شناسهٔ خبر: 26298356 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

کارگران نانوایی در دوراهی ماندن یا تغییر شغل

به گزارش ایرنا کار و فعالیت در مجاورت تنور داغ نانوایی در استان خوزستان و شهری چون دزفول که دمای هوا در بسیاری از روزهای فصل بهار و تابستان آن از 50 درجه

صاحب‌خبر - به گزارش ایرنا کار و فعالیت در مجاورت تنور داغ نانوایی در استان خوزستان و شهری چون دزفول که دمای هوا در بسیاری از روزهای فصل بهار و تابستان آن از 50 درجه سانتیگراد نیز فراتر می رود کاری بسیار دشوار است که شرایط سخت آن با دستمزد پرداختی به کارگران هم خوانی ندارد.
در حالیکه کارفرمایان و متصدیان واحدهای نانوایی در دزفول این شغل را مقرون به صرفه و سود آور نمی دانند ، کارگران نانوایی نیز از دستمزد ناچیز پرداختی از سوی کارفرمایان گله دارند.
به گفته کارگران نانوایی ، قانون کار در خصوص پرداخت حداقل دستمزد روزانه از سوی بسیاری از کارفرمایان رعایت نمی شود و بسیاری از کارگران با دستمزد ناچیزی به ناچار در این حرفه فعالیت می کنند.
نماینده انجمن صنفی نانوایان شهرستان دزفول در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با تشریح مشکلات کارگران واحدهای نانوایی به ویژه در شرایط سخت تابستان در سه نوبت کاری گفت: آخرین زمان افزایش کارمزد کارگران واحدهای نانوایی در این شهرستان به دی ماه 93 بر می گردد و از آن زمان به بعد هیچ گونه افزایش دستمزدی برای این قشر زحمتکش صورت نگرفته است.
فرخ منصوریان افزود:دستمزد یک کارگر نانوایی در دزفول طبق اعلام اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی روزانه حدود 310 هزار ریال تعیین شده که رقم ناچیزی برای این شغل سخت و طاقت فرسا می باشد و این درحالی است که این دستمزد ناچیز نیز به کارگران نانوایی پرداخت نمی شود و بسیاری روزانه بین 160 تا 280 هزار ریال دستمزد دریافت می کنند .
وی گفت:تاکنون پیگیری زیادی از طریق فرمانداری دزفول برای حل مشکلات کارگران نانوایی صورت گرفته است ولی نتیجه بخش نبوده و در صورتیکه همچنان این روند ادامه یابد و مسئولان بی توجهی کنند کارگران نانوایی چاره ای جز توقف فعالیت در این شغل ندارند.
ایرج عشیری یکی از کارگران نانوایی در دزفول نیز گفت:هر کارگر نانوایی که نسبت به رعایت نشدن قانون کار معترض شود و یا به اداره کار شکایت کند اخراج می شود البته باید به این نکته هم توجه داشت که با توجه به تورم و افزایش هزینه ها ، شغل نانوایی برای کارفرمایان نیز مقرون به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه با دستمزد روزانه 160 تا 280 هزار ریال برای سه نوبت کاری نمی توان هزینه زندگی یک خانواده را تامین کرد افزود:کارگران نانوایی توان پرداخت هزینه های درمانی اعضای خانواده خود را نیز ندارند.
علی بابا حسینوند دیگر کارگر نانوایی در دزفول نیز به خبرنگار ایرنا گفت:از چهار سال پیش تاکنون هیچ گونه افزایش دستمزدی برای ما اعمال نشده ولی قیمت کلیه اقلام ضروری و غیرضروری خانوار چندین برابر شده است و دستمزد چهار سال پیش کفاف مخارج زندگی را نمی دهد.
وی ادامه داد:در چهار سال اخیر قیمت آب و آرد افزایش چشمگیری داشته ولی قیمت نان تغییری نکرده و دستمزد کارگران افزایش نیافته است.
کورش نوروزی رئیس اداره تعاون،کار و رفاه شهرستان دزفول در خصوص مطالبه کارگران واحدهای نانوایی به خبرنگار ایرنا گفت:حداقل دستمزد تعیین شده از سوی اداره کار برای کارگران نانوایی روزانه 307 هزار ریال است و کارفرمایان ملزم به پرداخت این دستمزد هستد اما پرداخت این دستمزد برای کارفرمایان نیز به دلیل درآمد ناچیز واحدهای نانوایی مقرون به صرفه نیست.
وی افزود:با این وجود در صورتی که کارگران نانوایی نسبت به دستمزد خود شکایت کنند به شکایت آنها رسیدگی خواهد شد.
۲۲۲ واحد نانوایی از جمله هشت واحد پخت نان بربری در سطح شهرستان دزفول فعالیت دارند.
7278/6068
انتهای پیام

نظر شما