شناسهٔ خبر: 27410295 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

تلاش گیلان برای کسب عنوان پایتخت کتابخوانی

باشگاه های کتابخوانی با هدف علاقمند کردن کودکان و نوجوانان به مطالعه و کسب افتخار عنوان پایتخت کتاب در شهرهای مختلف گیلان فعال می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، سومین کارگاه آموزشی جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان با هدف آموزش و انتقال آموخته‌ها از مربیان به دیگران برای تشکیل و عملکرد موفق آنها به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در حال برگزاری است.

 

کتاب بیمه فرهنگی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با حضور در روز نخست این کارگاه، با هدف ترغیب مربیان در سخنانی اظهار داشت: اصل و پایه کار ما کتابخوانی است و در وضعیت کنونی ، باید تلاش بیشتری برای جلب افراد به کتابخوانی شود.

 

فیروز فاضلی تأکید کرد: فرزندان ما با کتاب و کتابخوانی به لحاظ فرهنگی بیمه می‌شوند.

 

وی با اشاره به این که اگر فرد را با چیزی درگیر کنیم یک عمر با آن زندگی می‌کند، متذکر شد: نیاز داریم کتاب و کتابخوانی را در جامعه نهادینه کنیم.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تصریح کرد: هر کتابی که توسط افراد خانواده می‌شود به همان اندازه جامعه از آسیب‌های اجتماعی دورتر می‌شود.

 

فاضلی با ابراز امیدواری برای انتخاب یکی از شهرهای گیلان بعنوان پایتخت کتاب ایران، برای حمایت و همراهی با باشگاه کتابخوانی و اعطای امتیازات ویژه همچون بلیت نیم بهای برنامه های فرهنگی و هنری به اعضای این باشگاه اعلام آمادگی کرد.

 

باشگاه کتابخوانی موتور محرکه

مرجان فولادوند، نویسنده کتاب کودک و نوجوان بعنوان یکی از مدرسان این دوره در نخستین روز کارگاه، جام باشگاه های کتابخوانی را موتور حرکت شروع کتابخوانی و فرصتی برای شناسایی استعداد کودکان و نوجوانان خواند.

 

وی با بیان این که آگاهی یک نیاز و خواندن کتاب راه رسیدن به آگاهی است افزود: مربیان در این کارگاه با ساختار جام باشگاه‌ها، راهکارهای جذب کودکان و نوجوانان ومردم و خانواده‌ها به کتاب، چگونگی انتخاب کتاب و همچنین ادبیات کودک و نوجوان آشنا می‌شوند.

 

سردبیر نشریه رشد کودک با اشاره به این که سرانه مطالعه در دبیرستان خیلی پایین‌تر از دبستان است سیستم آموزش و پرورش را در این زمینه مسئول خواند.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: برخی خانواده‌ها نگرانند که مطالعه کتاب‌های غیردرسی مانع ادامه تحصیل موفق فرزندشان شود در حالی که کودکان اهل مطالعه به لحاظ درسی نیز موفق ترند.

 

وی با اشاره به این که کتاب خواندن کمک می‌کند به آرزوهایمان برسیم راه رسیدن به جامعه‌ای بهتر و خردمندانه‌تر را مطالعه کتاب و تغییر روایت های کهنه و اصلاح نگاه جامعه از طریق ادبیات و مطالعه دانست.

 

کتابخوان ها درس خوان ترند

فرزانه آقاپور، دکترای ادبیات کودک در این کارگاه با بیان این که تعلیم و تربیت رسمی لذت خواندن را از بچه‌ها گرفته گفت: آموزش باید به فرایندی لذت بخش و جزئی از زندگی کودکان و نوجوانان تبدیل شود.

 

وی اظهار داشت: بر خلاف تصور این که ایرانی‌ها از درصد بالای هوشی برخوردارند در آزمون پرلز (اندازه گیری مهارت خواندن ودرک مطلب) از لحاظ معیارهای جهانی پایین است.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سواد و پیشرفت تحصیلی در همه دروس وابسته به خواندن و مطالعه است.

 

آقاپور با بیان این که خلاقیت در خلاء شکل نمی‌گیرد تاکید کرد: بچه‌های کتابخوان به لحاظ درسی نیز بهتر و موفق‌ترند.

 

همچنین به گفته وی، کودکی که کتاب می‌خواند احساس هدفمندی می‌کند و علاوه بر معرفت و دانایی، روحیه جمعی، دیگرپذیری و تحمل نظرات مختلف در او تقویت می‌شود.

 

آقاپور با اشاره به این که یادگیری امری جمعی است و با بارش فکری و گفت و گو انجام می‌شود، باشگاه کتابخوانی را مکان مناسبی برای این کار دانست.

 

آموزش ٥٠ مربی در کارگاه جام باشگاه‌ها

حسین ابراهیمیان، معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت: جام باشگاه‌های کتابخوانی عنوان طرحی پیشرو و پویا برای راه اندازی و فعال کردن باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سراسر کشور است.

 

معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اظهار داشت: ٥٠ مربی حاضر در این کارگاه، مربیان دیگری را برای ایجاد باشگاه‌های کتابخوانی در نقاط مختلف استان آموزش خواهند داد.

 

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی برگزاری این باشگاه‌ها، کتابخوانی کودکان و نوجوانان به شکل گروهی است، آشنایی کودکان و نوجوانان با محیط کتابفروشی، انتخاب و خرید کتاب، مطالعه و بحث درباره کتاب، چرخش کتاب در میان همسالان؛ ارزیابی کتاب بر اساس نظر شخصی و دفاع از نظر خود در جمع همسالان، بحث و بررسی پیرامون کتاب‌ها را از دیگر اهداف این برنامه برشمرد.

 

بر اساس این گزارش؛ گیلان از استان‌های پیشرو در فعالیت‌های فرهنگی و از موسسان نخستین کتابخانه‌های عمومی در ایران است. باشگاه‌های کتابخوانی کشور در نهایت ارزیابی و داوری شده و فعال‌ترین شهر در این زمینه بعنوان پایتخت کتاب ایران معرفی خواهد شد.

 

شایان ذکر است، سومین کارگاه آموزشی جام باشگاه‌های کتاب و کتابخوانی کودک و نوجوان با مشارکت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، شهرداری رشت و موسسه فرهنگی معیار سخن، روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه ٢٤ و ٢٥ مردادماه جاری از ساعت ٨ صبح الی ٥ عصر در تالار گفت و گوی ساختمان تاریخی شهرداری رشت در حال برگزاری است.

نظر شما