شناسهٔ خبر: 27487795 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شورای فرهنگ عمومی به حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی کمک کند

شیراز-ایرنا- دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: این شورا با بهره گیری از 10هزار نیروی همکار خود در سراسر کشور باید به یاری حل مشکلات حوزه های اجتماعی و اقتصادی بشتابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سید محمدرضا موالی زاده شامگاه شنبه در یکصد و سومین نشست شورای فرهنگ عمومی استان فارس با اشاره به دستور کار جلسه این شورا مبنی بر آسان کردن راههای دسترسی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: در فصل جدید کاری این شورا توجه به موضوع گردشگری زیارت یکی از برنامه هایی است که در شورای فرهنگ عمومی کشور به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ عمومی، مجموعه کنش ها و واکنش های همگن جامعه به موضوع مشخصی است، اظهار داشت: شناسنامه فرهنگی و مختصات فکری و فرهنگی یک جامعه که رفتارهای قابل پیش بینی افراد را در بر می‌گیرد، در قلمرو فرهنگ عمومی تعریف می‌شود.
موالی زاده با تاکید بر اینکه هر موضوعی که در حوزه فرهنگ عمومی قرار می‌گیرد، فرهنگی است اما هر موضوعی که فرهنگی است در حوزه فرهنگ عمومی نیست، گفت: باید این تمایز را در موضوع های مورد بررسی در شورای فرهنگ عمومی مد نظر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در فصل جدید کاری این شورا، آسیب شناسی هایی صورت گرفته است که بر اساس آن سرفصل های جدیدی تعریف شده است، به تبیین نمونه های ذیل فرهنگ عمومی پرداخت.
موالی زاده ادامه داد: در کشور ما عشق به اهل بیت (ع) یکی از مولفه های قدرتمند فرهنگ عمومی است و به عنوان نمونه، راهپیمایی اربعین چند سالی است به عنوان مولفه ای پرتوان در فرهنگ عمومی به شمار می‌رود، همچنین رفتار مردم در عید نوروز یا عزاداری محرم مشخص و معین است و از همین رو در دایره این مفهوم تعریف می‌شود.
وی، با بیان اینکه مشارکت در تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی تحت عنوان انتخابات از دیگر مولفه های فرهنگ عمومی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نهادینه شده است، این رفتار اجتماعی را مشخصه مردم ایران در جهان دانست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به شرایط کنونی منطقه گفت‌: اینکه ایرانیان مردمانی آزاده هستند و زیر بار زور نمی روند و در شرایطی که دشمن مواضع خصمانه اتخاذ می کند، ملتی یکپارچه را تصویر می‌کنند که ایستادگی جزو مولفه های قدرتمند فرهنگ عمومی آنهاست.
وی ادامه داد: پس از بررسی های صورت گرفته سرفصل هایی مشخص شد که از جمله آن گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است که در ذیل آن سه برنامه ترویج فرهنگ کار، کار جمعی و برنامه اصلاح الگوی مصرف تعریف شده است.
موالی زاده در تشریح این سرفصل بیان داشت: فرهنگ مصرف ما باید تغییر کند زیرا در حال حاضر ما در زمینه تولید ممسک هستیم اما در مصرف اسراف کاریم.
وی، همچنین کار جمعی را نیازمند نهادینه شدن دانست و گفت: قنات و فرش دستباف هر 2 نمادهای سخت کوشی ایرانیان هستند و باید تلاش کنیم این فرهنگ دوباره نهادینه شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین بر حمایت از کالای ایرانی و بهبود شرایط تولید و عرضه آن تاکید کرد و اظهار داشت: بحث مصرف کالای ایرانی و حمایت از تولید تنها یک موضوع اقتصادی نیست بلکه خودباوری و توجه به هویت ملی در این موضوع به خوبی خود را نشان می‌دهد.
موالی زاده، از سرمایه اجتماعی به عنوان سرفصل دیگر تعریف شده در شورای فرهنگ عمومی کشور یاد کرد و افزود: تفهیم فرهنگ گفت و گو و مفاهمه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است زیرا بسیاری از مسایل همچون قضاوت های تعمیم گرا و زود انگیختگی یکی از مشکلات اساسی جامعه امروز ماست.
وی، سایر سرفصل های تبیین شده در این شورا را اخلاق عمومی، زنان و خانواده، بهداشت و سلامت و نشاط اجتماعی، دین و فرهنگ، خرد ورزی و استدلال گرایی، ایثار و شهادت، مصرف فرهنگی، محیط زیست، معماری و شهرسازی، فضای مجازی، روح ملی و آسیب‌های اجتماعی برشمرد.
نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس به ریاست آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز شامگاه شنبه با حضور اسماعیل تبادار استاندار فارس و آیت الله سید علی اصغر دستغیب تولیت آستان مقدس شاهچراغ (ع) به میزبانی این آستان برگزار شد.
7375 /6118 / 2027

نظر شما