شناسهٔ خبر: 27503907 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

حفاظت قنات های روستای فاروق پیگیری شود

به گزارش یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی کانون کارآفرینی فارس، محمد مهدی برومندی در پنجمین اتاق فکر این کانون که در روستای فاروق مرودشت برگزار شد افزود: در

صاحب‌خبر - به گزارش یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی کانون کارآفرینی فارس، محمد مهدی برومندی در پنجمین اتاق فکر این کانون که در روستای فاروق مرودشت برگزار شد افزود: در این کارگروه تخصصی همه نهادهای ذی ربط حضور داشته باشند که تشکیل آن می تواند مسیر حفاظت و مدیریت آب قنات های فاروق را به خوبی هموار کند.
وی بیان کرد:در روستای تاریخی گردشگری فاروق همانند دیگر مناطق، مساله آب مشکل جدی ما در آینده خواهد بود و در چنین وضعیتی ما باید از خود بپرسیم که چه کار باید کرد؟ چه تعداد قنات در فاروق داریم؟ این قنات ها چقدر آب دارند؟ دبی آب آنها چقدر است؟ این آب کجا ، توسط چه کسانی و چگونه باید ذخیره شود؟
برومندی اظهار داشت: مساله آب را به عنوان مهمترین ابرچالش می دانیم و متاسفانه در دهه های اخیر عدم برنامه ریزی صحیح در مصرف مناسب آب بیشتر متوجه مسئولان بوده است. ما باید این تفکر را از ابتدا در مملکت دنبال می کردیم که نظام مالکیت را به آب می دادیم و نه به خاک.
این نماینده مجلس گفت:عمق فاجعه وسیع تر از آن است که فکر می کردیم. در دشت سیدان مرودشت ما بیش از 40 متر افت سفره های زیرزمینی را شاهد هستیم که به ازای هر یک متر افت این سفره ها به 1000میلی متر باران نیازمندیم. همینطور برای دشتک و حصار که یک منطقه زیبای گردشگری است، خیلی نگران هستیم.
برومندی اضافه کرد: در مرودشت بیش از 30 الی 40 روستا داریم که با تانکر به آنجا آبرسانی می کنیم.
نماینده مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان افزود:کاری را که ما باید در مجلس شورای اسلامی انجام بدهیم ویا دولت و حاکمیت انجام بدهد، کانون کارآفرینی فارس در حال انجام دادن آن است.
برومندی با ذکر اینکه کانون کارآفرینی فارس متولی احیا و نگهداری قنات های فاروق شده است افزود: خوشبختانه این موضوعات در دستور کار این کانون قرار دارد و می بایست از زحمات دکتر علیرضا ظهیر امامی رئیس کانون کارآفرینی فارس که مساله بسیار مهم و حیاتی هدررفت پنج میلیون متر مکعب آب در فصول غیر زراعی سال را پیگیری می کند،تشکر کرد.
در این نشست، علیرضا ظهیرامامی رئیس کانون کارآفرینی فارس گفت: در سه چهار ماه اخیر که از عمر دوره دوم فعالیت کانون کارآفرینی فارس می گذرد، پنج جلسه با دعوت از مسئولان استانی در روستای فاروق برگزار کرده ایم تا با معرفی و شناساندن این روستا و به خصوص 13 قنات زنده آن، مساله مهم و حیاتی ضرورت حفاظت از این 13 رشته قنات را به طور اخص و سایر قنوات کشور را به طور اعم به اطلاع مسئولین برسانیم.
رئیس کانون کارآفرینی فارس گفت: بیکاری ، بزرگترین تهدید مملکت ما به حساب می آید.کانون کارآفرینی فارس مبنای نظری اش توسعه کارآفرینی در حوزه های مختلف برای ایجاد فرصت های شغلی جدید و ارزش آفرین است و برگزاری چنین جلساتی همچون اتاق فکر برای چاره اندیشی و استفاده از ظرفیت ها و قابلیت های بالقوه ایجاد و توسعه کارآفرینی و ارائه راه حل هایی برای برطرف کردن آسیب های اجتماعی ناشی از بیکاری است.
ظهیر امامی افزود:فاروق با داشتن 13 رشته قنات فعال و زنده که دبی آنها سه برابر دبی ورودی دریاچه پشت سد درودزن و بالغ بر 350 لیتر بر ثانیه است و همچنین دارای کیفیت آب منحصر به فرد که از لحاظ شیرینی و EC ( قابلیت هدایت الکتریکی آب) در فارس کم نظیر است که نه تنها جاذبه بسیار خوبی برای گردشگران به حساب می آید،بلکه می تواند منشا ایجاد فرصت های شغلی بسیار با ارزشی برای مردم منطقه باشد.
وی گفت: توسعه گردشگری در این روستا یکی از راه هایی است که می تواند به توسعه اشتغالزایی در آن کمک شایانی کند، ایجاد زمینه مناسب برای توسعه کارآفرینی در حوزه های مختلف از جمله توسعه گردشگری و بوم گردی، توسعه صنایع تبدیلی و جانبی کشاورزی، صنایع دستی و هنری و صنایع غذایی و بهداشتی از جمله وظایف کانون کارآفرینی استان است.
ظهیر امامی افزود:برای هرگونه سرمایه گذاری خرد و کلان در این روستا اولویت بایستی به مردم بومی و ساکن در این روستا داده شود که کانون کارآفرینی با همکاری مسئولان منطقه طرحی مقدماتی برای توسعه روستا تدوین کرده که برای بررسی و اعلام نظر به مقامات استانداری داده است.
وی ادامه داد: برای تهیه پیوست های فرهنگی، اقتصادی،اجتماعی،زیست محیطی و...از ارگان ها و ادارات ذی ربط درخواست تعیین نماینده تام الاختیار و ثابت برای حضور مستمر در جلسات کارگروه تخصصی توسعه روستا که توسط کانون تشکیل شده، داریم.
روستای فاروق در 15 کیلومتری شمال شهرستان مرودشت قرار دارد.
مرودشت در 45 کیلومتری شمال شیراز است.
7375 / 1876
انتهای پیام

نظر شما