شناسهٔ خبر: 26837716 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

وبلاگ مشرق

شکایت دادستان کشور از یک مقام امنیتی در پرونده «سلطان سکه»/ ابطحی: اگر زنان به ورزشگاه بروند کمتر گناه می‌کنند

سلبریتی و مجری‌هایی که می‌گویند: ایران آفریقاست و مردم شاد نیستند!

صاحب‌خبر -

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*****

سلبریتی و مجری‌هایی که می‌گویند: ایران آفریقاست و مردم شاد نیستند!

حجم سیاه‌نمایی از مشکلات عادی کشور به نحو بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و عملا تبدیل به یک بلبشو شده است.

«حمید فرّخ‌نژاد»، بازیگر سینمای کشورمان به تازگی در یک پست اینستاگرامی در کنایه به صحبت‌های علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره تیم ملی فرانسه [۱]، نوشت:

«جناب آقای دکتر مطهری درست می‌فرمایید، یک مدیریت درست می‌تونه از آفریقایی‌های محروم، قهرمان جهان بسازه، همانگونه یک مدیریت غلط می‌تونه ایران ثروتمند رو تبدیل به آفریقا کنه، احسنت احسنت.»[۲]

در همین حال، مجری برنامه تلویزیونی «مسابقه جدول» نیز حین پخش این برنامه در بعد از ظهر پنجشنبه گذشته، طی اظهاراتی از این گفت که: «مردم شاد نیستند»!

*بلبشوی اشاره شده جز با نظارت ویژه‌های نهادهای مسئول کشور و جز با الصاق پیوست امنیتی و قضایی حل نخواهد شد.

این فضا سبب‌ساز ایجاد «اعتراض ظالمانه» به نظام اسلامی می‌شود و می‌رود تا حتی از رخدادهای طبیعی مثل خشکسالی و سیل و گرمای تابستان هم، دست به ساخت عاملی برای نارضایتی عمومی بزند.

مقوله‌ای که البته به تازگی مورد اشاره مقامات کشور نیز قرار گرفته است. کما اینکه عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران چندی قبل در سخنانی تصریح کرد: این که عده‌ای بخواهند مسائل اجتماعی، برخی امور مثل زلزله و بحران کم آبی و مشکلات اقتصادی را با مسائل اعتراضی گره بزنند و سعی کنند از هر حادثه‌ای یک نماد اعتراض بسازند، با اشکال مواجه است و دادستانی تهران در موارد لازم اقدام خواهد کرد.[۳]

درباره بلبشوی مورد اشاره و بزرگنمایی از مشکلات کشور بایستی خاطرنشان کرد که این مسئله از چند سال قبل مورد رصد برخی محافل تحلیلی قرار گرفته و هشدارهای مهمی درباره آن داده شد.

هشدارهایی که در سیر کلی خود تصریح داشتند این مسئله می‌رود تا یک اغتشاش عظیم خیابانی را به بهانه اقتصادی و با عناصر تقویت‌کننده‌ای مثل سیاه‌نمایی‌های اشاره شده، علیه نظام اسلامی شکل دهد.

پس از شکل‌گیری اغتشاشات دیماه ۹۶ دو مسئله درباره با هشدار مذکور محرز شد:

نخست اینکه تحلیل ارائه شده صحیح بوده و ابعاد دیگری هم دارد و دوم اینکه با آمار ارائه شده از سوی مقامات کشور مبنی بر اینکه ۶۰ درصد حاضران در اغتشاشات دیماه شاغل بوده‌اند، هیچیک از دستگیرشدگان جزو قشر فقیر جامعه نبوده‌اند و ۷۰ درصد شعارها نیز شعارهای سیاسی بوده است؛ مشخص شد که ماهیت اعتراض یک اعتراض ظالمانه و براندازانه بوده است و اکثریت مردم اگرچه با آن همراه نبوده‌اند.

لازم به اشاره است که سیاه‌نمایی‌هایی که هم‌اکنون گرفتار آن هستیم همزمان با اوج گرفتن شاخص‌های پیشرفت کشور، بیشتر رخ‌نمون شده‌اند و این مسئله جای تأملات جدی دارد.

در واقع اگرچه ایرادتی به مدیریت اجرایی دولت در اوضاع کشور وارد است و ایران اسلامی نیز مثل تمام حکومت‌های جهان با مشکلاتی روزمرّه مواجهه دارد اما در روی دیگر ماجرا حقایق جالبی وجود دارد:

اقتصاد جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون به گواه صندوق بین‌المللی پول در جایگاه هجدهم جهان قرار دارد. [۴]

میزان بدهی‌های خارجی کشور به نسبت GDP (تولید ناخالص ملی) ۴۰ درصد است در حالی که این نسبت برای کشوری مثل ژاپن ۲۱۰ درصد است. [۵]

ضریب جینی یا شاخص نابرابری درآمدی در ایران بنا به گزارش سازمان ملل، هم‌اکنون در رتبه‌ای بهتر از آمریکا و چین و روسیه قرار دارد. [۶]

و نرخ بیکاری ۱۲ درصدی ایران نیز نه تنها فقط ۷ درصد نسبت به استاندارد جهانی بیکاری بیشتر است بلکه نسبت به بیکاری ۲۱ درصدی کشور اروپایی اسپانیا [۷] در جایگاه بسیار مناسبی قرار دارد و از طرفی همین نرخ بیکاری نیز - که طی ۸ سال گذشته ۲ درصد کاهش یافته - به گواه ۱۰۰ هزار شغل بلامتقاضی وزارت کار که به کارجویان پیشنهاد شده [۸] هرگز یک نرخ بحرانی نیست و کارجویان از آنجا که عمدتاً به نان شب محتاج نیستند، ترجیح به انتخاب شغل مورد علاقه دارند.

این آمار در کنار واقعیت‌های موجود، به وضوح هرچه تمام‌تر اثبات می‌کند طرح مقولاتی مثل گرسنگی، آفریقا بودن، میان‌پایه بودن و بحران اقتصادی داشتن، در حالت خوشبینانه ناشی از کم‌اطلاعی است.

درباره ادعای بدون سند و مدرک شاد نبودن مردم ایران نیز که این روزها در اظهارات برخی دیده می‌شود لازم به اشاره است که اگرچه این مقوله یک مقوله اسمتزاجی و ادراکی است و در مقابل نیز عده‌ای می‌توانند مدعی شاد بودن کثیری از مردم ایران باشند! اما نشانه‌هایی که از مقولات مرتبط با شادی و امید به زندگی وجود دارد، خبر از آن می‌دهد که مردم ایران فقط در ذهن برخی سلبریتی‌ها و افرادی با تحلیل غلط، شادمان نیستند!

کما اینکه میزان فروش سینمای ایران در بهار گذشته به نسبت مشابه سال قبل نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته است، بازار کنسرت‌ها در ایران به نحو خیره‌کننده‌ای داغ است، سفرهای خارجی ایرانی‌ها ازدیاد چشمگیری یافته و هم‌اکنون کمتر ایرانی وجود دارد که سفر خارجی (اعم از توریستی یا زیارتی) نرفته باشد، مراکز تفریحی عمده در ایران در ایام تعطیلات جای خالی برای اسکان ندارند و حجم عظیم سفرهای داخلی بویژه در ایام تعطیلات نیز رفته‌رفته در حال تبدیل شدن به یک مشکل است.

این مقولات به سادگی اثبات می‌کند که اگر هم نشانه‌ و مقیاسی برای شادی یا ناشادی مردم ایران وجود داشته باشد، نتایج آن اثبات کننده رضایت عمومی ایرانی‌هاست.

