شناسهٔ خبر: 26833013 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جهان‌اقتصاد | لینک خبر

گرفتاری تولید در چنبره چالش های مالی و فنی

صاحب‌خبر -

وزارت صنعت با همکاری دانشگاهیان ۱۸۰ شهرک را عارضه یابی می کند

گروه تولید-سفر آخر هفته ای محمد شریعتمداری به استان کردستان در حالی انجام شد که فارغ از افتتاح های مرسوم در این نوع سفرهای «مسئولانه» به استان های کشور حاوی اتفاقات قابل تاملی بود، حضور وزیر صنعت،معدن و تجارت در جلسات تخصصی چون کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان و گفتگو با صنعتگران و خبرنگاران از ویژگی های بارز این سفر بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان این سفر و در آیین افتتاح کلینیک صنعت و سرمایه گذاری استان کردستان با اشاره به اینکه مشکلات متعددی گریبانگیر واحدهای تولیدی است، گفت که این وزارتخانه با همکاری اساتید دانشگاه، عارضه یابی واحدهای تولیدی و صنعتی در ۱۸۰ شهرک صنعتی کشور را انجام می دهد.

به گزارش جهان اقتصاد، محمد شریعتمداری اظهار داشت: مشکلات بانکی،عدم برخورداری از تکنولوژی، قابل رقابت نبودن کالاهای تولیدی و نرخ سود تسهیلات اعطایی از جمله چالش های پیش روی واحدهای صنعتی است.

وی افزود: درحال پیگیری و شناسایی عارضه های واحدهای تولیدی هستیم و در این راستا علاوه بر فعال شدن ۱۸۰ کلینیک شهرک های صنعتی کشور از توان علمی دانشگاهیان و صاحبان این عرصه نیز استفاده می کنیم.

شریعتمداری با بیان اینکه راه اندازی کلینیک صنعت و سرمایه گذاری در سازمان صنعت و معدن و تجارت کردستان طرحی ابتکاری است، تاکید کرد: می توان از این فرصت برای شناسایی بیشتر و ارائه راه حل های تاثیر گذار در صنعت استان استفاده کرد.

وی همچنین از پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به هیات دولت و مجلس شورای اسلامی نسبت به تخصیص ۳۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای کاهش سود تسهیلات بانکی برای نوسازی و بازسازی واحدهای تولیدی خبر داد.

شریعتمداری یادآور شد: این میزان اعتبار در راستای حمایت از واحدهای تولیدی برای کاهش قیمت تمام شده و ارتقای کیفیت محصول در صورت تخصیص به واحدهای تولیدی و صنعتی اعطا می شود.

مردم با ایستادگی توطئه دشمنان را خنثی کنند

وزیر صنعت، معدن و تجارت درشصت و هشتمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان نیز گفت: قبل از برجام در جهان خارج، تصویر نادرستی از ایران منعکس شده بود که اهل مذاکره نیست و نمی خواهد در تامین صلح جهانی مشارکت کند که درست نبود البته ایران برای بازی برد – برد وارد مذاکره با کشورهای ۱+۵ شد.

شریعتمداری با اشاره به دوران پسابرجام تاکید کرد: در این دوران مسیر مثبت در اقتصاد ایران ادامه داشت تا زمانی که یکی از طرف های مذاکره اعلام کرد این توافق نامه را قبول ندارد لذا فشار بر ایران و سایر کشورها را افزایش داد.

وی یادآور شد: تحریم های اروپا و سازمان ملل در سال های قبل به کشورمان فشار آورده بود اما اکنون این جریان مانند قبل نیست لذا جامعه را نباید از فشارها و تهدیدات آمریکا نگران کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ اضافه کرد: دولت تدبیر و امید با حمایت مردم سرکار آمد البته پیش از این دولت، مشکلاتی در کشور وجود داشت ولی مردم در انتخابات شرکت و به اعتدال رای دادند.

وی گفت: اقوام مختلف ایران از جمله غیورمردان کُرد در این انتخابات به خوبی وارد عمل شدند و سرنوشت خود را رقم زدند لذا خدمات رسانی به این مردم حداقل کاری است که باید دولتمردان انجام دهند.

شریعتمداری افزود: پس از انتخابات ۹۲ تدبیر و تعقل جایگزین رویه قبلی شد و مردم فهمیدند این تدبیر و تعقل نتیجه می دهد و این عامل باعث ثبات در بازار شد و بعد از آن بود که برجام به نتیجه رسد.

**رانت خودرویی به دولت قبل وصل شد!

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم نظارت بیشتر بر بازار تاکید کرد: دستگاه های نظارتی باید برای کنترل و رصد بیشتر بازار وارد عمل شوند چون مکلف هستند در مبارزه با احتکار با جدیت کار کرده و با کسانی که کالاها را انبار می کنند برخورد و مایحتاج مردم را در بازار عرضه کنند.

شریعتمداری اظهار داشت: افزایش قیمت یک امر طبیعی در بازار است و نباید این موضوع عاملی برای نگرانی مردم باشد ولی اگر از حدی بیشتر شود و به گرانفروشی برسد باید دستگاه های ذی ربط وارد عمل شوند.

وی با اشاره به محدودیت ورود خودروهای خارجی به کشور یادآور شد: در دولت قبل ممنوعیت خورود خارجی اعمال شد ولی ثبت سفارش های قبلی ابطال نشد و برخی افراد از این موضوع سوءاستفاده کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در دولت تدبیر و امید این موضوع دوباره ممنوع شد و با رصد ثبت سفارش های غیرقانونی، از گمرک خواستیم از ترخیص این نوع خودروها خودداری کند.

وی افزود: سیستم اطلاعاتی کشور این خودروها را شناسایی کرد و اسامی شرکت های متخلف در این زمینه نیز مشخص و اعلام شد.

**کردستان به کلنی فولاد کشور پیوست

وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به شروع چند طرح واحد تولید مواد معدنی در کردستان گفت: این استان وارد کلنی تولید فولاد کشور شد و این می تواند در کنار تولید محصولات کشاورزی اشتغال را بهبود ببخشد.

شریعتمداری یادآور شد: مسایل زیست محیطی برای اجرای این طرح ها اهمیت زیادی دارد لذا تا زمانی که وزارت نیرو تامین آب طرح های جدید تولید آهن در کردستان را تایید نکرده بود، عملیات اجرایی آنها شروع نشد.

وی به مسئولان کردستان توصیه کرد واحدهای تولیدی در استان خود را حفظ کنند و با حمایت از آنها اجازه ندهند این واحدها و سرمایه گذاران از استان خارج شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دیگر پتانسیل های کردستان افزود: در مناطق مرزی امکان مبادله کالا در بازارچه ها وجود دارد و این فرصت خوبی برای توسعه استان است.

شریعتمداری درخصوص تمهیدات اتخاذ شده در کارگروه رفع موانع تولید این استان اظهار داشت: سبک کار در کارگروه تسهیل و رفع موانع، مطرح شدن موانع تولید است و در این کارگروه راهکارهایی عملی برای رفع این موانع پیدا می شود.

گفتنی است، محمد شریعتمداری وزیر صنعت،معدن و تجارت علاوه بر شرکت در کارگروه رفع موانع تولید برای شروع عملیات اجرایی سه طرح زنجیره تولید فولاد شامل کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبا نور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه با سرمایه گذاری داخلی و تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد گستر الماس سقز با سرمایه گذاری خارجی واحدهای صنعتی روز پنجشنبه به استان کردستان سفر کرده است.

نظر شما