شناسهٔ خبر: 26308258 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

نکات مهم يخچال داري

صاحب‌خبر - درها معمولا گرم ترين بخش يخچال هستند يخچال يکي از کاربردي ترين وسايل خانه است که مواد غذايي در آن نگهداري مي شود. براي نگهداري درست مواد غذايي درون يخچال و بو زدايي آن بايد چند نکته ساده را بدانيد. چند نکته براي نگهداري مواد غذايي و بو زدايي مواد غذايي درون يخچال خوشمزه ترين بخش آشپزخانه به‌ طور قطع يخچالي است که اهالي خانه، روزانه بارها در آن را باز و بسته مي کنند. ميوه ها، سبزيجات، مواد لبني و انواع خوراکي هايي که نياز به نگهداري در شرايط خنک دارند، بايد به گونه‌اي قرار گيرند که سرماي مناسب به آنها برسد و ماندگاري قابل قبولي داشته باشند. آگاهي از اين که کدام ماده غذايي را در کدام قسمت يخچال جاي دهيد، هنري است که بايد پيدا کنيم تا علاوه بر بهينه کردن مصرف انرژي يخچال، مواد غذايي را نيز تا زمان استفاده تازه نگه‌ داريم. يخچال از بخش هاي مختلف با اهداف مشخصي تشکيل شده‌ و در واقع هر قسمت، دماي مشخص و جداگانه اي دارد؛ اين به آن معناست که همين تفاوت دما به ما کمک مي کند تا محل درستي را براي قرار گرفتن موادغذايي مختلف انتخاب کنيم. _ درجه حرارت يخچال غذاها را بايد در دماي خنک يخچال قرار داد تا از رشد باکتري ها و ديگر ميکروب ها جلوگيري کرد. بهترين دمايي که بايد براي يخچال تنظيم کنيد +4 درجه سانتيگراد يا پايين تر و براي فريزر 17ـ درجه سانتيگراد است. البته حتي زماني که دماي يخچال روي عدد تعيين شده باشد، باز هم دما در قسمت هاي مختلف آن، بسته به اين که به چه اندازه به عنصر خنک کننده نزديک باشند، فرق مي کند. _ فريزر بياييد با فريزر شروع کنيم. اين قسمت محل نگهداري مواد غذايي يخ‌ زده است. يخ، ميوه هاي فريز‌ شده، سبزيجات و انواع گوشت در فريزر جاي مي گيرند. البته برخي موادغذايي مانند تخم مرغ، سس پاستا و نان را نيز مي توانيد در فريزر قرار دهيد. به خاطر داشته باشيد که مي توانيد نان را تا بيش از سه ماه فريز کنيد، اما آن را هرگز داخل يخچال قرار ندهيد. به گزارش greatist، يکي از نکاتي که در قرار گرفتن موادغذايي داخل فريزر بايد رعايت کنيد، اين است که بسته ها را در کنار هم قرار دهيد تا علاوه بر ذخيره سازي مناسب، مانع از هدر رفت انرژي شويد. اما در قفسه هاي يخچال، برخلاف فريزر، مواد غذايي را فشرده در کنار هم قرار ندهيد بلکه هواي سرد بايد بين آنها جريان داشته باشد؛ در غير اين صورت، هواي گرم جايگزين هواي سرد داخل يخچال مي شود. _ درهاي يخچال درها معمولا گرم ترين بخش يخچال هستند و معمولا موادي را بايد در آنجا قرار دهيد که بيشترين مقاومت را نسبت به فساد و خرابي دارند. ادويه ها، آبميوه ها و ساير موادغذايي را که در مقابل نوسانات دمايي مقاوم ترند، داخل در يخچال بگذاريد. به دليل باز و بسته شدن هاي مکرر در، از گذاشتن تخم مرغ و مواد لبني در آن قسمت خودداري کنيد. _ قفسه هاي فوقاني قفسه هاي بالايي يخچال معمولا نسبت به ديگر قسمت ها، دماي ثابت تر و پايدارتري دارند؛ اين در حالي است که قفسه هاي پايين تر خنک ترند. غذاهايي که نياز به پخت ندارند، مانند باقيمانده غذاها، نوشيدني ها و انواع غذاهاي آماده را در قسمت فوقاني قرار دهيد. _ قفسه هاي پاييني قفسه هاي پاييني يخچال که خنک ترين مکان يخچال به شمار مي رود، بهترين مکان براي قرار گرفتن گوشت خام، تخم‌مرغ، غذاهاي دريايي و مواد لبني است. براي جلوگيري از آلوده شدن نقاط