شناسهٔ خبر: 27555062 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

وبلاگ مشرق

تاجزاده: با آنهایی که رأی نمی‌دهند، موافقم!/ «رضا کیانیان» در ۶۶ سالگی آلزایمر گرفت

یک فعال اصلاح‌طلب گفت: حمایت از روحانی به جایگاه ما خدشه وارد کرده است.

صاحب‌خبر -

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

جوادی‌حصار: حمایت از روحانی به جایگاه ما خدشه زد

«محمدصادق جوادی‌حصار»، فعال اصلاح‌طلب و از اعضای حزب اعتماد ملی به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه آرمان امروز گفته است:

حساسیت‌هایی که با توجه به حمایت‌های اصلاح‌طلبان از آقای روحانی ایجاد شد و خدشه‌ای که به جایگاه اصلاح‌طلبان وارد شد، همه اینها تقریبا شرایط جدیدی را به‌وجود آورد، به ‌اصلاح‌طلبان گوشزد کرد که با روش‌های گذشته نمی‌توانند نتایج مطلوب گذشته را بگیرند.[۱]

*خدشه مورد اشاره جوادی‌حصار در حالی است که این روزها برخی اصلاح‌طلبان معتقدند اساسا هیچ نسبت وثیق و سابقه مشترکی میان روحانی و جریان چپ وجود ندارد و عده‌ای دیگر مثل محمد عطریانفر و رئیس دولت اصلاحات نیز معتقدند که باید از روحانی دفاع کرد و مسئولیت حمایت از او را پذیرفت. [۲]

جالب آنکه اظهارات گروه اول در حالیست که سخنانی مثل «روحانی بهتر از اصلاح‌طلبان عمل کرده است»، «ما فدائیان روحانی هستیم» و «ما تضمین روحانی هستیم» که تماماً از سوی اصلاح‌طلبان و در ایام دولت یازدهم ابراز شده‌اند، جملگی مضبوط هستند و امکان فراموش شدن آنها نیز وجود ندارد.

غیر از جوادی‌حصار، قدرت‌ا... علیخانی، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان ادوار مجلس نیز به تازگی در صحبت‌هایی از این گفت که دولت با این نحو عملکرد خود فاتحه اصلاحات را می‌خواند. [۳]

***

«رضا کیانیان» در احساس جوانی‌اش دروغ گفت یا در سیاه‌نمایی از ایران؟

این سلبریتی تا ۹۹ سالگی جوان می‌ماند...

رضا کیانیان، از بازیگران تلویزیون و سینمای کشورمان طی اظهاراتی در مراسم تشییع مرحوم ضیاءالدین درّی گفته است:

«چهل سال از انقلاب می‌گذرد اما ما یک‌روز خوش دیدیم؟ هر روز یک بحرانی است. هر روز یک مکافاتی است. هر روزی یک جوری است که ما حالمان بد می‌شود. ما مردم بدی نبودیم چرا نباید یک روز خوش ببینیم؟ ما چهل سال است که در بحران زندگی می‌کنیم و در این اوضاع طبیعی است که یادمان برود از دوستی هایمان. دری ۶۵ سالش بود چرا باید بمیرد؟»[۴]

اما کدهایی وجود دارد که نشان می‌دهد این احساس سیاه و تاریک رضا کیانیان از شرایط ایران، تا همین چند سال قبل دقیقا برعکس بوده و او حتی در سنین پیری هم احساس جوانی داشته است.

*کیانیان در خرداد سال ۹۱، یعنی در دولت رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد و حوالی یکسال مانده به ظهور آقای روحانی، در مصاحبه با ایسنا پیرامون حال و احوال خود گفته بود:

«قدیم‌ها فکر می‌کردم یک آدم ۳۰ ساله دیگر پیر است. وقتی ۳۰ ساله شدم فکر می‌کردم ۴۰ سالگی زیاد است. در ۵۰ سالگی تصورم این بود که ۷۰ سالگی دیگر پیری است اما حالا که ۶۱ ساله شده‌ام، فکر می‌کنم اگر ۹۹ سالگی هم بمیرم، جوانمرگ شده‌ام.»

او که این صحبت‌ها را در سالروز تولد ۶۱ سالگی خود مطرح کرده بود، همچنین در پاسخ به این گفته خبرنگار ایسنا که «انشاءالله ۱۲۰ سال زندگی کنید» جواب داده بود: حوصله ۱۲۰ سال زندگی را ندارم، همیشه برایم دعا کنید تا وقتی سلامت هستم و با آبرو، زنده بمانم.[۵]

این سخنان نشان می‌دهد که رضا کیانیان، لااقل تا ۶ سال قبل، نه تنها اعتقادی به نبود روز خوش و زندگی در بحران نداشته بلکه از استانداردهای امید به زندگی و احساس خوب فراتر می‌رفته است.

