان ماندگار است و توانسته در مقابل ۱۰۰ کشور که به صدام کمک کرده موفق شود لذا نقشه ترور شخصیت ها را پیاده کردند و بعد از آن موضوع انرژی اتمی مطرح شد و در ادامه جنگ نرم و جنگ اقتصادی را پیاده کردند.

وی اظهارداشت: آمریکا ۱۷۰ میلیون دلار برای براندازی نظام کنار گذاشته و ۲۲۰ کانال تلویزیونی راه اندازی کرده است و هیچ کسی نمی پذیرد جهان غرب که برای یک دلار خود هم برنامه دارد میلیونها دلار بیخود برای یک شبکه فارسی زبان هزینه کند تا ما سرگرم شویم یا خبر کسب کنیم.

وی اظهارداشت: شبکه الجزیره توسط انگلیس راه افتاد و جهت گیری آن از سوی سرمایه گذاران انگلیسی است و دنیای آزاد رسانه یک دروغ بزرگ و جریان رسانه در جهان یک سویه است.

غرقی اضافه کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی به صورت میانگین سالانه به ۲۰ تا ۳۰ خبرنگار خارجی اجازه ورود به ایران و پوشش خبری می دهد اما حتی یک نفر از ایران نمی تواند در امریکا فعالیت خبری داشته باشد و اگر خبرنگار صدا و سیما حضور دارد فقط در سازمان ملل اجازه کار دارد.

وی اظهارداشت: شش سال در نیویورک خبرنگار بودم  ولی اجازه کار در داخل آمریکا داده نمی شد اما تبلیغات به گونه ای است که همه فکر می کنند آزادی رسانه ای در حد بالایی وجود دارد.

هویت زدایی از نقشه های جدید دشمن است

وی اضافه کرد: دشمن این بار دنبال هویت زدایی در میان جوان ایرانی است و تلاش می کند جوانان را دچار شبهه و انحراف و در فضای رسانه ای مشغول حاشیه ها کند تا به اعتقادات دینی آنها آسیب بزند.

غرقی گفت: اگر جوان هدف نداشته باشد براحتی می تواند در اختیار دیگران قرار گیرد و هرگاه که دشمن در زمین بازی ما باشد کاری نمی تواند کند اما اگر زمین بازی را خودش ترسیم کند به نتیجه میرسد به همین دلیل دنبال هویت زدایی و سپس زمین گیر کردن آینده سازان کشور است.

وی اظهارداشت: در جنگ نرم افکار انسانها مورد هدف است و افسران جنگ نرم رسانه ها و کانونهای تصمیم گیر و اهالی رسانه و اندیشه وهنرمندان هستند.

خبرنگاران سربازان جنگ نرم هستند

غرقی افزود:درجنگ نرم مهمترین ابزاردشمن قلم، رادیو، تلویزیون و فضای مجازی است و استکبار تلاش می کند با این ابزار ذهن انسانها را شستشو داده و مزدور تربیت کند و در این روش بدون جنگ و خونریزی و اقناع به هدف می رسد و سربازگیری می کند.

وی گفت: جنگ نرم بسیار خطرناک است و باید افراد حرفه ای وارد این عرصه شوند تا بتوانیم به نتیجه برسیم و نقشه دشمن را خنثی کنیم.

غرقی بیان کرد: در جنگ اول خلیج فارس، رسانه ها نقش مهمی ایفا کردند و شبکه س ان ان در این ایام راه اندازی شد تا اهداف استکباری پیاده شود اما معمولا ما از این ظرفیت بخوبی بهره نمی گیریم.

غرقی گفت: وظبفه رسانه بسیار سنگین است چون مردم ما را رصد می کنند لذا باید اولین کسانی باشیم که قانون را رعایت کرده و انتقاد سازنده می کنیم و به مسئولان راهکار می دهیم.

خبرنگار پیش کسوت صدا و سیما اضافه کرد: خبرنگار باید آنقدر اشراف و تسلط علمی داشته باشد که مسئولان از نظر آنها استفاده کنند.

وی گفت: باید تلاش کنیم شرایط اطلاع رسانی را بهبود بخشیم زیرا در عرصه جنگ روانی بسیار منفعل هستیم و لازم است با تقویت توان داخلی از افراد حرفه ای استفاده کنیم تا وضعیت بهتر شود.

نبود تئوریسین رسانه ای از چالش هاست

غرقی اضافه کرد: به نظر می رسد هنوز تئوریسین رسانه ای نداریم به همین دلیل منفعل عمل می کنیم اما در دنیای غرب این گونه افراد متعددند و ما نیز لازم است با مهندسی معکوس بتوانیم با جنگ رسانه ای دشمن مقابله کنیم

غرقی گفت: خبرنگار نباید وابسته به جناحی باشد و استقلال خود را زیر سوال ببرد بلکه لازم است چشم بینای نظام باشد و اعتماد مردم را از دست ندهد.

وی اضافه کرد: نباید خبرنگار وارد جریانهای سیاسی شده و خود را مشغول سیاسی بازی کند زیرا اگر مشغول بازی های چپ و راست شود مخاطب را بتدریج از دست خواهد داد و کسی به وی اعتماد نخواهد کرد.

غرقی بیان کرد: خبرنگار یک نیروی ملی است که باید مسایل کشور را درست تحلیل کرده و منعکس کند و هر زمان که جناحی رفتار کند اعتماد مردم را از دست می دهد.

خبرنگاران وارد بازی های سیاسی نشوند

وی داشتن سواد لازم و مظالعه مستمر را لازمه موفقیت در کار خبری دانست و یادآورشد: متاسفانه برخی از خبرنگاران سواد کمی دارند و مطالعه هم نمی کنند به همین دلیل در اطلاع رسانی ضعیف هستند در حالی که باید با مطالعه مستمر اشراف کاملی بر مسائل داشته باشند.

وی یادآورشد: حضور خبرنگاران جوان در نشست های رسانه ای بسیار اهمیت دارد و باید با انتقال تجریبات افراد پیش کسوت و مجرب با بهره گیری از جسارت و ایده های نو خبرنگاران جوان به نتایج خوبی برسیم.

خبرنگار اسبق رسانه ملی درنیویورک اظهارداشت:یک خبرنگار موفق باید تاریخ را خوب مطالعه کند تا بتواند براحتی فرق حق و باطل و جمهوری اسلامی و غرب را درک کند زیرا خبرنگاری رسالتی سنگین است و افراد متخصص و حرفه ای نباید از اطلاعات روز عقب بمانند.

غرقی اظهارداشت: باید از همه حوادث برای تقویت انسجام ملی استفاده کنیم اما گاهی خودمان علیه همدیگر هستیم و اگر انتقاد می کنیم سازنده نیست و بین نظام و ضعف مدیریتی تفاوت قائل نمی شویم.

وی بیان کرد: البته مشکلات زیاد است و ما هم منتقد مدیریت در کشور هستیم اما لازم است مراقب باشیم تا در بیان تنگناها اصل نظام زیر سوال نرود.

خبرنگار اسبق صدا و سیما در نیویورک اظهارداشت: باید قدردان داشته های خود باشیم واقعا وقتی امروز در منطقه شخصیت برجسته و تاثیرگذار جهانی مانند رهبری نداریم چرا قدردان این نعمت نیستیم.

وی گفت: سالها قبل مقام معظم رهبری موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و اگر آن را اجرا کرده بودیم امروز برای یک پوشک بچه نیازمند واردات نبودیم و التماس نمی کردیم که نفت ما را بخرند.

فعالیت رسانه های آزاد ضرورت جامعه امروز است

غرقی اظهارداشت: خبرنگار باید شجاعت بیان واقعیت ها را بر اساس مصلحت نظام داشته باشد زیرا همه ما رسالت سنگینی داریم و به شهدا مدیونیم و وظیفه داریم در حفظ دستاوردها بکوشیمو باور کنیم که خبرنگاران سرباران بیدار جامعه اسلامی هستند و می توانند از اشتباه مدیران جلوگیری کنند.

وی اضافه کرد: خبرنگار باید هویت سازی کند، اهل مطالعه و با مخاطبان صادق باشد تا مردم آنها را باور کنند، اگر عده ای به ما اعتماد ندارند شاید نتوانسته ایم نظر مخاطب را جلب کنیم و مردم را به سوی رسانه خارجی سوق داده ایم.

غرقی گفت: در این شرایط منطقی نیست که مردم را نگران کنیم و مصلحت کشور را در نظر نگیریم و به منافع ملی بی توجه باشیم بلکه وظیفه داریم اعتماد سازی کنیم تا مخاطب ما را باور کند.

وی در پاسخ به انتقادی در خصوص بسته بودن فضای رسانه ملی در انتشار آزاد خبرها گفت: در رسانه ملی برای انتشار خبر باید شورای امنیت ملی تایید کند و چون صدا و سیما دولتی است هر خبری که منتشر می شود مواضع نظام تلقی می شود لذا انتشار سخت گیرانه است.

غرقی اضافه کرد: باید بپذیریم تا رسانه آزاد نباشد مشکلات حل نمی شود لذا به نظر می رسد در این شرایط باید در بخشی از رسانه فضای آزاد ایجاد کنیم تا خبرنگاران غیر دولتی فرصت فعالیت داشته باشند و اتحادیه ای هم شکل بگیرد تا از این فعالیت رسانه ای آزاد حمایت کند تا رقابتی جدی تر را شاهد باشیم.

نظر شما