عزاداران و هيات ها براي تهيه دام از مراکز مجاز اقدام کنند
صاحبخبر - حسين عرفاني در گفتوگو با جام جم آنلاين بيان کرد: بر اساس آخرين آمار وزارت بهداشت از ابتداي سال تاکنون 77 نفر در 13 استان کشور مبتلا به بيماري «تب کريمه کنگو» شدند که از اين تعداد 8 نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند. وي گفت: ايام عزاداري و سوگواري سالار شهيدان حسين بن علي (ع) يکي از مهمترين ايام مذهبي در تقويم ما ايرانيهاست و همهساله رسم قرباني کردن در هيئت مذهبي نيز اجرا ميشود. مهمترين موضوعي که در اين روزها بايد رعايت شود، بيشک مسائل بهداشتي است. بيتوجهي به اصول بهداشتي و تهيه دام قرباني از دامداران محلي منجر به افزايش احتمال انتقال بيماريهاي انسان و حيوان ميشود. عرفاني تأکيد کرد: تب کريمه کنگو از جمله بيماريهايي است که بدون هيچ علامتي در دام به وجود آمده و تنها در موارد معدودي با تب خفيف همراه است که البته قابل شناسايي نيست. وي در خصوص رعايت اصول بهداشتي ذبح قرباني گفت: با توجه به هماهنگي با کارشناسان سازمان دامپزشکي و شهرداري در شهرهاي بزرگ تمهيداتي در جهت فروش و ذبح دام توسط افراد واجد شرايط و زير نظر متخصصين انجام شده است و افرادي که در اين ماه نسبت به نذر خود اقدام به ذبح ميکنند ميتوانند با مراجعه به اين مراکز از سلامت دام اطمينان حاصل کرده و از شيوع بيماري بپرهيزند. رئيس اداره پيشگيري از بيماريهاي انسان و دام وزارت بهداشت ادامه داد: از مهمترين راههاي پيشگيري، رعايت احتياطات استاندارد در زمان کشتار و نگهداري لاشه دام و آلايشهاي دامي در سالن پيش سرد با درجه حرارت 1 تا 4 درجه سانتيگراد، حداقل به مدت 24 ساعت که باعث جمود نعشي و از بين رفتن عامل بيماري است. به گفته وي در ايام تاسوعا و عاشوراي حسيني انتظار ميرود که مردم جهت نذورات خود گوسفند مورد نياز را از کشتارگاههاي مجاز خريداري کرده و پس از نگهداري 24 ساعته در سالن پيش سرد اقدام به توزيع کنند. عرفاني خاطرنشان کرد: در ساير شهرهاي کوچک توصيه ميشود براي تهيه دام و ذبح آن در شرايط بهداشتي با رعايت اصول احتياطات استاندارد ( استفاده از عينک ماسک دستکشان و چکمه) تحت نظارت کارشناسان دامپزشکي و نگهداري لاشه و آلايشهاي دامي در يخچال با درجه حرارت 1 تا 4 درجه حداقل 24 ساعت انجام گيرد. وي با تأکيد بر اينکه مردم از مصرف جگر و قلوه قرباني پس از ذبح بهشدت خودداري کنند، گفت: گوشت و آلايشهاي دامي بايد پس از 24 ساعت نگهداري در دماي بين 1 تا 4 درجه سانتيگراد مصرف شوند، همچنين از مصرف جگر و قلوه آبدار و نيم پخته پرهيز شود زيرا اين آلايشهاي دامي بايد کاملاً پخته شوند تا عوامل بيماريزا مانند ويروس تب کنگو در آنها از بين برود. رئيس اداره پيشگيري از بيماريهاي انسان و دام وزارت بهداشت در پايان افزود: تب خونريزي دهنده کريمه کنگو يک بيماري حاد تبدار و خونريزي دهنده است که از طريق گزش کنه و يا تماس با خون يا ترشحات يا لاشه دام و انسان آلوده منتقل ميشود. دام آلوده به ويروس تب کريمه کنگو هيچ علامت خاصي ندارد، ازاينرو ضروري است که ذبح دامها در کشتارگاههاي مجاز انجام شود. به هيئتهاي مذهبي اين تأکيد ميشود که از ذبح دام زنده بدون رعايت معاينات و نظارتهاي بهداشتي در مقابل دستههاي مذهبي خودداري کنند.∎
نظر شما