شناسهٔ خبر: 27450249 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

علت گرایش برخی جوانان به اعتیاد چیست؟

محمد روزبهانی جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی گفت: اعتیاد تنها مختص به جوانان نیست و همه افراد از نوجوانی تا میانسالی و حتی پیری ممکن است دچار بیماری اعتیاد و مصرف مواد مخدر شوند.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :
محمد روزبهانی جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در خصوص اعتیاد جوانان اظهار کرد: جوانی دوره مهم و اثر گذاری در زندگی است. اگر فردی در این دوره به مواد مخدر اعتیاد پیدا کند، در زندگی پیش رو دچار مشکلات و چالش های بیشتری نسبت به یک فرد میانسالی معتاد خواهد شد. همچنین دوره های نوجوانی و جوانی به دلیل شرایط روحی، روانی و جسمانی دوره پر خطری در گرایش به اعتیاد هستند.

این جامعه شناس با اشاره به دلایل جوانان برای روی آوردن اعتیاد بیان کرد: دلایل متعددی وجود دارد که باعث روی آوردن جوانان به اعتیاد می شود؛ دلایل فردی که به تفاوتهای شخصی افراد اشاره دارد. روانشناسان بیشترین دلیل اعتیاد را رشد روانی فرد می دانند؛ وقتی فرد از نظر ابعاد شخصیتی رشد متوازن نداشته باشد، بیشتر در معرض خطر و اعتیاد به مواد مخدر قرار می گیرد و برای رهایی از تنشهای حاصل از عدم تعادل به مواد مخدر روی می آورد.

روزبهانی عنوان کرد: جامعه شناسان بیشتر بر تاثیرات موضوعات اجتماعی بر گسترش اعتیاد در بین جوانان تاکید دارند. رشد جمعیت، شهرنشینی، بیکاری، و این نوع مشکلات و معضلات اجتماعی مشابه نیز گاهی اوقات از جمله ریشه های اعتیاد هستند.

وی تصریح کرد: علاوه بر عوامل فردی که تاثیر گذار هستند، عوامل دیگری از جمله عوامل خانوادگی و عوامل اجتماعی مثل محبت زیاد به فرزند، اعتیاد یکی از اعضای خانواده، تبعیض بین فرزندان، درگیری بین والدین، بی اطلاعی خانواده از دوستان فرزندان و سایر موارد مشابه نیز بر پدیده اعتیاد تاثیر گذار هستند.

روزبهانی با اشاره عوامل اجتماعی موثر در گرایش جوانان به اعتیاد افزود: از جمله عوامل اجتماعی موثر بر افزایش میزان اعتیاد در بین جوانان می توان به: دسترسی آسان به مواد مخدر، نابرابری های اقتصادی و اجتماعی، محل سكونت، گروه دوستان، مهاجرت و حاشيه نشينی اشاره کرد. بنابراین به طور قطع نمی توان عوامل فردی یا خانوادگی و اجتماعی را عامل اعتیاد جوانان دانست.
چرا کنار گذاشتن مواد مخدر برای افراد معتاد سخت است؟

این جامعه شناس مطرح کرد: اعتیاد یک بیماری جسمی ، فکری، روانی ، عاطفی و اجتماعی است. وقتی که فرد شروع به مصرف مواد مخدر می کند به مرور هم از نظر جسمی هم فکری و روحی دچار وابستگی می شود. این وابستگی به مرور عمیق تر می شود، به طوری که اگر فرد برای مدت چند ماه به صورت روزانه و مکرر مواد مصرف کند نمی تواند آن را ترک کند یا برای قطع مصرف دچار عوارض جسمی و یا روحی روانی می شود و می توان گفت فرد معتاد شده است.

روزبهانی تصریح کرد: اصولا مواد اعتیاد آور از هر نوعی اینگونه است که در ابتدای مصرف فرد را دچار سرخوشی می کند و فرد احساس خوبی به زندگی دارد. اما پس از مصرف متوالی و وابستگی دیگر فرد برای سرخوشی و احساس خوب داشتن مصرف نمی کند، بلکه برای جلوگیری از تنش های دیر مصرف کردن و رسیدن به یک تعادل معمولی جسمی و روانی اقدام به مصرف می نماید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما