شناسهٔ خبر: 28275933 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفاف | لینک خبر

چگونه سیستم ایمنی بدن را در فصل پاییز تقویت کنیم؟

در این مطلب بهترین گزینه‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصول سرد سال معرفی شده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شفاف، محیط زندگی انسان هیچ گاه به ‌طور کامل عاری از عوامل بیماری ‌زا نیست و انسان نیز هر قدر تلاش کند، نمی ‌تواند به تنهایی محیط زندگی‌ اش را استریل و عاری از میکروب کند. در عین حال هیچ کس نمی‌تواند خودش را ایزوله و از محیط دور کند، بنابراین راهی جز تقویت سیستم ایمنی برای انسان وجود ندارد.

در ادامه می توانید با بهترین گزینه‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصول سرد سال آشنا شوید.

شستن دستها: پیشگیری از سرماخوردگی با شستن دست یکی از راه‌هایی است که در این فصل می‌توانید سالم بمانید. وقتی کسی سرماخوردگی دارد این بیماری عمدتا از طریق قطرات تنفسی سرفه و عطسه گسترش می‌یابد. اما در بسیاری از مواقع ما نادانسته این ذرات بسیار ریز میکروب‌های سرماخوردگی را روی سطوح لمس می‌کنیم و بعد خود را با همان ویروس سرماخوردگی آلوده می‌کنیم. برخی ویروس‌ها و باکتری‌ها تا چندین ساعت می‌توانند روی سطوح سخت مانند میزها، گوشی تلفن، صفحه کلید رایانه و دستگیره در زندگی کنند. پیشگیری از سرماخوردگی با شستن دست جلوی انتقال ویروس‌های سرماخوردگی و گرفتن ویروس‌های روی سطوح محیط‌تان را می‌گیرد.

 

مصرف پروبیوتیک ها: این محصولات باکتری‌های مفید روده را حفظ می‌کنند و برای سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار ضروری هستند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده هستند که به مبارزه با باکتری‌های بد می‌روند. مطالعات نشان داده ورزشکارانی که روزانه یک مکمل پروبیوتیک دریافت می‌کنند، ۴۰ درصد کمتر از سایرین در معرض سرماخوردگی هستند.

مصرف قارچ ها: این خوراکی سرشار از پلی ساکارید‌هایی به نام بتاگلوکان‌ها هستند که سیستم ایمنی بدن را برای جلوگیری از ابتلا به عفونت‌ها فعال نگه می‌دارند. این مواد سلول‌های سفید خون را تنظیم و در حالت آماده نگه می‌دارند و آن هم برای مقابله با حمله مهاجمان خارجی. قارچ همچنین غنی از استرول‌ها و روی است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند.

اضافه کردن سوپ مرغ به رژیم غذایی: بهترین گزینه غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای دفع کردن ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. مطالعات نشان می‌دهد که سوپ مرغ حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام کارنوزین است که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

خواب خوب شبانه: شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد محرومیت از خواب شبانه منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود و با توانایی بدن برای مبارزه با عفونت تداخل دارد. به طوری که افرادی که به اندازه کافی نمی‌خوابند، بیشتر در معرض ویروس سرماخوردگی هستند. این در حالی است که گرفتن حداقل ۸ ساعت خواب شبانه به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت‌ها و ویروس‌ها کمک می‌کند.

خوردن غذا‌های دریایی: مصرف این نوع غذا‌ها از قبیل: میگو و ماهی پروتئین مورد نیاز بدن را برای تولید سلول‌های سفید خون که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند، فراهم می‌کند. غذا‌های دریایی همچنین حاوی روی برای کوتاه شدن طول دوره سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند.

اجتناب از سیگار: استعمال سیگار خود عاملی برای افزایش التهاب در بدن و افزایش طول مدت سرماخوردگی است.

مصرف سیر: یک آنتی بیوتیک طبیعی است. ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس نیز هست. خاصیت آنتی اکسیدانی سیر برای مبارزه با عفونت‌ها مفید است.

مصرف اسفناج: این گیاه غذایی نیز درجه ایمنی بدن را بالا می‌برد و در زیبایی پوست و مو نقش به سزایی دارد. اسفناج همچنین دارای ویتامین‌های آ. و ث. و ماده ریبوفلاوین (ویتامین ب. ۲) است. ویتامین ب. دو نیز در بازسازی بافت‌های بدن بسیار موثر است.

منبع: آوای سلامت

نظر شما