گفتنیست، به گواه آمار بانک جهانی، سن امید به زندگی در ایران ۷۶ سال است که این رقم در صعود چشمگیری هم به سر می‌برد. (سن امید به زندگی هم‌اکنون در آمریکا ۷۹ سال و در روسیه ۷۲ سال است) [۹]

نشریه اکونومیست هم در گزارش ۲ سال قبل خود اعلام کرد مردم ایران در شاخص امید به زندگی در جایگاه پنجم جهان قرار دارند. [۱۰]

***

شکایت دادستان کشور از یک مقام امنیتی در پرونده «۲ تن سکه»

چندی قبل بود که سرتیپ دوم حسین رحیمی، فرمانده پلیس تهران از دستگیری فردی موسوم به «سلطان سکه» خبر داد و به رسانه‌ها اینطور گفت که فرد یاد شده «۲ تن سکه» را از سطح بازار جمع‌آوری کرده است. [۱۱]

این خبر در سطح افکار عمومی و رسانه‌ها با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شد و کسانی از آن بعنوان مستمسکی برای ادعای «شیوع فساد» استفاده کردند.

اما متأسفانه اظهارات این مقام پلیس، تماماً منطبق با واقعیت نبود و اساسا پای «۲ تن سکه» هم در میان نیست.

«حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری»، دادستان کل کشور به تازگی در این باره گفته است:

در بحث ۲ تن سکه نیز باید بگویم زمانی که رئیس پلیس تهران این مسئله را مطرح کرد و وقتی از تلویزیون شنیدم تعجب کردم. حساب کردیم این ۲ تن چه تعداد و قیمت می‌شود؟ فردا پیگیری کردیم که این ۲ تن را که ضبط کردید کجاست؟ شما به عنوان نیروی انتظامی ضابط ما هستید. گفتند هنوز نگرفتیم! (گفتیم) پس آنچه اعلام کردید چیست؟ گفتند ما اسناد و مدارک را دیدیم، این فرد از سه سال قبل که سکه خرید و فروش کرده –که- می‌شود ۲ تن!

وی تصریح می‌کند:

ما گفتیم این چه خبری است که دادید و گفتند تصحیح می‌کنیم. شب دوباره این خبر اعلام شد –که- این یک فرد دلال است که در بازار سکه خرید و فروش می‌کرد. چند روز گذشته دوباره خبر دادند که رئیس پلیس تهران گفته که این فرد محکوم به اعدام شده است. دوباره زنگ زدیم که کجا محکوم به اعدام شده، حکم او اعدام ندارد. گفتند ببخشید اشتباه شده است.  من علیه این فرد که دوبار تخلف کرده به دادسرای نظامی شکایت خواهم کرد.[۱۲]

*اینکه یک مقام امنیتی با محاسبات ذهنی خود به این نتیجه برسد که «۲ تن سکه» در بازار کشور توسط یک نفر جابه‌جا شده و با این خبر اشتباه سبب تشویش اذهان عمومی شود، جای عبرت‌های بسیاری دارد...

یقینا افکار عمومی و رسانه‌ها منتظرند تا فرجام شکایت دادستان کل کشور از این مقام امنیتی مشخص شود.

گفتنیست، پروژه مفسدنمایی از نظام اسلامی چند سالیست که مورد هشدار عددی از خواص کشور نیز قرار گرفته است.

تأکیدات مفسدنمایان اما در حالیست که جسد امیرمنصور آریا بر سر دار و به زندان رفتن بابک زنجانی و شهرام جزایری به روشنی نشان می‌دهد که عزم نظام اسلامی مبارزه جدی و بی‌امان با فساد است و در این راه نباید با کسی مداهنه شود.

