شناسهٔ خبر: 26274773 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

بازدید معاون وزیر دادگستری سوئیس از کانون اصلاح و تربیت

معاون وزیر دادگستری سوئیس و هیأت همراهش از کانون اصلاح و تربیت تهران بازدید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، «برناردو اشتادلمان» معاون وزیر دادگستری و پلیس فدرال و رئیس هیأت سوئیسی، آندریاس کلر قاضی دادگاه کیفری فدرال سوئیس، ساندرا لندمنمان وینتربرگ رئیس دفتر سیاست های حقوق بشر و بخش امنیت انسانی و اداره سیاسی وزارت خارجه سوئیس، الکساندرا هافلیگر افسر دیپلماتیک و دفتر سیاست‌های حقوق بشر و بخش امنیت انسانی و اداره سیاسی وزارت خارجه فدرال سوئیس و زیتلر معاون سفارت سوئیس در تهران و تعدادی از کارشناسان امور بین الملل ستاد حقوق بشر و اداره حقوق بشر وزارت خارجه کشورمان وارد مرکز آموزش منطقه هفت شدند و مورد استقبال مصطفی محبی مدیر کل زندان‌های استان تهران و علی رستمی مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران و علی اسمعیلی رییس مرکز آموزش منطقه هفت قرار گرفتند.

در نشست مقدماتی ابتدا مصطفی محبی ضمن خوشامدگویی به میهمانان ابراز امیدواری کرد که این بازدید مثمر ثمر واقع شد.

محبی در این دیدار گفت:  بنا بر اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قوای حاکم در جمهوری اسلامی قوه قضاییه، قوه مجریه و قوه مقننه می باشند. این قوا مستقل از یکدیگر هستند و عملکرد هر یک از قوا مستقل از یکدیگر و در حوزه وظایف مربوطه می باشد.   سازمان زندان‌های کشور ایران یکی از سازمان های زیر مجموعه قوه قضاییه می باشد. وظیفه سازمان زندان ها حسب مقررات قانونی، نگهداری افرادیست که رفتارهای مغایر با قانون انجام می دهند، با هدف حرفه آموزی و بازپروری و بازگشت سعادتمندانه به جامعه. که اداره کل زندان های استان تهران با تلاش شبانه روزی همکارانم در این مسیر گام بر می دارد.

وی گفت: یکی از مراکز تابعه اداره کل زندان های استان تهران، کانون اصلاح و تربیت است که به استناد نص صریح قانون، مرکزی است برای نگهداری اطفال و نوجوانان زیر ۱۸ سال که مرتکب رفتارهای معارض با قانون می شوند، به منظور اصلاح، تربیت و بازگشت سعادتمندانه به جامعه. محبی افزود که در خصوص چگونگی انجام اقدامات در کانون اصلاح و تربیت تهران، مدیر کانون توضیحات لازم را بیان خواهد کرد.

علی رستمی مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران نیز ضمن خیر مقدم به آقای برناردو اشتادلمان معاون وزارت دادگستری و پلیس فدرال به عنوان رئیس هیأت سوئیسی و هیات همراه، گفت: با اشاره به اینکه آموزش ها در کانون به دو قسمت کلاسیک و غیر کلاسیک است و آموزش های کلاسیک در ساعات صبح انجام می شود فلذا با توجه به برنامه زمانی این بازدید در بعد از ظهر، این بازدید از فضای فیزیکی آموزشی این کانون انجام خواهد شد.

مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران در ادامه گفت اغلب اطفال و نوجوانانی که به هر دلیل مرتکب رفتارهای معارض با قانون می شوند و توسط مرجع قضایی به کانون معرفی می شوند در زمینه مهارت های فردی و اجتماعی دارای مشکل هستند. لذا در مدت زمانی که در کانون نگهداری می شوند، فرصت لازم فراهم می شود تا ضمن فراگیری این مهارت ها، حمایت های لازم اصلاحی و تربیتی جهت این افراد انجام شود.

رستمی همچنین افزود: همگام با نظام و تفکر جهانی در کشور ما نیز به زنان و کودکان به دلیل آسیب پذیری بیشتر، توجه و نگاه ویژه و خاصی می شود و وجود کانون اصلاح و تربیت تهران و کانون های مراکز استان های کشور که به منظور نگهداری اطفال و نوجوانان معارض با قانون بین ۱۵ تا ۱۸ سال پیش بینی و ایجاد شده است موید این مهم است.

