شناسهٔ خبر: 26721465 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قم در روز میلاد کریمه اهل بیت(ع) غرق شادی است

قم - ایرنا - شهر مقدس قم در سالروز میلاد با سعادت کریمه اهل بیت(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س)، دختر گرامی امام موسی بن جعفر(ع) و خواهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) غرق در نور و سرور شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شیفتگان خاندان عصمت و طهارت(ع) با چراغانی و آذین بندی مساجد، معابر و سر در منازل و مغازه ها و برپایی آیین های جشن میلاد کریمه اهل بیت(ع) در جای جای قم، حال و هوای ویژه ای به این شهر داده اند.
حرم نورانی کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) به طرز باشکوهی آذین بندی شده است و اکنون هزاران تن از شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارات(ع) از سراسر کشور با حضور در کنار مضجع شریف آن حضرت ضمن شرکت در آیین های جشن و سرور، میلاد خجسته این امام همام را به یکدیگر تبریک می گویند.
آیین تعویض پرچم گنبد بانوی آب و آیینه، همزمان با شب ولادت حضرت معصومه(ع) با حضور خیل عظیم ارادتمندان به مکتب اهل بیت(ع) در شهر مقدس قم و حرم نورانی حضرت معصومه (س) برگزار شد.
شب گذشته همچنین آیین استقبال از کاروان خورشید متشکل از خادمان آستان‌های قدس رضوی، حضرت احمد ابن موسی و حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر حضرت معصومه(س) ترتیب یافت.
همچنین، مضجع شریف بانوی کرامت با حضور شخصیت‌های برجسته دینی در آیین باشکوهی با مداحی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) غبار روبی و عطرافشانی شد. در این آیین نمایندگانی از عتبات مقدس جهان اسلام و ایران حضور داشتند.
صبح امروز نیز برنامه های دهه کرامت، افتتاح سومین جشنواره بین المللی مردمی کرامت و شانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س)، با حضور آیات مکارم شیرازی از مراجع تقلید، سعیدی تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت(ع)، علوی بروجردی از استادان برجسته حوزه و خاتمی عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی تولیت آستان قدس رضوی، استانداران قم و خراسان رضوی و جمعی از مسئولان و قشرهای مختلف مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد.
آیت الله مکارم شیرازی در این آیین گفت: در روایات توجه بسیاری به زیارت قبور اهل بیت(ع) و وابستگان ایشان شده که این یک مساله سیاسی مهم برای حفظ شیعه در طول زمان با وجود توطئه های فراوان دشمنان است.
وی ادامه داد: جمعیتی که هر سال از کشورهای جهان برای شرکت در کنگره عظیم تشیع در اربعین حسینی شرکت می کنند نمونه ای روشن از این دستور حیات بخش است.
وی بیان کرد: اگر این دعوت به زیارت و بیان آثار آن نبود، با هجمه هایی که به مکتب اهل بیت(ع) می شود، تاکنون چیزی از این مکتب باقی نمانده بود.
به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه(س)، آیین های جشن در مسجد مقدس جمکران، مسجدها، حسینیه ها، تکیه ها و بقاع متبرک امامزادگان(ع) در سراسر استان قم برگزار شده است و سخنرانان به بیان ویژگی ها و کرامت های آن حضرت پرداختند.
از 24 تیرماه همزمان با سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و تا سوم مردادماه سالروز ولادت امام رضا(ع) دهه کرامت نامگذاری شده است. در دهه کرامت 256 برنامه در قالب 2 هزار و 627 ریزبرنامه دینی، علمی و فرهنگی در حرم حضرت معصومه(س) اجرایی می شود.
حضرت معصومه(س) روز اول ذی القعده سال 173 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. پدر بزرگوارش امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر (ع) و مادر مکرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است.
حضرت معصومه در همان سنین کودکی مواجه با مصیبت شهادت پدر گرامی خود شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربیت برادر بزرگوارش حضرت علی بن موسی الرضا (ع) قرارگرفت.
در سال ٢٠٠ هجری قمری در پی اصرار و تهدید مامون عباسی سفر تبعید گونه حضرت رضا(ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون این که کسی از بستگان و اهل بیت خود را همراه ببرند راهی خراسان شدند.
یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت به همراه عده ای از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلی مورد استقبال مردم واقع می شد. این جا بود که آن حضرت نیز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زینب(س) پیام مظلومیت و غربت برادر گرامیشان را به مردم مؤمن و مسلمان می رساندند و مخالفت خود و اهلبیت (ع) را با حکومت حیله گر بنی عباس اظهار می کرد. بدین جهت تا کاروان حضرت به شهر ساوه رسید عده ای از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریبا همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتی بنابر نقلی حضرت(س) معصومه را نیز مسموم کردند.
به هر حال ، یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه(س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را نمود. آن حضرت روز ٢٣ ربیع الاول سال ٢٠١ هجری قمری حضرت وارد شهر قم شدند. سپس در محلی که امروز «میدان میر» نامیده می شود شتر آن حضرت در جلو در منزل «موسی بن خزرج» زانو زد و افتخار میزبانی حضرت نصیب او شد. آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در این شهر زندگی کرد و در این مدت مشغول عبادت و راز و نیاز با پروردگار متعال بود.
سرانجام در روز دهم ربیع الثانی و «بنا بر قولی دوازدهم ربع الثانی» سال ٢٠١ هجری پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود، در دیار غربت و با اندوه فراوان دیده از جهان فروبست و شیعیان را در ماتم خود به سوگ نشاند.
1175

نظر شما