شناسهٔ خبر: 27387357 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

«الماس ها» شبیه هیچ گروهی نیست

صاحب‌خبر -

گروه موسیقی پاپ بانوان با نام « الماس ها» سی‌ام تیر با اجرا در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران، پس از یک سال تمرین مداوم، کار خود را به طور جدی آغاز کرد. ایده شکل گیری این گروه موسیقی پاپ توسط فرهاد پرستو آهنگساز، تنظیم‌کننده و سرپرست این گروه برای اولین بار مطرح شد و در ادامه با آمدن اعضای مختلف گروه،«‌الماس ها» تشکیل شد. این گروه موسیقی بانوان با اجرای متفاوت از نورپردازی، تنظیم قطعات، استفاده از سازهای الکترونیک و مدرن و خوانندگی به ۶ زبان مختلف در نخستین اجرای خود که با استقبال کم نظیری از جانب مخاطبان روبه‌رو شد، نخستین گام خود را بسیار قوی برداشت.

 

به بهانه اجرای «الماس ها» به گفت وگو با فرهاد پرستو آهنگساز، تنظیم کننده، فریماه عباسی، سرپرست گروه و نوازنده پیانو و سینتی سایزر و مروارید حاجی، خواننده و نوازنده گیتار آکوستیک نشستیم که در ادامه می خوانید:

 

سال هاست که در زمینه تنظیم و ساخت موسیقی فعالیت دارید، چطور شد که به فکر تشکیل گروهی برای بانوان در زمینه موسیقی پاپ افتادید؟

فرهاد پرستو: این ایده را از چند سال قبل طراحی و به آن فکر کرده بودم و در این چند سال به فرم و سبک اجرای گروه فکر کردیم تا سال گذشته که زمان انجام آن رسید.

 

کار کردن با بانوان موسیقیدان برای اجرای بانوان چه حسن ها و چالش هایی دارد؟

فرهاد پرستو: کار کردن با بانوان در کنار حسن های که دارد، بي شك دارای چالش های زیادی هم هست که البته خیلی از دلایل آن فنی است؛ اینکه نوازنده ای که برای اجرای حرفه ای می خواهید بتواند درصد زیادی از فکر و ایده شما را انجام دهد، اغلب سخت پیدا می شود اما حسنش در این است که وقتی افرادی حاضر می شوند با تمام سختی‌ها در این مسیر -به معنی واقعی- همراه شوند، درزمان اجرا همه آن چالش ها فراموش می شوند و فقط به یک اجرای خوب بعد از این همه زحمتی که برای به ثمر رسیدنش کشیدید، فکر می کنید.

 

گروه «الماس ها» بیش از یک سال برای این اجرا تمرین داشت؛ چرا در طول این مدت افراد مختلفی که با گروه همراه شدند گروه را ترک کردند؟

فرهاد پرستو: یکی از این مشکلات موجود این است که هنوز کار گروهی جا نیفتاده است و اکثرا انتظار دارند با کمتری تمرینات به اجرا برسند و این برای گروهی که می‌خواهد خیلی خوب معرفی شود وکاری خوب اجرا کند عملی نیست.

 

شما سرپرست گروه هستید و پنج نفر اعضای این گروه، کاملا زیر نظر شما تمرین داشتند. برای شما سخت نبود با گروهی همکاری کنید که زمانی که روی صحنه می روند، نتوانید همراه‌شان باشید و هدایت‌شان کنید؟

فرهاد پرستو: بي‌شك هر موزیسینی دوست دارد زمان اجرا، نتیجه زحماتی که در یک مدت طولانی برای گروهش کشیده است،ببیند اما این مساله را از روز اول می دانستم. هر کسی که در این کار فعال است خوب می داند که نمی تواند در روز اجرا گروهش را همراهی کند.

 

ازمنظر شما به عنوان یک آهنگساز، گروه موسیقی بانوان باید چه ویژگی های داشته باشد؟

فرهاد پرستو: باید آگاهی اش نسبت به کاری که انجام می دهد بسیار بالا باشد و قبل از انجام هر کاری اطلاعاتش دقیق باشد چون همه چیز در این حرفه متفاوت است.

 

با فعالیت سایر گروه های بانوان آشنایی دارید؟ وجه تمایز «الماس ها» در میان سایر گروه‌ها چیست؟

فرهاد پرستو: بله همان طور که عرض کردم، باید جغرافیای کاری که انجام می دهید به خوبی بشناسید، درغیر این‌صورت مسیر را اشتباه می روید. به نظرم وجه تمایز «الماس ها» در نوع و سبک اجرایش است که منحصر به فرد است و در مارکت بانوان این اولین گروهی است که با موسیقی مدرن الکترونیک به اجرا رفته است.

 

چه بازخوردهایی از اولین اجرای این گروه گرفتید؟

فرهاد پرستو: باز خوردی که از اولین اجرا گرفتیم، واقعا فراتر از حد انتظار و حتی بی نظیر بود. این فقط و فقط به لطف بانوان هنر دوست بود که از حمایت خوب‌شان ممنونم.

 

فریماه عباسی: واکنش ها خیلی عالی و فراتر از حد انتظار بود.

 

اجرای قطعات به زبان های مختلف به جز فارسی است؛ مخاطب چقدر می تواند با این گروه همراه شود؟

فرهاد پرستو: در این اجرا به لحاظ نوستالژی بودن و اینکه تنظیم تمامی آهنگ ها تغییر کرده بود، مخاطبان خیلی خوب ارتباط بر قرار کردند و اکثر کسانی که در سالن بودند با گروه همراهی می کردند و این برای گروهی که اولین اجرایش را داشت، خیلی زیبا بود.

 

چرا بین ترک های مختلفی که اجرا می شود حتی یکی از آن ها به زبان فارسی نیست؟ دلیل خاصی دارد؟

فرهاد پرستو: چون این گروه به لحاظ کاری و اجرایی شبیه به هیچ گروهی نیست و قرار هم نیست باشد. ساختار «الماس ها» با اجرای خاصی که انجام می دهد، در حال حاضر فقط به دنبال آهنگ های لاتین است.

 

«الماس ها» برای چه طیف و گروه سني از مخاطب فعالیت دارد؟

فرهاد پرستو: «الماس ها» برای مخاطبان خودش هیچ محدودیت سنی در نظر نگرفته است چون شنیدن و دیدن اجرای موسیقی کاملا سلیقه ای است وهمه می توانند اجرای این گروه را ببینند اما در آینده این احتمال داده می‌شود که با تعداد اجراهایی که قرار است روی صحنه برود رفته رفته مخاطبان گروه، کسانی باشند که به موسیقی لاتین علاقه مند هستند.

 

شما برای اولین بار در کنسرت بانوان از بازی با نور و سازهای مختلف استفاده کردید. امکانات سالن های موجود چقدر پاسخگوی نیازهای گروه شماست؟

فرهاد پرستو: بله گروه «الماس ها» برای اولین بار در کنسرت بانوان از طراحی و نور پردازی بسیار حرفه ای استفاده کرد وهمچنین صدا برداری هم با نوع کاری که انجام دادیم، بی نظیر و بی نقص بود که جا دارد از دوست و همکارعزیزم آقای ایران فدا، صدابردار بسیار حرفه ای سالن نیاوران که با حوصله و آرامش نهایت همکاری را با گروه داشتند تا این اجرا از لحاظ صدا برداری به صورت کاملا حرفه‌ای اجرا شود، تشکر کنم. امکانات سالن های مختلف متفاوت است اما حد استانداردی در همه سالن‌ها وجود دارد.

 

گرفتن مجوز برای کنسرت بانوان چه مشکلاتی را به‌همراه داشت؛ به خصوص اینکه گروه «الماس‌ها» پاپ است.

فرهاد پرستو: ما هم مثل همه گروه ها، روند اداری را طبق روال قانونی انجام دادیم و جا دارد از دفتر موسیقی نهایت تشکر را به خاطر روند اداری که خوب انجام شد، به جا بیاورم و همچنین از مسئولان فرهنگسرای نیاوران به خاطر همکاری و زحماتی که در این عرصه برای گروه «الماس ها» کشیدند، تشکر می کنم. در کلیت محدودیت های برایی همه وجود دارد که باعث می شود تنها بتوانیم در دو سالن نیاوران و تالار وحدت اجرا داشته باشیم. امیدوارم به زودی این مشکل حل شود و گروه های بانوان نیز امکان اجرا در همه سالن های کشور را پیدا کنند.

 

خانم عباسی، شما تاکنون تجربه اجرا و سرپرستی یک گروه بانوان را داشتید؟

فریماه عباسی: تجربه اجرا داشتم ولی سرپرستی خیر؛ این اولین تجربه من بود.

 

با چه چالش هايی در حین تمرین و اجرا مواجه شدید؟

فریماه عباسی: یکی از چالش های این کار، شرایط موزیک و تنظیم آهنگ ها بود که برای ارکستر نوشته شده بود و همه آن ها کاملا جدید و متفاوت بودند. به دلیل اینکه سبک ما الکترونیک بود و این اتفاق برای اولین بار در گروه خانم ها می افتاد، حساسیت های کار را بیشتر می کرد.

 

در حین تمرین، آقای پرستو مدام شما را همراهی می کردند. در اجرای صحنه بدون حضور ایشان کار برای‌تان سخت نشد؟

فریماه عباسی: بله؛ ایشان غیر از تمرین های مختلف با گروه در تمام این مدت از لحاظ روانشناسی هم گروه را کاملا آماده کرده بودند که ما به صورت حرفه ای و کامل روی کارها تسلط داشته باشیم اما یکی از شروط اجرای خوب این است که رهبر گروه در کنار نوازندها باشد تا هم از نظر روحی و هم از نظر هماهنگی، نوازنده ها بتوانند اجرای بهتری داشته باشند که این مهم درمورد اجرای بانوان اتفاق نمی افتد.

 

به اعتقاد شما چه استاندارهایی در کنسرت بانوان باید رعایت شود؟

فریماه عباسی: یکی از اصول مهم، آهنگسازی و تنظیم ارکستر است که باید به صورت حرفه ای وخلاقانه و دارای اصول و چارچوب علمی موسیقی باشد. همچنین سطح نوازندگان بنا به سبک و فرم آن برای یک اجرای حرفه ای در مارکت لازم است. غیر از مواردی که گفته شد، عواملی چون صدابرداری و نورپردازی حرفه ای برای بالا بردن سطح کیفی مارکت بانوان از ملزومات است. امیدوارم در مارکت بانوان تمامی این پارامترها در بالاترین سطح به زودی اتفاق بیفتد.

 

خانم حاجی چطور شد که با گروه «الماس‌ها» برای خوانندگی همراه شدید؟

مروارید حاجی: حدود يك سال و چند ماه پيش، با دوست خوبم فريماه عباسی آشنا شدم و من را به آقای فرهاد پرستو معرفی كردند، ايشان در مورد تشكيل گروه موسيقی و برگزاري كنسرت با من صحبت كردند. در ادامه، اهداف مشترك و سليقه موسيقايی نزديك باعث شد كه به عنوان خواننده به گروه «الماس ها» بپيوندم.

 

قطعات گوناگون به زبان های مختلفی اجرا شده است. تسلط نسبی پیدا کردن به زبان های مختلف و خوانندگی به چند زبان سخت نبود؟

مروارید حاجی: من به زبان، ادبيات و موسيقی كشورهای مختلف علاقه خاصی دارم. با توجه به اينكه زبان‌های انگليسی، فرانسوی و تركی استانبولی را از قبل آموزش ديده بودم، نه تنها كار سختی نبود بلكه تجربه‌ای بسيار لذت بخش بود.

 

از آهنگ های مشهوری در اجرا استفاده کردید. مخاطب چقدر با شما همراهی داشت؟ خودِ شما در انتخاب قطعات دخالتی داشتید؟

مروارید حاجی: بله، خوشبختانه مخاطبان كه البته از سنين و اقشار مختلف بودند، خيلی خوب با موزيك ها ارتباط برقرار كردند و با ما همراه شدند. البته آهنگ ها را طوری انتخاب كرده بوديم كه سليقه‌های مختلف را در بر گيرد، به عنوان مثال تعدادی از موزيك‌های عاشقانه مربوط می شد به خواننده های قديمی و اسطوره های موسيقی جهان كه برای خيلی ها نوستالژيك و خاطره ساز است و همين طور آهنگ های ديگری داشتيم -در فضای الكترونيك – از خواننده‌های جديدتر كه برای نسل جديد و جوان تر ها جذابيت بيشتری دارند و این موضوع باعث ارتباط هر چه بیشتر مخاطب با اجرا شد

 

آیا فعالیت گروه «الماس ها» ادامه دارد یا اینکه منوط به یک اجرا شده است؟ چرا تعداد اجرای این کنسرت پس از یک سال تمرین، محدود و کم بود؟

فرهاد پرستو: بله بي‌شك گروه «الماس ها» به فعالیت‌های خودش خیلی جدی تر و هدفمند تر از قبل ادامه خواهد داد. محدودیت زمان سالن، به ما اجازه بیشتری برای اجرا نداد.

 

برنامه های آینده گروه «الماس ها» چیست؟

فرهاد پرستو: «الماس ها» با کنسرتی که اجرا کرد مخاطبان خیلی خوبی پیدا کرده است و این باعث می شود مسئولیت گروه نسبت به مخاطبانش بیشتر شود. به زودی گروه «الماس ها» با یک برنامه جدید تمرینات خود را آغاز خواهد کرد تا برای کنسرتی که به زودی پیش رو خواهد داشت، اجرایی متفاوت و بهتر از کنسرت قبل انجام دهد.

 

نظر شما