شناسهٔ خبر: 26853213 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

کمبودبعضی مواد معدنی می‌تواند عارضه‌ساز باشد

از کمبود منیزیم چه می‌دانید؟

منیزیم، ماده‌ای معدنی است که باعث احساس سلامت و سرزندگی می‌شود. این ماده ضروری در بیش از ۳۰۰ واکنش زیست‌شیمیایی در بدن نقش دارد و علاوه‌بر کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها در تنظیم قندخون، تولید انرژی و عملکردهای عصبی و عضلانی مؤثر است. به‌گزارش مؤسسه ملی سلامت آمریکا، زنان به ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلی‌گرم منیزیم در روز احتیاج دارند. این مقدار برای مردان ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلی‌گرم توصیه شده است. عوامل افزایش‌دهنده خطر ابتلا به کمبود منیزیم عبارتند از تغذیه نادرست، مشکلات گوارشی و کمبود ویتامین D . همچنین مبتلایان به دیابت و سلیاک نیز باید در مورد ابتلا به کمبود منیزیم محتاط‌تر باشند. کمبود منیزیم در طولانی‌مدت به‌دلیل کاهش کلسیم خون موجب تضعیف استخوان‌ها می‌شود. این کمبود همچنین می‌تواند موجب گرفتگی یا پرش عضلات و حتی در مواردی سبب اختلالات خلقی همچون افسردگی شود.

صاحب‌خبر -

غذاهای حاوی منیزیم

اما کدام مواد غذایی موجب تقویت سطوح منیزیم در بدن می‌شوند؟ سبزیجات برگ‌سبز مانند اسفناج ازجمله منابع غنی منیزیم به شمار می‌روند. یک پیمانه اسفناج پخته حاوی ۱۵۷ میلی‌گرم منیزیم است. مغزها و دانه‌های خوراکی مانند تخم کتان، تخم کدو و دانه چیا نیز سرشار از منیزیم و فیبر هستند. همچنین حبوباتی از قبیل عدس، لوبیا، نخود و سویا جزو منابع عالی برای تأمین مواد مغذی بدن محسوب می‌شوند. علاوه‌بر همه اینها موز نیز منیزیم نسبتا بالایی دارد. یک موز متوسط حاوی ۳۲ میلی‌گرم منیزیم است که یعنی ۹ درصد مقدار توصیه‌شده منیزیم در روز. با رژیم غذایی درست می‌توانید نیاز روزانه بدن‌تان به مواد مغذی را تأمین کنید. اما مصرف خودسرانه مکمل‌های منیزیم به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. مصرف خودسرانه دوزهای بالای منیزیم می‌تواند با عوارضی نظیر اسهال همراه باشد؛ بنابراین فقط درصورت توصیه پزشک به مصرف مکمل‌های منیزیم اقدام کنید.

منبع:medicaldaily

صدف دژآلود

مترجم

نظر شما