شناسهٔ خبر: 26659084 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

همدان|شایع‌ترین بیماری‌های فصل گرما کدامند؟/ مردم اسهال و استفراغ ‌را جدی بگیرند

R41405/P1011199/S6,75/CT1

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: مسمومیت‌های غذایی و اسهال و استفراغ شایع‌ترین بیماری‌های فصل گرما است.

صاحب‌خبر -

جلال‌الدین بطحایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در همدان، اظهار داشت: شیوع بیماری‌های واگیر در فصل گرما در میان کودکان زیر 5 سال بیشتر است که آن هم ضعف سیستم ایمنی کودکان نسبت به بزرگسالان است.

وی با بیان‌اینکه وقتی کودکان به اسهال و استفراغ مبتلا می‌شوند آب و الکترولیت‌های بدن خود را از دست می‌دهند، ابراز کرد: اگر این بیماری در کودکان جدی گرفته نشود ممکن است موجب مرگ کودک شود.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مهم ترین علت ابتلا به بیماری‌های واگیر در فصل گرما، عدم رعایت بهداشت فردی و مصرف میوه و سبزیجات خام است، گفت: با رعایت موارد بهداشتی به راحتی می‌توان از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر اسهال و استفراغ پیشگیری کرد.

از خود درمانی بپرهیزید

بطحایی با بیان‌اینکه متاسفانه بسیاری از مردم ابتلا به مسمومیت‌های غذایی و اسهال و استفراغ را جدی تلقی نمی‌کنند، تصریح کرد: هنگام ابتلا به این بیماری از خود درمانی بپرهیزید و هر چه زودتر به پزشک معالج مراجعه کنید.

وی با بیان‌اینکه اولین و مهم‌ترین راه پیشگیری از بیماری‌های واگیر فصل گرما، شست‌و‌شوی دست‌ها پیش از خوردن غذا و رعایت بهداشت فردی است، ابراز کرد: هنگام رفتن به پارک از قابل شرب بودن آب مطمئن شوید سپس اقدام به نوشیدن آن کنید.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: از خوردن هرگونه سالاد و سبزیجات در رستوران ها و اماکنی که از سلامت شست‌وشو و سالم سازی آن اطمینان ندارید خودداری کنید.

بطحایی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین بیماری اسهالی مربوط به وبا است، اظهار داشت: در برخی از سالها شاهد شیوع بیماری وبا در بین مردم هستیم اما خوشبختانه امسال تا کنون مواردی از ابتلا به وبا گزارش نشده است.

وی گفت: در تمامی مراکز بهداشت و سلامت استان، مراقبت‌های مربوط به بیماری وبا رعایت شده و در صورت مشکوک بودن از فرد مورد نظر نمونه‌گیری می شود.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی همدان با بیان‌اینکه این بیماری از راه مصرف یخ آلوده نیز وارد بدن انسان می‌شود، ابراز کرد: گروه بهداشت محیط‌ و‌حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی همدان نظارت دقیقی را در تهیه یخ‌ها اعمال می‌کنند.

بطحایی گفت: مردم باید به تعداد دفعات اجابت مزاج خود در حالت معمول توجه کنند تا اگر سیستم آن بهم خورد و به طور ناگهانی تعداد دفعات اجابت مزاج بیشتر شد و تعداد حرکات روده بیشتر شد به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

وی با تاکید براینکه از خود درمانی پرهیز کنید، تصریح کرد: ممکن است منشا بیماری گوارشی باکتریایی و یا ویروسی باشد که راه درمان آن با یکدیگکر متفاوت است بنابراین برای تشخیص نوع بیماری باید حتما نزد پزشک بروید.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی همدان افزود: وظیفه ما ارائه نکات آموزشی و کمک به پیشگیری از بیماری‌های واگیر است که در این راه اقدام به توزیع بسته‌های آموزشی و آموزش روش سالم سازی میوه و سبزیجات در میان مردم و مسافران کردیم و اکیپ‌هایی را برای ارائه آموزش‌های چهره به چهره در نقاط پر تردد شهر قرار داده‌ایم.

انتهای پیام/ش

نظر شما