رستمی در ادامه به بحث تشکیل پرونده شخصیتی اطفال و نوجوانان در ابتدای ورود به کانون پرداخت و گفت: برای تمامی افراد (اطفال و نوجوانان) به محض ورود به کانون توسط تیم روانشناسی کانون، پرونده شخصیتی تشکیل می شود و در صورت درخواست مرجع قضایی نسخه ای از پرونده شخصیت فرد به مرجع قضایی ارسال می شود.

وی ادامه داد: در راستای اجرای ماده ۲۹۸ قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه اطفال و نوجوانان با حضور یک قاضی و یک مشاور تشکیل می شود و نظر مشاور، مشوتی است.

در ادامه مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران به موضوع تمرین مشارکت های اجتماعی مددجویان در کانون اشاره و گفت: کودکان و نوجوانان در کانون به صورت انتخابی دارای هیات ۶ نفره شورای شهر کانون هستند و بیشتر مشکلات و امورات مددجویان را از طریق ارتباط با مسئول امور خوابگاه ها و مدیریت کانون مرتفع می کنند. با این روش مسئولیت پذیری به این بچه ها آموزش و این موضوع تقویت می شود.

رستمی گفت حسن اخلاق در مدت نگهداری مددجویان در کانون موجب بهره مندی آنان از امتیازات قضایی شامل تخفیف مجازات، عفو مشروط و …می شود.

مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران به آمارهای مربوط به تعداد متهمین و محکومین، جنسیت، سن، دفعات تکرار ارتکاب بزهکاری و بازگشت مجدد مددجویان به کانون و…. اشاره نمود و با پخش کلیپی از فعالیت ها و اقدامات اصلاحی و تربیتی که در کانون انجام می شود به ارائه توضیحات لازم پرداخت.

در ادامه جلسه آقای برناردو اشتادلمان معاون وزیر دادگستری و پلیس فدرال و رئیس هیأت سوئیس ضمن تشکر از توضیحات ارایه شده توط مدیر کل زندان های استان تهران و مدیر کانون اصلاح و تربیت تشکر کرد و گفت: اطفال زیر ۱۵ سال که مرتکب بزهکاری می شوند چه مجازات هایی دارند که مدیر کانون پاسخ داد: بر اساس ماده ۸۸ قانون مجازات اسلامی اطفال و نوجوانانی که مرتکب جرایم تعزیری می شوند(۹ تا ۱۲ سال) حسب مورد دادگاه تصمیمات مختلفی را درباره این افراد اتخاذ می کند از جمله تحویل به خانواده با اخذ تعهد مبنب بر تادیب و تربیت و یا معرفی به مددکار اجتماعی یا روانشناس و یا فرستادن به یک موسسه آموزشی به منظور تحصیل یا حرفه آموزی، جلو گیری از معاشرت و ارتباط مضر طفل یا نوجوان با اشخاص به تشخیص دادگاه، نصیحت به وسیله قاضی دادگاه و در خصوص اطفال و نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال نیز اخطار و تذکر و یا اخذ تعهد کتبی به عدم تکرار جرم و یا نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از سه ماه تا یکسال در مورد جرایم تعزیری درجه یک تا پنج که البته در حال حاضر آمار کانون در خصوص اطفال زیر ۱۵ سال صفر است.

پس از پایان نشست مقدماتی، معاون وزارت دادگستری و پلیس فدرال سوئیس و هیات همراه با همراهی مدیرکل زندانهای استان تهران و مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران از قسمت های مختلف و فعالیت های متنوع جاری در کانون بازدید نمدند که در مسیر بازدید رستمی مدیر کانون توضیحات مبسوطی را در خصوص فعالیت های هر قسمت ارایه نمود.

در پایان این بازدید ۳ ساعته، معاون وزارت دادگستری و پلیس فدرال و رئیس هیأت سوئیس نظر خود را در دفتر یادبود کانون اینگونه نوشت:

خیلی تشکر می کنم از دیدار جالبی که از مرکز اصلاح و تربیت داشتیم و برایتان آرزوی توان بیشتر و خوشحالی بیشتر در انجام این وظیفه مهم را دارم. بهترین سلام ها و اوقات خوشی را برایتان آرزومندم.

برناردو اشتادلمان

معاون وزارت دادگستری و پلیس فدرال و رئیس هیأت سوئیس

 

نظر شما