شناسهٔ خبر: 27513319 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی مطرح کرد:

نظارت ۷۵ اکیپ دامپزشکی در خراسان شمالی بر کشتار دام عید قربان

بجنورد- مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: ۷۵ اکیپ دامپزشکی بر عرضه و کشتار دام در روز عید قربان نظارت می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد مهدی احمدی ظهر یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی که به مناسبت عید قربان برگزار شد، اظهار کرد: ۷۵ اکیپ دامپزشکی شامل ۴۲ اکیپ ثابت و ۳۳ اکیپ سیار بر عرضه و کشتار دام روز عید قربان نظارت دارند.

احمدی افزود: همچنین به مناسبت عیدقربان از روز قبل این عید، ۳۵ دامپزشک با ۷۵ اکیپ تعیین شده همکاری لازم را خواهند داشت.

وی اعلام کرد: همچنین ۱۸ گروه ثابت و سیار با هدف نظارت بر مسائل شرعی به هنگام ذبح به مردم نیکوکار خدمت رسانی می کنند.

وی با بیان اینکه اکیپ دامپزشکی در سه مرحله کار نظارت را برعهده دارند، تصریح کرد: نظارت ماموران دامپزشکی قبل، حین انجام ذبح و پس از کشتار است تا مشکلی به وجود نیایید.

خودداری از کشتار دام در معابر و منازل

مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: تمامی کشتارگاه های سطح استان به طور رایگان برای خدمت رسانی به مردم در روز عید قربان آمادگی لازم را دارند، بنابراین مردم برای حفظ سلامت و بهداشت عموم از کشتار دام در معابر و منازل خودداری کنند.

احمدی با اشاره به ۱۲ مرکز عرضه دام در خراسان شمالی، گفت: از روز سه شنبه هفته جاری چهار مرکز در بجنورد، دو مرکز در شیروان و در هریک از شهرستان ها یک مرکز آماده عرضه دام به شهروندان هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته تعدادی دام  غیرمجاز وارد خراسان شمالی شده بود، اظهار کرد: این دام ها که حامل بیماری بودند از خارج استان وارد شهرستان رازو جرگلان شده که با نظارت به موقع اکیپ دامپزشکی از عرضه آن جلوگیری شد.

این مسئول ادامه داد: بازرسان دامپزشکی لاشه دام های حامل بیماری را پس از کشتار معدوم کردند.

احمدی تاکید کرد: هم استانی ها دام مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند چراکه فاقد هرنوع بیماری هستند.

وی گفت: بیشتر کشتار دام در روز عید قربان توسط اهل تسنن در راز و جرگلان انجام می شود به طوری که سالانه در این شهرستان پنج هزار راس دام ذبح می شود.

مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: هدف این اداره کل، نهادینه کردن فرهنگ کشتاردام در کشتارگاه ها است و هیچ قصدی برای برخورد قضایی نداریم.

احمدی اعلام کرد: چنانچه با کشتار غیرمجاز که سلامت عموم مردم را تهدید کند روبرو شویم قطعا برخورد می شود.

وی توصیه کرد: به منظور پیشگیری از وقوع بیماری مشترک بین انسان و دام همچون بیماری کریمه کنگو، گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد نگهداری و سپس مصرف شود.

این مسئول عنوان کرد: عید قربان سال گذشته دامپزشکی استان ۶ هزار و ۳۹۱ راس دام را پیش از کشتار و دو هزار و ۴۶۵ لاشه را مورد بازرسی قرار داد و همچنین ۱۶۷ کیلوگرم گوشت غیرقابل مصرف را از چرخه مصرف خارج کرد.

نظر شما