شناسهٔ خبر: 28114108 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

واکنش خبرنگاران اصلاح‌طلب به اظهارات علیزاده علیه "من و تو"

به‌دنبال سخنان علیزاده در شبکه «من و تو» در دفاع از عملکرد جمهوری اسلامی، تعدادی از خبرنگاران اصلاح‌طلب واکنش‌های تندی نشان دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جوان ‌آنلاین، مجله فارس پلاس در گزارشی نوشت: «علی علیزاده»، تحلیلگر سیاسی سابق بی‌بی‌سی که در لندن ساکن است پنجشنبه شب در در برنامه «اتاق خبر» شبکه من و تو حاضر شد و به سوال‌های مجری برنامه پاسخ داد. علیزاده که این روزها یکی از کاربران فعال فضای مجازی نیز می‌باشد در این برنامه موضوعاتی را مطرح کرد که به مذاق خیلی‌ها خوش نیامد. او در این برنامه رویکرد شبکه‌های ماهواره‌ای علی الخصوص «من و تو» را مورد نقد قرار داد و پرچم خیرخواهی آنها! برای مردم ایران را بر زمین کوبید.  

اما چه شد که سخنان این کارشناس سیاسی خشم خیلی‌ها را بر افروخت. بیاید نگاهی کنیم به آنچه که علیزاده در این برنامه تلویزیونی گفت:

وضعیت فعلی اقتصاد ایران صددرصد مناسب نیست و به اعتقاد من، ما مورد حمله تروریستی قرار گرفته‌ایم؛ آن هم تروریسم اقتصادی.

حتما نامه معروف آن 30 نفر که بسیاری از آنها در شبکه شما رفت‌وآمد دارند و آقای رضا پهلوی را به خاطر دارید که از ترامپ درخواست کردند تا بر مردم ایران تحریم‌ها را اعمال کند.

شما بودید که تحریم اقتصادی علیه ایران را از آمریکا درخواست کردید و تلویزیون شما بود که با طرح این موضوع که آب خوزستان به عراق می‌رود، بین ایران و عراق اختلاف انداختید.

شما دارید از شفافیت صحبت می‌کنید، اما تلویزیون من و تو، مدت 9 سال فعالیت می‌کند؛ درحالی‌که یکبار از بودجه‌اش چیزی نگفته است. بودجه من و تو از آمریکا می‌آید یا از عربستان سعودی یا اسرائیل؟

فساد در همه کشور‌ها وجود دارد. 19 سال است در انگلستان زندگی می‌کنم و بدترین فساد‌های تاریخ را در اینجا تجربه کردم. در همین کشور انگلستان، گوگل نزدیک به پنج میلیارد دلار دزدی مالیاتی کرده و هنوز هم پس نداده است.

در سال 1299 نزدیک به چهار هفته اشغال نظامی بودیم، در قسمت‌های جنوبی کشور توسط انگلستان و در شمال توسط روسیه تزاری. در سال 1320 ارتش رضاشاه کبیر با آن‌همه ادعا در عرض 24 ساعت فروریخت و کشور اشغال نظامی شد.

امروز از مدیترانه تا افغانستان در اختیار جمهوری اسلامی است و در 400سال گذشته ایران، هیچ‌وقت چنین اقتداری نداشت و مسلم است آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی چنین چیزی را برنمی‌تابند.

جمهوری اسلامی برای اولین‌بار از زمان هخامنشیان به دریای مدیترانه رسید و امروز ما از لبنان تا سوریه نفوذ داریم.

در تمام اسناد انگلیسی و آمریکایی به محمدرضا پهلوی، «شاه چمدانی» می‌گفتند به این علت که همیشه چمدانش آماده بود تا هر لحظه که می‌خواهد فرار کند.

امروز ارتشی داریم که می‌ایستد و سوریه را از حلقوم آمریکا و عربستان وهابی بیرون می‌کشد و اتحاد این‌چنینی ایران و سوریه یعنی انسجام مرزهای غربی ایران.

تعداد زنانی که قبل از انقلاب فقط سواد خواندن و نوشتن داشتند، 32 درصد بود اما امروز 30 درصد زنان ایران تحصیلات دانشگاهی دارند. این انقلاب ایران بود که توانست زنان ایران را با سواد کند و به آنها مطالبه‌گری بیاموزد. قبل از انقلاب زنان ایران اصلا مطالبه‌ای نداشتند.

این سخنان علیزاده در شبکه من و تو و انتقادات او به دوره پهلوی، آن هم در شبکه‌ای که به سلطنت‌طلب بودن معروف است به مذاق عده‌ای از فعالان فضای مجازی خوش نیامد. آنها سعی کردند تا با پرداختن به یک بحث حاشیه‌ای، اصل صحبت‌ها را تحت تاثیر قرار داده و موضوع را به فراموشی بکشانند.

موضوع از این قرار بود که علیزاده در قسمتی از برنامه درباره عدم شفافیت بودجه شبکه من و تو گفت و مجری نیز که از سخنان علیزاده برآشفته بود اعلام کرد که علیزاده برای حضور در برنامه مبلغی دریافت کرده است. 

همین موضوع، دستمایه تعدادی از خبرنگاران اصلاح‌طلب برای حمله به علیزاده شد. احسان بداغی خبرنگار پارلمانی روزنامه ایران به دریافت مبلغ از شبکه من‌وتو توسط علیزاده اعتراض کرد:‌

مسعود کاظمی خبرنگار سابق شرق که پیش از این نیز خبرهای دروغ متعددی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده و بعضا مجبور به عذرخواهی هم شده بود، هم از اولین کسانی بود که دست به تحریف اذهان عمومی نسبت به اصل مطالب علیزاده زد. 

رویکرد این خبرنگاران وابسته به رسانه‌های اصلاح‌طلب با واکنش کاربران فضای مجازی هم روبرو شد. این کاربران معتقد بودند که دریافت هزینه برای حضور در یک برنامه تلویزیونی جزء عرف بسیاری از کشورها علی‌الخصوص انگلستان می‌باشد. یکی از کاربران نوشت: ابتدا قوانین بریتانیا در مورد حضور کارشناسان تلویزیونی رو بررسی کنید و بعد توییت بزنید. کسی بنده اون چند پوند نیست. اما طبق قانون باید پرداخت بشه. استودیوی من‌وتو هم در لندن نیست. هزینه رفت و برگشت بیش از اون پنجاه پونده.

یکی دیگر از خبرنگاران با نام جواد حیدریان  هم خطاب به بداغی با اشاره به حاشیه بردن سخنان اصلی علیزاده، نوشته است: احسان به نظرم برای انتقاد از علیزاده بهانه خوبی نبود. بالاخره کارشناسی است که دعوت شده و حقوقش رو گرفته. برجسته کردن این بخش کم‌اهمیت، نادیدن بقیه مسائله. گویی تو از من و تو حمایت می‌کنی که می‌دانم اینطور نیست.

جواد منتظری خبرنگار شبکه خبری یورونیوز هم دریافت وجه توسط کارشناس مدعو را طبیعی دانسته و نوشته است: این مبالغ را همه می‌گیرند، عباس عبدی، زیباکلام، شمس‌الواعظین و... در همین تهران برای گفت و گو با یک شبکه و رسانه خارجی درخواست مبالغ دلاری یا یورویی می‌کنند. 

پوریا استراکی از فعالان فضای مجازی هم نوشته است: علیزاده تا وقتی دم از امنیت ملی می‌زند نباید قاطی دعواهای سیاست داخلی بشود و البته بخشی از اصلاح‌طلبان بخصوص روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب استعداد خاصی برای پریدن در بغل دشمنان ایران دارند. به پرسنل پرشمار رسانه‌های فارسی خارج نگاه کنید.

 

توییت‌های خبرنگاران اصلاح‌طلب با واکنش  خود علیزاده هم همراه شد. او با اشاره به اینکه این خبرنگار سعی در انحراف موضوع دارد، نوشت اگر قصد او دریافت پول بود، به خاطر چند پوند، پل‌های پشت سر خود را برای همیشه خراب نمی‌کرد: 

علیزاده همچنین با پیگیری طرح شفافیت منابع مالی شبکه من و تو با طرح سوالی از حسن روحانی و سردبیر روزنامه ایران نوشته است: من شخصا مطمئنم احسان بداغی منفعتی داشته که به نام ۱۵۰ پوندی که هرگز نگرفتم، پرسشگری از نیم میلیارد دلار بودجه نه سال گذشته من‌وتو را منحرف کند. آقای سردبیر روزنامه ایران! در تحریریه شما چه می‌گذرد؟ آقای حسن روحانی در روزنامه رسمی دولت چه کسانی کار می‌کنند؟

این کارشناس سیاسی همچنین با رد دریافت پول از شبکه من‌وتو برای حضور در برنامه، ویدیویی را منتشر کرد و در آن به برخی سوالات پاسخ داد. علیزاده درباره این ویدیو نوشته است: پاسخ به پنج سوال درباره مصاحبه با اتاق خبر من و تو و پاسخ به دروغ‌های تلویزیون من و تو درباره مبلغی که هرگز دریافت نکردم.

نظر شما