شناسهٔ خبر: 28176586 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در مراسمی؛

رئیس جدید دانشگاه تبریز معرفی شد

آیین تکریم محمدرضا پورمحمدی، رئیس سابق و معارفه میررضا مجیدی، رئیس دانشگاه تبریز با حضور جمعی از مسئولان و دانشگاهیان در تالار وحدت این دانشگاه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، آیین تکریم محمدرضا پورمحمدی، رئیس سابق و معارفه میررضا مجیدی، رئیس دانشگاه تبریز با حضور جمعی از مسئولان و دانشگاهیان در تالار وحدت این دانشگاه  برگزار شد.
 
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور با توجه به تحریم‌ها دانشگاه‌ها باید در ایجاد اعتماد و امید به آینده در گذر از مشکلات، پیشرو باشند، گفت: یکی از مهمترین مسئولیت‌های دانشگاه در کنار توسعه علمی، ارتقای کیفیت و تربیت نیروی متخصص با توجه به نیاز جامعه است.

عبدالرضا باقری در ادامه با تاکید بر اینکه نقش دانشگاه‌ها باید در کمک به دستگاه‌های اجرایی در شرایط تحریم پررنگ باشد، یادآور شد: در زمان جنگ، دانشگاه‌ها در تامین نیاز‌های واحد‌های دفاعی و نظامی، کمک بسیاری کردند، در شرایط و عصر امروز نیز باید از تمامی ظرفیت‌های دانشگاه برای شکوفایی همه جانبه کشورمان و بی اثر کردن تحریم‌ها استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: باید قبول کنیم که وارد شرایط جدیدی شده‌ایم و امور غیرعادی است، مدیریت دانشگاه نیز همچون همه عرصه‌ها همتی مضاعف می‌طلبد؛ از این رو ضروری است که روسای دانشگاه‌ها در استفاده از منابع و خدمات آموزشی و پژوهشی و کمک به دست اندرکاران برای رفع مشکلات جامعه بیش از پیش تلاش کنیم.

باقری در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید به تکنولوژی و علم جدید در تولید کالای با کیفیت ایرانی و کیفی سازی آن و تامین قطعات مورد نیاز کمک کنند، تاکید کرد: از تمامی اساتید و مسئولان دانشگاه تبریز به دلیل کمک به ارتقای دانشگاه و جایگاه علمی کشور در سطح بین المللی، قدردانی می‌کنیم، امیدواریم این دانشگاه همچنان با سبقه علمی خوب بیش از گذشته در کشور افتخار آفرین باشد.

وی افزود: به نظر می‌رسد مسئولیت در دانشگاه، به دلیل ماهیت ماموریت و ترکیب نیروی انسانی دانشگاه یکی از حساس‌ترین و سخت‌ترین مشاغل بوده و این امر در دانشگاه تبریز نیز به دلیل وجود ۸۰۰ نفر هیات علمی تاثیرگذار و صاحب فکر و بیش از ۲۴ هزار دانشجو صدق می‌کند.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این آیین با اشاره به عملکرد مثبت رییس سابق این دانشگاه، گفت: پورمحمدی در تعامل بین دانشگاه‌ها و مسئولان استان موفق بود و در همین راستا نیز مجیدی، رییس جدید این دانشگاه نیز بر اساس نظر قاطبه اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز، از بین نیرو‌های خود دانشگاه، انتخاب شده است و یقینا این انتخاب منشاء خیر خواهد بود.

مجید خدابخش در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه در کنار مسایل سیاسی- اجتماعی در توسعه اقتصادی نیز کشور نقش تعیین کننده‌ای دارد، تصریح کرد: امیدواریم دانشگاه تبریز با مدیریت جدید با توجه به پتانسیل‌هایی که در این دانشگاه وجود، در همین زمینه نیز بتواند نقش آفرین باشد.

وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه بهره‌مندی از نیرو‌های داخلی توانمند، یکی از اصول مدیریتی است، افزود: رئیس دانشگاه، جایگاه مهم علمی و سیاسی دارد و با توجه به این که دانشگاه‌ها مسایل سیاسی را هم مدیریت می‌کنند و لذا مدیریت اندیشه و عواطف در کنار توسعه علمی و پیشرفت و دانش نیز باید مورد توجه اساتید و دانشگاهیان قرار گیرد.

رئیس جدید دانشگاه تبریز نیز در این آیین با اشاره به اینکه خود را نماینده جامعه ایثارگران می‌داند و بر اساس عهد و پیمانی که با آن‌ها بسته این سمت را قبول کرده است، گفت: بنده فردی تشکیلاتی بوده و به احترام رای قاطبه دانشگاهیان این سمت را بر عهده گرفتم و معتقدم دانشگاه بایستی به صورت هم فکری جمعی و علمی اداره شود.

