شناسهٔ خبر: 26782119 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

تلاش برای زنده نگه داشتن تالاب زیبای انزلی

صاحب‌خبر -
 

طرح موسوم به کاهش حجم رسوبات موجود در تالاب بین‌المللی انزلی با همکاری سازمان محیط زیست و با اعتباری بالغ بر ۸۵۰ میلیارد تومان در طول مدت سه سال اجرایی می‌شود.

حسن خسته‌بند عضو کمیسیون عمران مجلس، با اعلام این خبر گفت:‌ این میراث طبیعی فوق‌العاده ارزشمند تنها متعلق به مردم انزلی و گیلان نیست بنابراین مسئولان باید برای رفع مشکلات و برطرف کردن آلودگی‌های زیست‌محیطی آن نگاهی ملی داشته باشند.

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس با تأکید بر اینکه روند اقدامات لازم جهت احیای تالاب انزلی باید تسریع شوند ابراز داشت:‌ باید سمت و سوی فعالیت‌ها و برنامه‌های مسئولان به سمتی حرکت کند که از ایجاد یک دریاچه ارومیه دیگر در کشور و مرگ یک سرمایه ملی جلوگیری به عمل آید.‌وی به پیشنهاد رئیس سازمان محیط زیست کشور جهت کاهش رسوبات تالاب انزلی اشاره کرد و گفت:‌ بر اساس این طرح اولیه که متعلق به یک تیم پژوهشی است در طول سه سال می‌توان با بهره‌گیری از روش‌های خاصی نسبت به کاهش حجم لجن و رسوبات داخل تالاب اقدام کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن تأکید بر این نکته که طرح مذکور فعلاً به صورت پایلوت در سطح استخرها در حال انجام است تصریح کرد:‌ در حال حاضر آنچه که از ظاهر امر در مورد نتایج این طرح جدید و نوپا تاکنون بر آمده است حکایت از موفقیت روند اجرای آزمایشی آن دارد.

خسته‌بند از همکاری و قول مساعد رئیس سازمان برنامه و بودجه جهت تأمین اعتبارات این طرح اظهار داشت:‌ بر اساس برآوردهای اولیه اجرای این طرح حدود ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد که امیدواریم با مساعدت‌های ویژه دولت نسبت به تخصیص بودجه لازم اقدامات مقتضی انجام شود.

رئیس محیط زیست شهرستان بندر انزلی نیزگفت: آبی که وارد تالاب انزلی می شود، مملو از کود و سم و یا پساب های دامداری ها است که این وضعیت باعث پدیده پرغذایی در تالاب انزلی شده است.‌وی افزود: پدیده پرغذایی باعث رشد ناهمگون و نامتناسب برخی از گونه ها شده و رشد نامتناسب برخی گونه‌ها باعث نابودی بسیاری از گونه های دیگر می شود .

هادی پور گفت: افزایش بیش از حد گیاهان در تالاب انزلی موجب انفجار جمعیت در تالاب می شود. این موضوع در برخی گونه های گیاهی اتفاق می افتد و باعث از بین رفتن تنوع زیستی و بافت گیاهی و جانوری منطقه می شود و شرایط را به نفع اندکی از جانوران تغییر می دهد.

وی ادامه داد: زمانی که این گیاهان افزایش می یابند، نابودی اکسیژن آب ، تولید C02 و اسیدی شدن آب را به همراه دارد و در فصل پاییز لاشه این گیاهان به سطح آب می آید و تبدیل به لجن می شود. چنین وضعیتی باعث کاهش عمق آب تالاب می شود و چون اکسیژنی در آب وجود ندارد، لجن روی سطح آب فرصت تجزیه شدن ندارد و بوی نامطبوع تولید می کند و همین شرایط در جمعیت اکوسیستم یک نوع یکنواختی ایجاد می کند.

رئیس محیط زیست شهرستان بندر انزلی تصریح کرد: انعطاف پذیری حیات گونه ها در مناطقی وجود دارد که تنوع زیستی بالا است. در مناطقی که تنوع زیستی کاهش می یابد، حیات اکوسیستم به خطر می افتد که این یک اصل بوم شناختی است.

وی در پایان گفت: اکوسیستم های تالابی یکی از متنوع ترین اکوسیستم های جهان هستند؛ به همین دلیل به شدت به تنش های منطقه واکنش نشان می دهند و سریع نابود می شوند.

نظر شما