نان سبوسدار نخوريد
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، دکتر وحيد مفيد بعدازظهر سهشنبه در نشست خبري به تشريح برنامهها و اهداف سازمان غذا و دارو در حوزه فرآوردههاي غذايي و آشاميدني پرداخت و اظهار داشت: تدوين سند ملي ايمني غذا از جمله برنامههايي است که در دستور کار داريم و اميدواريم تا روز جهاني غذا بتوانيم از آن رونمايي کنيم. وي افزود: با تدوين سند ملي ايمني غذا، يک نهاد ملي نيز براي سياستگذاريها در حوزه غذا تعريف خواهد شد که ميتواند اين نهاد در يک وزارتخانه يا شامل چند مجموعه نظارتي و سياستگذاري باشد. مديرکل فرآوردههاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو در رابطه با قاچاق محصولات غذايي به کشور گفت: موضوع ساماندهي ورود محصولات غذايي با کنترل مجوزها و صدور برچسب اصالت تا حدودي نظارت ما بر محصولات غذايي را شدت بخشيده، اما کنترل سطح عرضه، کار سخت و دشواري است؛ از همين رو ما به دنبال سرنخهاي قاچاق هستيم که بتوانيم ازورود محصولات غذايي قاچاق به کشور جلوگيري کنيم. مفيد درباره موضوع باقيمانده سموم در محصولات کشاورزي اظهار داشت: در گام اول شناسنامهدار کردن مزرعه و باغات در دستور کار قرار دارد که قرار است وزارت جهاد کشاورزي طي چند ماه آينده اولين گروه از اين مزارع و باغات را که شناسنامهدار شدهاند، اعلام کند. وي در عين حال از انجام نمونهبرداري از محصولات کشاورزي در سطح کشور خبر داد و تصريح کرد: در سال جاري 24 محصول از جهت بررسي باقيمانده سموم و همچنين 15 محصول از جهت ميزان نيترات و فلزات سنگين مورد بررسي و نمونهبرداري قرار ميگيرند. به گفته مفيد، در سال گذشته 15 نوع محصول کشاورزي از لحاظ باقيمانده سموم و 10 نوع محصول کشاورزي نيز به لحاظ وجود نيترات و فلزات سنگين نمونهبرداري شدهاند. وي در رابطه با وضعيت سلامت برنجهاي وارداتي نيز گفت: نظارت بر سلامت برنجهاي وارداتي از سال 93 با بررسي باقيمانده سموم و فلزات سنگين آغاز شد که وزارت بهداشت بر اساس استاندارد تعريف شده عدد PP نسبت به صدور مجوز براي واردات برنج اقدام ميکند. مديرکل فرآوردههاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو با عنوان اين مطلب که استاندارد بينالمللي مواد غذايي براي برنج عدد 200PP است، گفت: اين عدد در اتحاديه اروپا 160 و در ايران مبناي 150 است اما وزارت بهداشت عدد 120PP را مبناي واردات برنج قرار داده، زيرا ميزان سرانه مصرف برنج در کشورمان بالاست. به گفته وي، اين سختگيري وزارت بهداشت باعث شد در سال جاري حداقل سه تا چهار محموله برنج وارداتي رد شده و مرجوع شود. مديرکل فرآوردههاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو در رابطه با استفاده نانواييها از سبوس ادامه داد: افزودن سبوس در نانواييها به هيچ عنوان مورد تائيد وزارت بهداشت نيست زيرا اين کار نه تنها مزيت ندارد، بلکه مشکلاتي نيز براي سلامت مصرفکنندگان به وجود ميآورد. مفيد توضيح داد: با توجه به اجراي برنامه غنيسازي آرد با اسيد فوليک که در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، استفاده از سبوس خام در نانواييها باعث ميشود مشکلاتي براي جذب آهن در مصرفکننده ايجاد شود؛ ضمن اينکه بسياري از سبوسهايي که در نانواييها استفاده ميشود، منشأ آلودگي هستند و مصارف دامي دارند. وي تأکيد کرد: با نانواييهايي که از سبوس در پخت نان استفاده کنند، برخورد ميشود و مردم اين قبيل موارد را گزارش بدهند تا پيگيري شود. مفيد در رابطه با موضوع واردات ماهي تيلاپيا که بعضاً ممنوع ميشود، افزود: مطالعات نشان داده مصرف اين ماهي مضر نيست، بلکه اخباري که بعضاً پيرامون ممنوعيت اين نوع ماهي منتشر ميشود، ناشي از اختلافات سازمان محيطزيست و جهاد کشاورزي است. وي درباره وضعيت سلامت محصولات لبني گفت: آنچه در لبنيات به سلامت مردم صدمه ميزند، وجود ماستبنديها و لبنيات سنتي است که هر روز در حال زياد شدن هستند. مديرکل فرآوردههاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو افزود: اين نوع فروشگاهها که به اصطلاح لبنيات سنتي تهيه ميکنند، انواع آلودگيهاي ميکروبي را از طريق محصولات خود انتقال ميدهند و آنچه به عنوان محصولات سالم تبليغ ميکنند، کاملاً دروغ است. وي در ادامه به موضوع کمبود ويتامينD و تبليغاتي که برخي محصولات در اين خصوص صورت ميدهند، اشاره کرد و گفت: متأسفانه درصد کمبود ويتامين D در اقشار مختلف مردم به شدت بالاست؛ بنابراين تصميم گرفته شد کارهايي براي رفع اين کمبود صورت بگيرد که در ابتدا طرح مکملياري ويتامين D در مدارس اجرا شد و امسال نيز در وزارت بهداشت سه محصول که شامل شير، روغن و آرد است، براي استفاده از ويتامينD مورد بررسي قرار گرفتند که در نهايت تصميم گرفته شد در يکي از اين محصولات استفاده از ويتامين D اجباري شود. مفيد اظهار داشت: با توجه به اينکه سرانه مصرف شير در کشور پايين است و همچنين بيشخوري روغن نيز در کشور وجود ندارد، تصميم گرفته شد غنيسازي آرد با ويتامين D در دستور کار قرار گيرد که در يکي از استانها به صورت پايلوت اجرا ميشود. مديرکل فرآوردههاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: اگر يک شرکت غذايي از ما مجوز گرفته و ادعا ميکند در محصولات خود ويتامين D استفاده ميکند، مطابق ضابطههاي سازمان غذا و دارو، در محصولات آنها نظارت و کنترل ميشود.∎
نظر شما