ديگر يخچال با باکتري هاي موجود در گوشت خام، محفظه مشخصي را در داخل يخچال به قرار دادن آن اختصاص دهيد. گوشت را داخل بسته بندي اصلي خود قرار داده و آن را داخل بشقابي تميز قرار دهيد. _ کشوي جا ميوه اي هدف از تعبيه کشوهاي شفاف داخل يخچال، حفظ رطوبت است که به ماندگاري ميوه ها و سبزيجات کمک مي کند، اما تمام اين مواد را هم داخل اين کشوها قرار ندهيد. بسياري از ميوه ها شامل سيب، هلو، آلو، گلابي و ميوه هايي از خانواده طالبي ماده اي شيميايي موسوم به اتيلن توليد مي کنند که باعث رسيده شدن ميوه مي‌شود. اما اين ماده همچنين سرعت رشد را در ساير گياهان افزايش داده و باعث مي‌شود سبزي ها سريع تر از حد معمول زرد و پلاسيده شوند؛ بنابراين، سبزيجات را داخل کشوها و ميوه ها را در قسمت ديگري قرار دهيد. _ بوي بد يخچال را از بين ببريد دماي خنک داخل يخچال و گاهي نيز غذاهاي چند روز مانده مانند ماهي باقيمانده، گوشت يا سالادي که در گوشه اي از يخچال هفته ها به جا مانده، ممکن است بوي نامطبوعي ايجاد کند. اما بعضي مواقع حتي با از بين بردن علت بوي نامطبوع، بو همچنان در داخل يخچال باقي مي ماند. با انجام راهکارهايي مي توانيد از شر اين بو خلاص شويد. تميز کردن يخچال گام اول، تميز کردن کامل يخچال است. آن را خاموش کنيد و تمام قفسه ها و کشوها را خارج کرده و غذاها را در محفظه اي خنک نگهداري کنيد تا کار تميز کردن به پايان برسد. قفسه هايي را که خارج کرده‌ايد، داخل سينکي که از قبل با آب و صابون پر کرده ايد، شناور کنيد و در انتها تمام سطوح داخلي يخچال را کاملا خشک کنيد. بوزدايي با جوش‌ شيرين يخچال مقداري جوش‌ شيرين را داخل ظرفي درباز بريزيد و به مدت 24 ساعت داخل يخچال قرار دهيد تا بوي نامطبوع را به خود جذب کند. در پايان کار هم جوش‌ شيرين را دور بريزيد. بوزدايي با دانه هاي تازه قهوه براي تقويت اثر بخشي جوش شيرين، دانه هاي تازه قهوه را روي بشقابي پخش کنيد و آن را به مدت 24 ساعت داخل يخچال قرار دهيد. بوي تازه اي در يخچال پخش کنيد چند گلوله پنبه‌اي را به عصاره وانيل آغشته کنيد و آنها را به مدت چند‌ ساعت داخل يخچال بگذاريد تا بوي تازه‌اي در آن پخش شود. همچنين مي‌توانيد به جاي وانيل، پرتقالي را برش بزنيد و آن را داخل ظرفي درباز داخل يخچال قرار دهيد. _ از بازگشت بوي نامطبوع جلوگيري کنيد دماي مناسب هميشه يخچال را روي دماي مناسبي بين 2تا 5 درجه سانتي‌گراد قرار دهيد. خنک‌تر از اين دما، انرژي زيادي هدر مي دهد و گرم تر از اين هم باعث فاسد شدن سريع موادغذايي و ايجاد بوي نامطبوع مي شود. از گردش هوا مطمئن شويد جريان هواي کافي که در داخل يخچال برقرار باشد، به ماندگاري مواد غذايي کمک مي‌کند. گاهي دماسنج کوچکي در يخچال قرار دهيد و دماي آن را کنترل کنيد. در صورت مشاهده نوسانات دمايي بالا، حتما نسبت به اصلاح آن اقدام کنيد. محتويات يخچال را دوره‌اي خارج کنيد گاهي مواد غذايي باقيمانده به مدت طولاني داخل يخچال باقي مي مانند بنابراين بهتر است براي جلوگيري از ايجاد بوي نامطبوع در يخچال، حداقل هفته اي يکبار محتويات داخل يخچال را خارج و کنترل کنيد. نکته: بهترين دمايي که بايد براي يخچال تنظيم کنيد +4 درجه سانتيگراد يا پايين تر و براي فريزر 17ـ درجه سانتيگراد است. البته حتي زماني که دماي يخچال روي عدد تعيين شده باشد، باز هم دما در قسمت هاي مختلف آن، بسته به اين که به چه اندازه به عنصر خنک کننده نزديک باشند، فرق مي کند. منبع : چهارديواري جام جم 

نظر شما