میررضا مجیدی، همچنین با تاکید بر اینکه هدف از قبول این سمت کمک در راستای بالابردن سطح دانشگاه و رشد آن است، افزود: اگر دانشگاه تبریز رشد و ترقی نماید بواسطه آن شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی و کشور پیشرفت خواهد کرد، امروزه هر اتفاقی علمی که در دانشگاه رخ می‌دهد در کل دنیا رصد می‌شود.

وی، در ادامه با اشاره به اینکه اکنون دانشگاه‌ها در دوره فعالیتی نسل سوم و کارآفرین بوده و بدنیال تبدیل علم به ثروت هستند، برنامه‌های کلان خود برای اداره دانشگاه تبریز، را اینچنین عنوان کرد: تغییر در ساختار دانشگاه به منظور چابک سازی، توانمند سازی کارکنان، توسعه و ارتقای کیفیت علمی دانشگاه، تعامل با دانشگاه‌های منطقه بخصوص دانشگاه علوم پزشکی، توسعه، ترویج و کیفی سازی پژوهش دانشگاه، تقویت مراکز رشد و کارآفرینی، تشویق در تشکیل انجمن‌های علمی، مهارت افزایی دانشجویان و. از جمله برنامه‌هایی است که با کمک همه دانشگاهیان در صدد اجرای آن خواهیم بود.

رئیس سابق دانشگاه تبریز نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارش و تشریح برخی اقدامات صورت گرفته در طول تصدی مدیریت خود در این دانشگاه گفت: تدوین آیین نامه برای انتخاب روسای دانشکده‌ها و استفاده از خرد جمعی اولین کاری که بود انجام دادم و در این ارتباط نیز اکثر مدیران و روسای دانشکده‌ها و هیات ممیزه، همگی منتخب اساتید و اعضا بوده و تنها جایی که انتخاب از پایین به بالا انجام می‌شود، دانشگاه است.

 محمد رضا پورمحمدی در ادامه با اشاره به تدوین برنامه تحول راهبردی و طرح ارتقای دانشگاه در حوزه‌های مختلف گفت: تلاش‌ها در راستای حرکت بر اساس برنامه راهبردی و رساندن دانشگاه تبریز به تراز ۲۰۰ دانشگاه برتر بوده است، در دانشگاه ما اصل بر شایسته سالاری بوده و سعی کرده‌ایم در مدیریت نیز این اصول را مبنا قرار دهیم.

وی تجاری سازی دانش و تبدیل علم به ثروت و توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی را از جمله راهبرد‌های مهم این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: در این راستا ۱۵۶ نفر دانشجوی خارجی در سال جاری جذب و با ۵۷ دانشگاه دنیا، تفاهم نامه مشترک، امضا کرده‌ایم.
 
رییس سابق دانشگاه تبریز برگزاری ۲۵ دوره دانش افزایی برای دانشجویان کشور‌های مختلف منطقه و کسب رتبه پنجم دانشگاه‌های جامع کشور، ارتقای جایگاه دانشگاه در رنگینگ‌های بین المللی، جذب هیات علمی از طریق نخبگان را از دیگر دستاورد‌های مهم دانشگاه تبریز اعلام کرد.

حجت الاسلام محمد انوری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز نیز در این آیین ضمن تقدیر و تشکر از زحمات صادقانه پورمحمدی با اشاره به انتظارات از رئیس جدید دانشگاه گفت: از رئیس جدید دانشگاه انتظار داریم با همکاری همه دانشگاهیان در تحقق اهداف والای دانشگاه تلاش نمایند و با شناختی که از شخصیت فرهیخته وی داریم انشالله این مهم محقق خواهد شد.

وی در ادامه حرکت و توجه به راهبرد‌های کلان خصوصا سند چشم انداز علمی، تلاش برای تحقق دانشگاه اسلامی، توجه به پیشرفت علم و فن آوری به عنوان گفتمان اصلی، ایجاد بستر‌های مناسب برای نهضت آزادفکری و کرسی‌های آزاد اندیشی، استفاده از اساتید جوان، انقلابی و پر انگیزه در مدیریت‌های دانشگاه و  قدر شناسی از نخبگان و استعداد‌های درخشان و افتخارات دانشجویان و اساتید برجسته علمی و نخبه ضروری بیان کرد.

جلالی، نماینده خیران و جامعه حامیان دانشگاه تبریز نیز از دیگر سخنران این مراسم بود که درباره ویژگی‌های اجتماعی رییس سابق این دانشگاه به ارایه دیدگاه‌های خود پرداخت.

وی گفت: در دوره مدیریت قبلی دانشگاه تبریز، با تدوین برنامه‌های مهم ارتباط دانشگاه با جامعه توسعه یافته و این امر موجب شده که دانشگاه با توجه به نیاز جامعه حرکت‌های رو به رشدی داشته باشد.

نظر شما