شناسهٔ خبر: 26806759 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تقریبا نیمی از مردم جهان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند

صاحب‌خبر -

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از  پایگاه خبری یورک الرت؛ محققان علوم پزشکی در کالج آمریکایی قلب و عروق و انجمن قلب آمریکا اعلام کردند تقریبا نیمی از مردم جهان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند.بر اساس تعریف جدید دانشمندان، فشار خون بالا به فشار خون بیشتر از 130 میلی متر بر روی 80 میلی متر جیوه اطلاق می شود.این عدد پیشتر 140 میلی متر جیوه بر روی 90 میلی متر جیوه تعریف شده بود ولی با تعریف جدید، شمار مبتلایان به بیماری فشار خون بالا بیشتر شده است.
دکتر غلام محمد الکبریا و همکارانش در دانشگاه مریلند، واقع در بالتیمور آمریکا اعلام کردند با این تعریف به نظر می رسد تقریبا نیمی از مردم سراسر جهان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند.
دکتر کبریا می گوید بیشتر ساکنان کشورهای در حال توسعه حتی از اندازه گیری فشار خون خود نیز غافل و محروم اند و نمی دانند در شمار مبتلایان به فشار خون قرار دارند.
از مهم ترین پیام های این هشدار علمی، مسئولیتی است که به عهده دولت ها و سازمان های دولتی در سراسر جهان در پیشگیری و درمان این بیماری است.فشار خون را قاتل خاموش می گویند، چرا که اکثرا هیچ علامتی ندارد، فشار خون یکی از بارزترین بیماریهای کشنده بوده که در ظاهر بی خطر است و تا زمانی که اندازه گیری نشود اطلاعی از بالا بودن آن نخواهد بود تا اینکه صدمات جبران ناپذیری از عوارض ناشی از آن رخ دهد.
در طول روز و عمر هر فرد میزان فشار خون متغیر است به طوری که در زمان فعالیت، فشار خون افزایش می یابد و هنگام استراحت افت می کند. اما در افراد بیمار حتی در زمان استراحت نیز فشار خون از حد طبیعی بالاتر و یا پایین تر است.یکی از نشانه های اطمینان از سلامت بیماران اندازه گیری فشار خون است؛ فشار خون طبیعی هر انسانی باید 80/ 120 باشد یا به عبارت مصطلح در جامعه فشار بزرگ یا سیستولی 120 میلی متر جیوه و فشار کوچک یا دیاستولی 80 میلی متر جیوه.
اندکی کمتر یا بیشتر بودن همیشه به معنای بیماری نیست و جزئی از فیزیولوژی بدن فرد محسوب می شود، اما در علم پزشکی میزانی برای پرفشاری خون و کم فشاری خون تعیین شده است.پرفشاری خون امروزه یکی از بیماری های مزمن غیر واگیردار است که خطر مرگ و میر زودرس را بالا می برد.
افزایش فشار خون باعث افزایش مقاومت در برابر جریان خون می شود و این مقاومت خطر ایست قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلب و بیماری های مزمن کلیه را بیشتر می کند.ابتلا به فشار خون پایین گاهی به دنبال ایجاد برخی از نارسایی ها در قسمت های مختلف بدن اتفاق می افتد؛ نشانه های پایین بودن فشار خون عبارتند از:سرگیجه، تاری دید، عدم تعادل، احساس سبکی سر، تپش قلب در هنگام بلند شدن از زمین، تعریق و پوست سرد.
­

نظر شما