شناسهٔ خبر: 27504653 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله محسن فقیهی:

اردوهای زیارتی موجب تحکیم اعتقادات دانش‌آموزان می‌شود/ لزوم توجه آموزش و پرورش به آسیب‌های فضای مجازی

کانون خبرنگاران نبأ ــ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در جمع دانش‌آموزان بشاگرد خواستار توجه بیش از پیش مربیان و متربیان و خانواده بزرگ آموزش و پرورش نسبت آسیب‌های فضای مجازی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، آیت‌الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار جمعی از دانش‌آموزان استان هرمزگان شهرستان بشاگرد با اشاره به کلام امیرالمومنین(ع)، اظهار کرد: «... وَإِنَّمَا قَلْبُ الْحَدَثِ كَالاْرْضِ الْخَالِیةِ مَا أُلْقِی فِیهَا مِنْ شَیء قَبِلَتْهُ...» امام علی(ع) در فرازی از نامه‌شان به امام حسن مجتبی (ع) می‌فرمایند «... قلب جوان همچون زمین خالی است و هر بذری در آن پاشیده شود آن را می‌پذیرد...».
وی با بهره‌گیری از این کلام نورانی افزود: آنچه باعث شده شما امروز توفیق زیارت بارگاه منور حضرت فاطمه معصومه(س) و توفیق حضور در مسجد مقدس جمکران را در قم پیدا کنید در راستای همین فراز از نامه حضرت امیر(ع) است.
تفاوت تکامل انسان با دیگر موجودات
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: تکامل معنوی، ویژگی ممتاز مخلوقات خداوند است که نصیب انسان شده، یعنی تمام حیوانات برای زندگی و سپری کردن امور خود حرکت و تکاپو دارند، اما آنچه انسان را نسبت به دیگر مخلوقات ممتاز می‌کند؛ تکامل معنوی و لقای پرورگار است.
فضای مجازی؛ جولانگاه تهاجم فرهنگی
آیت‌الله فقیهی با اشاره به هجمه‌ها و آسیب‌های همه‌جانبه دشمنان اسلام و انقلاب و هدف گرفتن دانش‌آموزان، تصریح کرد: امروز فضای مجازی که می‌تواند هم خوب وهم بد باشد، جولانگاه تهاجم فرهنگی، اسلام‌ستیزی و مبارزه با انسانیت است که از همین تریبون خواستار توجه بیش از پیش مربیان و متربیان و خانواده بزرگ آموزش و پرورش نسبت به این مسئله مهم و حساس هستم.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم ضمن قدردانی از تعامل آموزش و پرورش با حوزه و روحانیت، ادامه داد: در مقابل صف‌آرایی‌ها و دشمنی‌های معاندان اسلام و نظام، تعلیم و تربیت، روشنگری و آگاهی‌بخشی خانواده‌ها می‌تواند میزان و درصد آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی را کاهش دهد.
وی با استقبال از تدارک اردوهای زیارتی برای دانش‌آموزان، گفت: تشکیل چنین اردوهای زیارتی می‌تواند علاوه بر تقویت روحیه معنوی فرزندانمان نگاه و بینش آنان را نسبت به خداشناسی و معارف اهل بیت(ع) تقویت کند.
جوانان را دریابیم
عضو جامعه مدرسین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع)، گفت: حضرت می‌فرمایند «عَلَیکَ بِالأَحداثِ فَإِنَّهُم أسرَعُ إلى کُلِّ خَیرٍ؛ جوانان را دریاب، زیرا آنان سریع‌تر به کارهاى خیر روى می ‌آورند»، بر اساس رهنمود امام صادق(ع) مسئولان امر باید برای جذب بیشتر نسل جوان به سمت کارهای خیر، برنامه‌ریزی عملیاتی‌تری داشته باشند تا نسل آتی، که حامی و صاحب این انقلاب است با صحت و سلامت از این گذرگاه‌ها و شبیخون‌های فرهنگی و اجتماعی ساخته دست دشمن عبور کند.
وی افزود: باید برای نسل جوان و جدید که شیفته و تشنه معارف ناب اسلامی است، شخصیت و احترام لازم را قائل شد و به خصوص نسبت به حضور آنان در مساجد نگاه ویژه‌ای داشت.
آیت‌الله محسن فقیهی اظهار کرد: چه در برگزاری مراسم‌های معنوی دعا و قرآن‌خوانی و چه در مراسم‌های مربوط به ولادت‌ها یا شهادت‌های ائمه اطهار(ع) جوان‌ها می‌توانند با تلاش خلاقانه خود، بهترین برنامه‌ها را اجرا کنند و باید به نظرات و دیدگاه‌های آنان به‌طور خاص در امور فرهنگی و مذهبی توجه کرد.
یادآور می‌شود، دیدار و آشنایی دانش‌آموزان با علما و بهره‌گیری از رهنمود‌های آنان و نیز بازدید از حوزه‌های علمیه از برنامه‌های مصوب و ابلاغی سالانه دبیرخانه ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش است.
اکبر پوست‌چیان
انتهای پیام

نظر شما