جالب آنکه این اظهارات کیانیان و احساس جوانی سوپراکتیو او در دورانی ابراز شده که از نظر قاطبه سلبریتی‌ها و اصلاح‌طلبان از سیاه‌ترین دوران‌ها نیز بوده است!

اما این تغییر و تغیّر کیانیان و حالِ بد ناگهانی او که در مراسم تشییع مرحوم درّی ابراز شده ناشی از چیست!؟

ما در وبلاگ مشرق طی ۲ سال گذشته کراراً از ۲ عبارت «فتنه اقتصادی» و «اعتراض ظالمانه» نوشته‌ایم و تأکید کرده‌ایم فتنه‌ای که هم‌اکنون به دلیل سیاه‌نمایی جریان خاص از اوضاع کشور ایجاد شده است؛ حتی به ساکنان بهشت نیز احساس زیست جهنمی می‌دهد.

به زعم ما آقای کیانیان نیز مفتون همین قضایا شده و صرفا در اوهام خود تصوّری ویرانه‌گونه از مشکلات عادی کشور دارد و گرنه او هنوز و حتی خیلی بیشتر از سال ۹۱ می‌تواند حسّ جوانی داشته باشد.

به شرط آنکه عینک بدبینی را بردارد و فضای مسموم شده ذهن خود را با نوشداروی «واقع‌بینی» درمان کند.

بایستی اشاره کرد که هم‌اکنون و نسبت به سال ۹۱، شاهد ایران امن‌تری هستیم، میزان جرائم خشن کاهش یافته است، از تعداد آمار کشته‌های جاده‌ای بسیار کاسته شده، نرخ بیکاری در ایران به میزان یک تا دو درصد کاهش یافته است، اتکای ایران به درآمد نفتی کمتر شده و درآمدهای دولت از محل صادرات غیر نفتی و مالیات چندین برابر شده، میزان ذخیره غذایی در کشور بالاتر رفته است و حجم عظیمی از زیرساخت‌های مختلف نیز به فضای زندگی مردم و اقتصاد کشور افزوده شده است.

قبل توجه آنکه نشریه اکونومیست هم به تازگی گزارش داد تهران بزرگ توانسته است از نظر بهبود کیفیت زندگی، در زمره ۵ شهر بزرگ جهان قرار گیرد. [۶]

البته تأکید ما بر لزوم احساس جوانی بیشتر آقای کیانیان یک دلیل جالب دیگر هم دارد و آن رکورد شکنی فروش سینمای ایران است. آماری که می‌گوید فقط در فصل بهار امسال، میزان رشد فروش فیلم‌های سینمایی ۴۶ درصد و میزان رشد مخاطب نیز در حدود ۴۰ درصد بوده است. [۷]

اکنون پر واضح است که اگر رضا کیانیان با این آمار مطلوب، احساس جوانی بیشتری نسبت به ۶ سال قبل ندارد، پس یقینا در هیچ کجای دیگری نیز به این احساس نخواهد رسید...

***

۲ بار تأکید بر رأی ندادن مردم طی ۱ ماه...

تاجزاده: با آنهایی که رأی نمی‌دهند، موافقم!

«مصطفی تاجزاده»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایسنا گفته است: «من با آن دسته از ایرانیانی که تا الان رای داده‌اند، ولی اکنون معتقدند اگر شرایط بخواهد به همین شکل پیش برود، رأی نمی‌دهند، موافقم.»

او سپس با بیان جملاتی که ربط آنها به عبارت بیان شده دقیقا مشخص نیست، گفته است:

انتخابات آزاد جلوی خیلی کارهای غلط را می‌گیرد؛ چرا که در چنین انتخاباتی نمایندگانی به مجلس می‌روند که کاسبان جنگ و تحریم نیستند!

تاجزاده در این مصاحبه همچنین ابراز کرده است که در انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸، به لیستی شبیه به سال ۹۴ رأی نمی‌دهد! [۸]

*تاجزاده، در اوایل ماه جاری نیز طی مصاحبه‌ای دیگر، معنای پیش‌گفته را تکرار کرده و گفته بود: به نظر من بسیاری از مردم دیگر به روش گذشته (یعنی اعمال نظارت استصوابی شورای نگهبان بر انتخابات) رای نخواهند داد و اگر هم رای بدهند منتخبان‌شان قادر به حل مشکلاتی مثل بی‌کفایتی و فساد گسترده نخواهند بود!