لازم به توضیح است که مقام معظم رهبری، چند سال قبل در هشدار به پروژه «مفسدنمایی از نظام اسلامی» فرمودند:

«ما گفتیم با فساد مبارزه میکنیم - این یک نقطه روشن در نظام است - اما عدّه‌ای میخواهند این را به نقطه تاریک تبدیل کنند و بگویند فساد همه جا را گرفته است. نه آقا! فساد همه جا را نگرفته است. باید با فسادِ کم هم - هر جا بود - مبارزه کرد. ممکن است روزنامه‌ای بردارد یک مورد فساد را درشت کند؛ مگر همه جا فساد هست؟ فساد در گوشه‌هایی وجود دارد. انسانها لغزش دارند و دچار گناه میشوند؛ باید با این گناه مبارزه کرد. ما وقتی گناهکاریم که با فساد - ولو کمِ آن - مبارزه نکنیم؛ چون گسترش پیدا خواهد کرد. مبارزه با فساد لازم است؛ اما ناامید کردن مردم که بگوییم فساد همه جا را گرفته، یک خطای واضح و ناشی از نادانی و فریب‌خوردگیِ کسانی است که آدم میداند خودشان آدمهای مغرضی نیستند؛ مغرضان که جای خود دارند.»[۱۳]

***

ابطحی: اگر زنان به ورزشگاه بروند کمتر گناه می‌کنند

«محمدعلی ابطحی»، فعال اصلاح‌طلب و معاون رئیس دولت اصلاحات، به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه اعتماد پیرامون ماجرای حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفته است:

«اینکه این حق را از دختران بگیرند که ورزشی که مورد علاقه‌شان هست را نتوانند ببینند، کار زشتی است و درست نیست. ما باید همه تلاش‌مان را بکنیم که چه بخواهیم همراه دختران‌مان برویم و چه دختران‌مان به تنهایی به ورزشگاه بروند، این امکان در جامعه برایشان وجود داشته باشد و تفاوتی بین دختران و پسران در جامعه وجود نداشته باشد. اگر آن اختلافات وجود نداشته باشد، عملا عصیان حتی دینی و شخصیتی و فردی زنان هم کمتر می‌شود اما ممنوعیت‌های فراوانی که مقابل‌شان قرار می گیرد، به طور طبیعی عصیان بیشتری هم برای‌شان ایجاد می‌کند.»[۱۴]

*ما قضاوت درباره اظهارات ابطحی را به عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم...

پیش از این، غلامرضا ظریفیان، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز طی اظهاراتی در اشاره به بانوان گفته بود: مردم ناراضی هستند اما اگر به ورزشگاه بروند، راضی می‌شوند!

اصلاح‌طلبان درباره حل مشکلات اقتصادی کشور نیز راهکارهای جالب‌تری ارائه کرده‌اند.

قبل از ظریفیان، محمدجواد حجتی کرمانی و حسین مرعشی از این گفته بودند که راه حل مشکلات اقتصادی کشور «رفع حصر» است. [۱۵]

***

۱_ mshrgh.ir/۸۷۴۷۷۱

۲_ https://tnews.ir/news/۴e۵۶۱۱۵۲۰۲۷۴۰.html

۳_ https://www.isna.ir/news/۹۷۰۱۲۹۱۱۱۳۲/

۴_ https://www.khabaronline.ir/detail/۷۵۰۱۹۵/multimedia/picture

۵_ http://tn.ai/۱۲۹۷۰۴۲

۶_ http://tn.ai/۱۶۴۵۷۲۰

۷_ http://fa.euronews.com/۲۰۱۶/۰۱/۰۵/seasonal-gift-to-spain-and-germany-s-unemployment-rates

۸_ mehrnews.com/news/۲۹۴۹۸۵۰

۹_ https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.LE۰۰.IN?locations=IR

۱۰_ https://www.farsnews.com/news/۱۳۹۴۰۶۰۶۰۰۰۵۸۴

۱۱_ http://tn.ai/۱۷۶۷۸۱۸

۱۲_ mshrgh.ir/۸۷۵۷۸۹

۱۳_ http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=۳۱۳۰

۱۴_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=۳۷۷۴۳۸۳

۱۵_ mshrgh.ir/۸۷۴۷۰۳

نظر شما