شناسهٔ خبر: 26821533 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

«تستوسترون» به جنگ سرطان می‌رود

براساس نتایج به دست آمده از یک پژوهش، درمان با هورمون تستوسترون می‌تواند در مقابله با مشکل از بین رفتن حجم بدن در بیماران سرطانی و بهبود کیفیت زندگی شان موثر باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، براساس نتایج به دست آمده از یک پژوهش که در سایت «medicalxpress» منتشر شده است، محققان می‌گویند: درمان با هورمون تستوسترون می‌تواند در مقابله با مشکل از بین رفتن حجم بدن در بیماران سرطانی و بهبود کیفیت زندگی شان موثر باشد.

تِستوستِرون از هورمون‌های استروئیدی مهم موجود در بدن پستان‌داران از جمله انسان است که اثرات آندروژنیک (جنسیتی) و آنابولیک (سازنده، رشددهنده) دارد.

تولید تستوسترون پیش از دو ماهگی جنین در رحم مادر آغاز گشته و در تعیین جنسیت آن نقش دارد.

به طور متوسط بدن هر مرد 20 برابر بیشتر از بدن هر زن تستوسترون تولید می‌کند؛ هرچند به دلیل متابولیسم بیشتر سطح پلاسمایی این هورمون در مردان فقط هفت برابر زنان است؛ تستوسترون از هورمون‌های استروئیدی بدن است که ساختمان اصلی سازنده آن را کلسترول تشکیل می‌دهد.

به گفته محققان این پژوهش، تقریبا 20 درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان مربوط به سندروم کاکسیا است که در بیماران مبتلا به سرطان اغلب با کاهش سریع و یا شدید عضلات چربی و اسکلتی بروز می‌کند

پژوهشگران دانشگاه تگزاس باور دارند، این یافته‌ها مهم هستند چراکه درحال حاضر هیچ درمان اثبات شده‌ای برای این حالت از تحلیل ماهیچه های عضلانی وجود ندارد و بدون هیچ گونه اقدامی هم بیماران عملکرد عضلانی‌شان را از دست داده و ضعیف و فرسوده می شوند.

ملیندا شفیلد مور، رئیس گروه بهداشت و محقق ارشد این مطالعه همراه با محققان در بخش پزشکی دانشگاه تگزاس می‌گوید: بررسی‌های متعددی نشان داد، تستوسترون موجب تشکیل عضلات اسکلتی در افراد سالم می شود؛ از این رو سعی داریم از آن در جمعیتی که در معرض ریسک بالا از دست دادن عضلات‌شان هستند استفاده کنیم».

همچنین، این گروه از بیماران می‌توانند استقامت و وضعیت عملکردشان را حفظ کرده و درمان های استاندارد سرطان شان را دریافت کنند

نتایج این بررسی اخیرا در مجله «Cachexia، Sarcopenia» منتشر شده و نشان می‌دهد هورمون تستوسترون در بیماران سرطانی با بهبود کیفیت زندگی همراه است.

مطالعه دیگری نشان داده است، مردانی که هورمون تستوسترون کمی می‌سازند به احتمال کم‌تری مبتلا به سرطان پروستات می‌شوند.

یافته‌های این مطالعه در کنفرانس مرکز ملی تحقیقات سرطان (NCRI) ارائه شد.

این اولین بار است که دانشمندان اثر سطح پایین تستوسترون بر ریسک ابتلا به سرطان پروستات را بررسی کردند.

تحقیقات آنها بزر‌گ‌ترین مطالعه‌ای است که در خصوص ارتباط بین سطح هورمون‌ها و سرطان پروستات تا‌کنون انجام شده است.

هر ساله 170 هزار مرد، در ایالات متحده به  سرطان پروستات مبتلا می‌شوند که حدود 30 هزار نفر از این تعداد می‌میرند.

نظر شما