او در ادامه می‌افزود: هیچ راهی برای نجات کشور و سربلندی ملت ما وجود ندارد جز آنکه به سمت انتخابات آزاد برویم تا شایستگان انتخاب شوند و دو معضل بزرگ جامعه ما یعنی بی کفایتی مدیریتی و فساد سیستمی توسط آنان برطرف یا مهار شود.[۹]

در کنار او، عباس عبدی، از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب نیز چندی قبل اظهار کرده بود: «آنچه در باره جامعه ایران می دانیم این است که نهادهای اصلی در جامعه ما غیر کارکردی شده اند و با ادامه این روند جامعه نمی تواند به بقای خود ادامه دهد. درواقع به درختی می‌ماند که به آن آب نمی‌رسد و به تدریج پژمرده و خشک می‌شود.»

طنز تلخ قضیه آنجاست که امثال آقای تاجزاده و آقای عبدی به جای عذرخواهی از مردم بابت معرفی رئیس‌جمهور روحانی و نمایندگان لیست امید، اما اکنون مدعی این هستند که مردم دیگر ناامید شده‌اند، رأی نمی‌دهند، جامعه ایران نمی‌تواند به بقای خود ادامه دهد و ما هم برای انتخابات‌های آتی از فلان فرمول استفاده می‌کنیم!

در حالی که قاعده آنست که تاجزاده و عبدی به جای این حرف‌های ناصحیح، ردای تضرّع بپوشند و در مسیر عذرخواهی از مردم قرار گیرند.

بدیهیست که همین لجبازی‌ها و عدم عذرخواهی‌هاست که جریان اصلاحات را از نظر مردم دور کرده و چپ‌ها ۱۷ سال است که در هیچ انتخاباتی نتوانسته‌اند به لحاظ اکثریتی رأی مردم را از آنِ خود کنند و همیشه بازنده شده‌اند.

مسئله «انتخابات آزاد» نیز نوعی واژه‌سازی ستاد چپ و نوستالژی «ستاد صیانت از آرا» است که هدفی غیر از خدشه‌دار کردن فرایندهای قانونی کشور ندارد. زیرا همه می‌دانند که انتخابات در ایران آزاد است، چه اگر اینطور نبود، چپ‌ها هرگز گزاره‌هایی مثل «تَکرار می‌کنم»، «ما فدائیان روحانی هستیم»، «زنده باد اصلاحات» و غیره را سر نمی‌دانند!

تصور آقای تاجزاده از شرکت نکردن مردم در انتخابات نیز تصور غلطی است زیرا مردم با دیدن وضع موجود، طبیعتا به جای ناامیدی القایی اصلاح‌طلبان، به سمت انتخاب گزینه‌های بهتر و کم‌اشتباه‌تر حرکت خواهند کرد نه به سمت تحریم انتخابات!

علت دیگر این غلط بودگی، انتخابات مجلس نهم در سال ۹۰ است که با اینکه با تحریم اصلاح‌طلبان مواجه شد و چپ‌ها فکر می‌کردند مردم نیز از آنها تبعیت می‌کنند؛ اما چنین نشد و مردم در آن انتخابات نیز حضوری پرشور داشتند و عملا جریان اصلاحات تبدیل به سنگ روی یخ شد.

از اینها گذشته بایستی این نکته را هم به آقای تاجزاده یادآوری کرد که مسئله انتخابات در تمام کشورهای دنیا، شأنیتی قانونی دارد و مادام که بصورت قانونی برگزار شود، نتایج آن پذیرفته خواهد بود و لازم‌الاتباع است.

اصرار تاجزاده به ناامیدی مردم و یا همینطور اصرار کسانی از اصلاح‌طلبان به تکرار اغتشاشات دیماه ۹۶ و مثلا حضور میلیونی مردم در خیابان‌ها برای اعتراض به نظام اسلامی! [۱۰] مقولاتی قابل تأمل هستند که تماما در چند ماه اخیر بوقوع پیوسته‌اند.

***

۱_http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۳۰۲۷۱

۲_mshrgh.ir/۸۷۷۲۳۰

۳_mshrgh.ir/۸۸۲۶۸۶

۴_ mshrgh.ir/۸۸۵۸۱۸

۵_ https://www.isna.ir/news/۹۱۰۳۲۹۱۶۴۳۹/

۶_ mshrgh.ir/۸۸۵۷۰۷

۷_ http://khorasannews.com/newspaper/page/۱۹۸۵۱/۶/۶۱۷۷۶۸/۰

۸_ https://www.isna.ir/news/۹۷۰۵۲۹۱۵۲۱۱/

۹_ mshrgh.ir/۸۷۹۳۵۷

۱۰_ mshrgh.ir/۸۳۶۲۸۰

نظر شما