شناسهٔ خبر: 27411225 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

افزایش 100 درصدی قیمت برخی کالاها در لرستان

نمایندگی لرستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان از افزایش 100 درصدی قیمت برخی کالاها در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، محمدرضا صفی‌خانی در جلسه ستاد تنظیم بازار استان اظهار کرد: جلسات زیادی در خصوص قیمت کالاها در استان برگزار شده ولی در بخش کشتارگاه و لاشه گوشت افزایش قیمت داشتیم. پیشنهاد می‌شود که جلسات ستاد تنظیم بازار به سمت کالاهای اساسی هدایت شود.

صفی‌خانی با اشاره به افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی برخی کالاها در طول چند هفته اظهار کرد: در هفته منتهی به ۲۹ تیرماه قیمت جوجه یک روزه، گوشت مرغ، میلگرد و آهن افزایش نسبت به هفته قبل از این تاریخ داشته‌اند. در هفته منتهی به پنج مرداد جاری نیز قیمت همین اقلام باز هم نسبت به هفته پیش از این تاریخ افزایش قیمت داشته است. باز هم  در هفته منتهی به ۱۹ مرداد جاری قیمت جوجه یک روزه ۲۳ درصد، گوشت مرغ ۲۹.۸ درصد و میلگرد و آهن ۳۹ تا ۴۴ درصد افزایش نسبت به هفته قبل از خود داشته است.

سید موسی خادمی، استاندار لرستان نیز در ستاد تنظیم بازار استان اظهار کرد: شرایط کنونی بازار و کالاها عادی نیست و اگر عادی بود نیاز به برگزاری این جلسات نبود.

وی ادامه داد: الان اصل بر این است که بازار، عرضه و تقاضا خود را تنظیم می‌کنند و دست نامرئی در بازار وجود دارد و به این جهت نظارت و کنترل بسیار با اهمیت است. امروز می‌توانیم بگوییم فلان سردخانه خالی است و باید در جهت ذخیره کالاها از آن استفاده شود چرا که شرایط خاص است و دادستان در این خصوص به ما کمک می‌کند. در این شرایط گستردگی کار بالا بوده و قیمت و تنوع کالا زیاد است و ما باید این‎ها را جمع‌بندی کنیم.

وی تصریح کرد: دولت چندین قلم را مشخص کرده که تا فروردین ۹۸ نباید تغییر قیمت داشته باشند و ارز آنها را هم تامین می‌کند، این چندین قلم در استان مشخص و روی آنها کار شود و هر جا قیمت‌ها کنترل نشد روی آنها بحث می‌کنیم و راهکار می‌دهیم.

خادمی درباره قیمت مرغ در استان گفت: تزریق مرغ منجمد، عرضه ازطریق سازمان‌ها و نهادها به کارکنان دولت و کارگران و تعاونی‌های مصرف، کنترل از مبدأ و نظارت بر نهاده‌ فروش‌ها از جمله راهکارهای اساسی برای تنظیم بازار این کالا است. ذخیره‌سازی را جزو سیاست‌هایمان بگذاریم و باید آمادگی داشته باشیم که در شرایط سخت از طریق امکانات دولتی غذاهای مورد نیاز مردم را تامین کنیم. قیمت کالاهای اساسی را روزانه کنترل کنیم و نگذاریم نرخ آنها افزایش یابد.

 سید حمید شاهرخی، مدیرکل پشتیبانی امور دام لرستان در ستاد تنظیم بازار استان درباره قیمت مرغ اظهار کرد: قیمتی که ستاد تنظیم بازار اعلام کرده به عنوان قیمت مصوب نیست بلکه قیمت مناسبی است که براساس کارشناسی که انجام شده، ملاک عمل قرار گرفته است.

وی ادامه داد: قرار بر این است که پشتیبانی امور دام اگر قیمت به زیر ۸۳۰۰ هزار تومان بیاید و مرغدار بخواهد ضرر کند، آن را خریداری کند و اگر قیمت بالاتر رود، توزیع مرغ داشته باشیم.

مدیرکل پشتیبانی امور دام لرستان اضافه کرد: یکی از مشکلات استان نبود سردخانه ملکی است. متاسفانه متولی سردخانه طالقانی، شرکت ایساکو است از سال گذشته به دنبال این است که کلا این سردخانه را تعطیل کند. سنخیت این سردخانه با کار شرکت ایساکو همخوانی ندارد. در مرکز استان تنها دو سردخانه‌ "طالقانی" و "برف و بوران" وجود دارد که منهای ۱۸ درصد برودت داشته باشد تا بتوانیم مرغ را ذخیره کنیم. ظرفیت این دو سردخانه هر کدام ۵۰۰۰ تن است.

مدیرکل پشتیبانی امور دام لرستان خاطر نشان کرد: با توجه به خیانت در امانتی که سردخانه برف و بوران نسبت به تشکیلات ما داشته مجاز به عقد قرارداد با این سردخانه نیستیم. متولی این سردخانه به ما بدهکاری دارد و پرونده‌ آن در مراجع قضایی در حال پیگیری است.

 امیری، معاون استاندار لرستان در ستاد کنترل بازار استان اظهار کرد: براساس نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، استان فارس به عنوان پایلوت برای کنترل ورود و خروج نهاده‌های دامی انتخاب شد که قرار شد این موضوع از شهریور ماه اجرایی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان با اشاره به کالاهای قاچاق موجود در اموال تملیکی استان، تصریح کرد: برخی کالاهای قاچاقی که در انبارهای اموال تملیک نگهداری می‌شوند، سال‌هاست که در این انبارها هستند. چندین پرونده در این رابطه در دادگاه مفتوح بوده که متاسفانه امکان فروش کالا وجود ندارد و از طرف دیگر مدت اعتبار کالا نیز در حال اتمام است‌. دادستان خرم‌اباد در این خصوص ضرب‌الاجل دهد. در حال حاضر کالایی مانند لاستیک، حدود پنج سال بوده که در انبار مانده و به لحاظ کیفیت این لاستیک‌ها دیگر قابل استفاده نیستند.


انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما