شناسهٔ خبر: 26838869 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز قدیمی | لینک خبر

نامه نیوز بررسی کرد؛

ترامپ شیپور جنگ را به صدا در آورد/ چرا ایالات متحده علیه اروپا لشکر کشی کرده است؟/ اروپای واحد با تهدید بزرگی مواجه شده است/مذاکره یا مقابله ؛ اتحادیه اروپا کدام راه را انتخاب می کند؟

اساسا ترامپ تقابل با اروپای واحد را در قالب يک “استراتژي پنهان” پيگيري نمي کند و صراحتا آن را در مقابل رسانه ها و افکار عمومي اعلام مي نمايد. اين موضوع نشان دهنده منازعه جدي واشنگتن و اتحاديه اروپا در دوران رياست جمهوري دونالد ترامپ است.موضوعی که به نظر می رسد سران اتحادیه اروپا و منطقه یورو آن را درک نکرده اند.

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل نامه نیوز : بسیاری از تحلیلگران مسائل بین الملل، تمکز ویژه ای بر روی روابط ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، خصوصا طی روزهای اخیر کرده اند! برخی سیگنالها و سخنانی که از سوی رئیس جمهور آمریکا و خطاب به سران اروپایی مخابره می شود، حکایت از تقابل تمام عیار کاخ سفید با اتحادیه اروپاست. طی روزهای اخیر، اخباری در خصوص نوع مراودات خاص ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا با اعضای اتحادیه اروپا به گوش می رسد. ترامپ از امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه خواسته است تا اتحادیه اروپا را ترک کند و روابط دوجانبه گسترده تری را با ایالات متحده برقرار کند! از سوی دیگر، ترامپ از ترزا می نخست وزیر انگلیس رسما خواسته است تا در خصوص موضوع برگزیت، به جای تعامل با اروپا از اتحادیه اروپا شکایت کند! اینها مواردی است که نشان دهنده تقابل دامنه دار رئیس جمهور آمریکا با اروپای واحد است. این تقابل می تواند در آینده به منازعه ای تمام عیار تبدیل شود. اگرچه اتحادیه اروپا هنوز واکنش قاطعانه ای در مقابل ایالات متحده اتخاذ نکرده و سیاست "تعامل با ترامپ" را در پیش گرفته است، اما این روند نمی تواند چندان طولانی باشد! 
در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آنها گذشت. نخستین و مهم ترین نکته اینکه سران اروپایی هنوز دشمنی ترامپ با موجودیت اروپای واحد را درک نکرده اند! جنگ اقتصادی ترامپ و اتحادیه اروپا از ابتدای سال 2018 میلادی وارد فاز تازه ای شده است. برخی تحلیلگران اقتصادی در آمریکا معتقدند که در آینده، دولت ترامپ تعرفه های گمرکی جدیدتر و گسترده تری را در راستای اعمال سیاست های حمایت گرایانه اقتصادی خود علیه اتحادیه اروپا، چین، کانادا و مکزیک وضع خواهد کرد. مقامات اروپایی هم  اکنون با رئیس جمهوری در آمریکا مواجه هستند که "حمایت گرایی اقتصادی" را سیاست کلان خود در حوزه تجارت می داند و در آینده نیز در راستای پیاده سازی این سیاست تلاش خواهد کرد. بدون شک، در این مسیر شاهد تقابل اقتصادی بیشتر میان آمریکا و اروپا و به عبارت بهتر، جنگ اقتصادی میان این دو خواهیم بود، ضمن آن که کشورهایی مانند چین و کانادا نیز وارد این تقابل با آمریکا خواهند شد. مقامات اروپایی در تازه ترین نشست خود، حق واکنش در برابر اقدامات ترامپ را برای خود محفوظ دانسته اند.با این حال برخی سران اروپایی از جمله ترزا می نخست وزیر انگلیس معتقدند که باید در قالب مذاکره و گفت و گو با ترامپ، اختلافات موجود میان بروکسل و واشنگتن را حل و فصل کرد. بدیهی است که ارائه چنین تزی از سوی نخست وزیر انگلیس نمی تواند مورد استناد سایر بازیگران اروپایی قرار گیرد زیرا هم اکنون انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپاست و خود به نماد وحدت شکنی در این مجموعه تبدیل شده است. 
نکته  بعدی که باید در این خصوص مورد توجه قرار گیرد، به شعارهای انتخاباتی ترامپ و رویکرد مبنایی وی در قبال اتحادیه اروپات باز می گردد. ترامپ در جريان رقابت هاي انتخابات رياست جمهوري سال 2016 ايالات متحده آمريكا، مخالفت خود را با «موجوديت اروپاي واحد» بيان كرده بود. حمايت خاص ترامپ از پديده هايي مانند برگزيت و فراتر از آن، حمايت وي از گروههاي ملي گرا و راست افراطي در كشورهاي اروپايي ، بيانگر تقابل تمام عيار رئيس جمهور آمريكا با اتحاديه اروپا و منطقه يورو بود.شواهد و مستندات موجود نشان مي دهد كه روابط ترامپ و گروههاي ملي گرا و مخالفان موجوديت اروپاي واحد همچنان به قوت خود باقي است. بنابراين، منازعه و تقابل كاخ سفيد با اروپاي واحد، نوعي تقابل ماهوي و زيربنايي است. تقابلي كه تا زمان فروپاشي اروپاي واحد يا خروج كامل ترامپ از كاخ سفيد ادامه خواهد داشت.ترامچ خواستار اضمحلال اروپای واحد می باشد و ابایی از ابراز این موضع ندارد. وی از یک سو قصد دارد با حمایت از  گروههای ملی گرا و ضد اتحادیه اروپا ،زمینه تضعیف اقتصادی اروپا را فراهم آورد و از سوی دیگر، به لحاظ امنیتی نیز هزینه های اروپا را در ذیل پیمان ناتو افزایش دهد. میان سیاستهای اقتصادی و امنیتی ایالات متحده آمریکا در این خصوص پیوستگی کاملی وجود دارد. 
نکته  دیگری که باید در این خصوص مدنظر قرار گیرد، نوع رفتار فعلی سران اروپایی در قبال دولت ایالات متحده آمریکا و شخص رئیس جمهور این کشور است. مصالحه  سران اروپايي با دونالد ترامپ و سياست هاي ايالات متحده آمريكا، نه تنها تاثيري در كليت تقابل رئيس جمهور آمريكا با موجوديت اروپاي واحد نداشته است، بلكه ترامپ را در اين خصوص وقيح تر ساخته است. پيشنهاد اخير رئيس جمهور آمريكا به امانوئل ماكرون در همين راستا قابل تجزيه و تحليل است. اروپا تحت تاثير رويكرد مصالحه گرايانه سياستمداراني مانند ترزامي، نخست وزير انگليس و امانوئل ماكرون رئيس جمهور فرانسه و حتي آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان، هنوز از ظرفيت هاي خود براي مقابله با رفتارها و اقدامات دولت ترامپ استفاده نكرده است. كار به جايي رسيده است كه نخست وزير انگليس از ديگر كشورهاي اروپايي خواهش كرده است كه در مقابل وضع تعرفه هاي گمركي بر فولاد و آلومينيوم اروپا سكوت كرده و اقدام متقابلي در برابر واشنگتن صورت ندهند!
نکته آخر  اینکه اساسا ترامپ تقابل با اروپای واحد را  در قالب يک "استراتژي پنهان” پيگيري نمي کند و صراحتا آن را در مقابل رسانه ها و افکار عمومي اعلام مي نمايد. اين موضوع نشان دهنده منازعه  جدي واشنگتن و اتحاديه اروپا در دوران رياست جمهوري دونالد ترامپ است.موضوعی که به نظر می رسد سران اتحادیه اروپا و منطقه یورو آن را درک نکرده اند. بدون شک، این موضوع می تواند در آینده ضربات اقتصادی و سیاسی و حتی امنیتی سختی به اروپای واحد وارد کند. از این رو لازم است اروپا هر چه سریع تر از فاز تعامل با ترامپ خارج شده و وارد فاز تقابل با رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شود. در صورتی که اتحادیه اروپا در این خصوص تاخیر کرده و یا با عینکی خوشبینانه مناسبات آتی خود و واشنگتن را رصد کند، با معضلات امنیتی و اقتصادی پیوسته و همزمانی مواجه خواهد شد که مسلما مدیریت آنها از عهده سران فعلی اتحادیه اروپا خارج است. 

نظر شما