شناسهٔ خبر: 28266783 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

وزیر خارجه اسبق انگلیس: لندن اجازه ندهد یمن، "افغانستان دوم" شود

وزیر خارجه اسبق انگلیس در جریان بازدیدش از یمن و بازدید از یک کلینیک درمانی در صنعا به این مساله اشاره کرد که دولت لندن نباید اجازه دهد که این کشور جنگ زده به "افغانستان دوم" تبدیل شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه میل آن ساندی، دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه اسبق انگلیس گفت: یمن از بدترین بحران بشری در جهان رنج می‌برد. سازمان برنامه جهانی غذا هر ماه به هشت میلیون یمنی غذا می‌رساند. نیمی از جمعیت این کشور به آب پاکیزه آشامیدنی دسترسی ندارند.

وی ادامه داد: سال گذشته این کشور با بحران گسترش وبا روبرو شد و ۲۲ میلیون نفر که ۸۰ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

میلیبند گفت: در این کشوری که درگیر ناآرامی و رنج است، تنها القاعده و داعش پیروز هستند. خطر اصلی این است که یمن در حال تبدیل شدن به یک افغانستان جدید است؛ تروریست‌هایی که همچنان پیشروی می‌کنند و تهدیدی برای زندگی مردم هستند. جای تعجب نیست که اوضاع در یمن در معرض از کنترل خارج شدن قرار بگیرد.

وزیر خارجه سابق انگلیس همچنین ادامه داد: ائتلاف عربی بیش از ۱۸ هزار بمب برای بیرون راندن حوثی‌ها به کار برده و آمریکا و انگلیس به عنوان تامین کنندگان اصلی این بمب‌ها هستند. باوجود کشته شدن مستقیم بیش از ۷۵۰۰ غیرنظامی در درگیری‌ها و هشدار سازمان ملل درباره گسترش سیستماتیک حملات علیه مواضع غیرنظامیان، مایک پنس، وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا راه را برای فروش بیشتر سلاح هموار کرده است. اما شما با بمب نمی‌توانید در یک جنگ داخلی پیروز شوید و باید به طور حتم از جنگ ویتنام درس عبرت گرفته باشید. تمرکز کنونی اقدامات نظامی و بحران بشردوستانه بندر حدیده در دریای سرخ است. همه نگران یک حمله تمام عیار یا تصرف این بندر با ۳۰۰ هزار تن جمعیت ساکن در آن هستند. فرستاده ویژه سازمان ملل گفته که چنین حمله‌ای باعث می‌شود تا مذاکرات صلح به طور کامل متوقف شود.

وی همچنین گفت: من با کارمندان کمیته بین المللی نجات که در درگیری‌ها جان سالم به در برده و خانواده‌های آواره از جنگ یمن گفتگو و ملاقات داشتم. پیامدهای بشری جنگ مذکور کاملا واضح است. خانواده‌ها درگیر می‌شوند، زیرساخت‌ها از بین می‌روند و اقتصاد نابود می‌شود. اما پیامدهای سیاسی آن از بین رفتن شانس صلحی پایدار و دائمی است.

وزیر امور خارجه اسبق انگلیس در ادامه صحبت‌هایش گفت: تهدید از جانب گروه‌های افراط گرا در حال افزایش است. القاعده در شبه جزیره عرب بومی یمن هستند. این یک تهدید واقعی است. داعش نیز در یمن خودش را "به خوبی" نشان داده است. ضرب المثلی در این باره داریم که می‌گوید؛ زمانی که در گودالی هستی، کندن را متوقف کن. اوضاع را نباید بیش از این خراب کرد. ما باید منتظر باشیم و ببنیم که ترزا می، نخست وزیر و جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس در نشست مجمع عمومی سازمان ملل چه می‌گویند و چه نتیجه‌ای در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: جنگ یمن به یک رویکرد جدید نیاز دارد. انگلیس باید این رویکرد را ارائه کند. نگویید که کاری نمی شود کرد. گام نخست، آتش بس است. اوضاع کنونی را باید حفظ کرد. باید به کشتار پایان داد. اینها لازم و ضروری هستند. جنگ چهار ساله یمن چیزی جز بدبختی نداشته است. حالا باید به دنبال صلح باشیم. باید اجازه دهیم که کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن ارائه شود و کلید این مشکل، بنادر یمن هستند و باید با تمام ظرفیت فعالیت کنند. اولویت‌های ما ارائه غذا، کمک‌های لازم و داروست. درسی که از یمن گرفتیم همانند عراق و افغانستان این است که تا زمانی که هر کدام از طرف‌های درگیر به فکر منافع خودش است، هیچ پیروزی نخواهیم داشت.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما