شناسهٔ خبر: 26253571 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

محسن هاشمی در نکوداشت زادروز هنرمندان موسیقی

نیازمند برنامه جامع و حمایت جدی از هنرمندان و آثار هنری هستیم

مراسم نکوداشت زادروز هنرمندان پیشکسوت موسیقی متولد بهار روز گذشته در خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم نکوداشت زادروز هنرمندان پیشکسوت موسیقی متولد بهار، روز گذشته ۳۱ خردادماه با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان فرهنگی و اعضای شورای شهر تهران با همکاری خانه موسیقی ایران در خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد برگزار شد.

در این برنامه جمعی از مسئولان فرهنگی و شورای شهر تهران از جمله محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، محمد جواد حق شناس عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون فرهنگی، الهام فخاری عضو شورای شهر و رئیس شورای عالی استان تهران، سید محمود میرلوحی، محمد علیخانی، ناهید خداکرمی از اعضای شورای شهر اسلامی تهران، ابوالفضل رفیعی مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران، فرهود حمیدی شهردار منطقه ۱۴، یاسر هاشمی رفسنجانی، مهدخت معین فرزند معین و نوه امیرجاهد، پریچهر معین و مهدی سبحانی مدیر موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد حضور داشند.

در ابتدای این مراسم فرهود حمیدی شهردار منطقه ۱۴ تهران گفت: منطقه ۱۴ شهر تهران یکی از پر جمعیت ترین مناطق شهر است و مهد شخصیت های ملی، مذهبی و هنری است. در این منطقه اماکن مهمی از جمله ورزشگاه جهان پهلوان تختی، گورستان تاریخی ارامنه از دوران زندیه، گورستان زرتشتیان و کوشک وثوق الدوله قرار دارد.

حمیدی در پایان سخنانش گفت: منطقه ۱۴ تهران دارای خصوصیاتی است که آن را از دیگر مناطق متمایز می کند. لازم می دانم از حضور استادان محترم موسیقی و به ویژه مدیرعامل خانه موسیقی که تلاش های فراوانی داشته اند و اعضای شورای شهر تهران تشکر کنم.

در ادامه برنامه امین الله رشیدی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی پشت تریبون قرار گرفت و بعد از بیان خاطراتی به اجرای یک قطعه زنده موسیقی پرداخت.اهالی فرهنگ و هنر در انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری مشارکت و انتظاراتی داشته اند که این انتظارات باید در همین دوره برآورده بشود

سپس حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران ضمن خوشامد گویی به ریاست و اعضای شورای شهر تهران گفت: به همت این مسئولان شورای شهر است که چنین محل هایی در شهر تهران پا برجاست و محل انس و الفت اهالی موسیقی است و امیدوارم این کمک ها بسیار بیشتر شود چون انتظار مردم و اهالی فرهنگ و هنر از مجموعه شورای شهر و شهرداری فراتر از گذشته است.

نوربخش ادامه داد: اهالی فرهنگ و هنر در انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری مشارکت و انتظاراتی داشته اند که این انتظارات باید در همین دوره برآورده بشود. نهاد خانه موسیقی که نوزده ساله شده است، متجاوز از ۱۵ هزار عضو از سراسر کشور دارد و همه اهالی موسیقی این خانه را خانه خود می دانند. ما انتظار داریم به همت مهندس هاشمی و دکتر حق شناس و همه اعضای شورای شهر، خانه موسیقی بیش از پیش پا بگیرد.

مدیرعامل خانه موسیقی افزود: خانه موسیقی تنگناهایی را که در این دو سه سال تجربه کرده در تمام عمر خودش ندیده بود. شایسته نیست نهادی اینچنینی که این همه تاثیرگذاری در ساحت فرهنگ و هنر کشور دارد دچار اینگونه تنگناها باشد. بودجه ای امروز که خانه موسیقی و دیگر نهادهای صنفی دارند شایسته آنها نیست.

وی متذکر شد: وظیفه مجموعه شهرداری است که به اینگونه مسایل توجه بیشتری داشته باشد، وقتی عزیزان می خواهند با نگاه فرهنگی شهر را اداره کنند شایسته است که به این مسایل بیشتر توجه کنند. عددی که امروز در بودجه شورای شهر برای اختصاص به این نهادها هست اصلا قابل گفتن نیست. این انتظار هست که با عزم جدی دوستان شاهد گشایش خوبی باشیم.

نوربخش در پایان سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های مهدی سبحانی مدیر موزه و مهدی مساح بیدگلی مدیر آموزش موزه با اشاره به بنای خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد گفت: این بنا از نگاه ما موسیقی دان ها بسیار منحصر به فرد است زیرا زنده یاد استاد امیرجاهد جایگاه ممتازی در موسیقی دارند و دکتر معین هم جایگاه بالایی در فرهنگ ایران دارند.

در ادامه برنامه محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: مفتخر هستم امروز در این برنامه زادروز هنرمندان موسیقی را گرامی می داریم و در حضور استادان برجسته موسیقی ایران هستم. استاد محمدعلی امیرجاهد که این خانه موزه در منزل وی تاسیس و به محل گردهمایی اهالی موسیقی تبدیل شده، یکی از مفاخر فرهنگ ایران است که حدود یک قرن پیش در سال ۱۲۹۹ و در سن ۲۴ سالگی به عنوان دبیر انجمن اشاعه و اعتلای موسیقی کشور انتخاب شد و تا پایان عمر خود در سن ۸۱ سالگی خدمات شایان توجهی برای موسیقی ایران به یادگار گذاشت.

وی افزود: شاید بتوان تصنیف های وی را که با ساز و صدای اساتید برجسته موسیقی ایران ماندگار شده است از شاهکارهای موسیقی سنتی و بومی حتی در سطح بین المللی به شمار آورد.

هاشمی یادآور شد: پیوند محمد معین که از چهره های ماندگار ادبیات فارسی است با خانواده امیرجاهد، تداعی گر وحدت عرفانی شعر و ملودی در موسیقی عرفانی ایرانی است که جا دارد از حضور دختر استاد معین که نوه استاد امیرجاهد نیز است در این مراسم قدردانی کنیم.

وی افزود: از حدود ۵۰ سال پیش که مارشال مک لوهان، ایده دهکده جهانی و فرهنگ فراملی را مطرح کرد، این نگرانی برای صاحبان خرده فرهنگ ها و فرهنگ های ملی و بومی ایجاد شد که با گسترش ارتباطات، خرده فرهنگ ها تحت الشعاع فرهنگ غالب جهانی آمریکا قرار بگیرد و با خطر تضعیف و انقراض مواجه شود که عملا همین اتفاق نیز تا حدودی افتاد و امروز صنعت سینما و موسیقی در ابعاد جهانی و بین المللی عمدتا تحت نفوذ و کنترل شرکت ها و برندهای بین المللی است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: این موضوع در حوزه موسیقی ایرانی نیز اتفاق افتاد و موسیقی سنتی و اصیل ایرانی، امروزه فراگیری و مخاطب گسترده خود در جامعه ایران را از دست داده و بخش قابل توجهی از نسل جوان به موسیقی های غربی، زیرزمینی و فاقد ارزش هنری روی آورده اند.

وی ادامه داد: اگر ما نگران فرهنگ ایرانی - اسلامی و میراث گران بهای هنری و ملی خود هستیم در برابر موج انبوه فعالیت هایی که غرب در راستای اشاعه فرهنگ خود انجام داده است چه کرده ایم. انجمن اشاعه و اعتلای موسیقی ایرانی که استاد امیرجاهد صد سال قبل دبیر آن بود کجاست. چه حمایت جدی از موسیقی ایرانی که از ارزشمندترین انواع موسیقی سنتی در جهان است و می تواند مخاطب بین المللی را به سوی خود جذب کند انجام شده است.اگر می خواهیم در برابر تهاجم فرهنگی، فرهنگ سنتی و ملی ایران را حفظ کنیم نیازمند برنامه ای جامع و حمایت جدی از هنرمندان و آثار هنری داخلی هستیم

محسن هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش بیان کرد: اساتید بنام موسیقی ایران، که تعدادی از آنها در این جلسه حضور دارند چه میزان از سوی دیپلماسی عمومی ما که هنر یکی از موثرترین ابزارهای آن است حمایت شده اند. ما سرمایه گرانقدری در موسیقی داریم که تنها بخش کوچکی از آن را در عرصه های بین المللی ارایه شده است و چهره هایی نظیر استاد شجریان، استاد ناظری و استاد علیزاده در عرصه بین المللی مطرح شده اند اما برای هنرمندان شاخص بسیاری هنوز نتوانسته ایم فضای مناسبی در حوزه بین المللی فراهم کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: اگر می خواهیم در برابر تهاجم فرهنگی، فرهنگ سنتی و ملی ایران را حفظ کنیم نیازمند برنامه ای جامع و حمایت جدی از هنرمندان و آثار هنری داخلی هستیم البته حفظ شان و کرامت اساتید هنر، مهمترین اولویت است و اگر دستگاه های مسئول تنها زمینه را برای فعالیت و ارایه آثار هنری تسهیل کنند، میزان علاقه شهروندان ایرانی به هنر فاخر به اندازه ای است که اقتصاد هنر را تامین کند.

در این برنامه همچنین مهدی سبحانی مدیر خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد در جایگاه قرار گرفت و گفت: فکر برگزاری این محافل را از مهدخت معین فرزند محمد معین و نوه امیرجاهد الهام گرفتیم که می گفتند خانه پدربزرگ من محفل استادان موسیقی بود. جا دارد من در اینجا از اعضای محترم شورای شهر، شهردار منطقه و همه کسانی که ما را در این برنامه یاری کردند تشکر کنم. این مجموعه ای که امروز می بینید و به جرات می توانم بگویم یکی از مراکز تخصصی شهر تهران شده است با حمایت های اعضای شورای شهر، شهردار منطقه، آقای نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و آقای عاطفی مدیر اجرایی خانه موسیقی صورت گرفته است که باید از این عزیزان قدردانی کنیم.

در این مراسم ۲ برنامه موسیقی نیز اجرا شد. در ابتدا هادی منتظری (کمانچه) و جمشید عزیزخانی (آواز) به اجرای یک موسیقی کردی پرداختند و در بخش دیگر موسیقی حسن همایونفال (خواننده) به همراه جمشید آقایی (سنتور) و حمیدرضا همایونفال (تمبک) به اجرای قطعه ای موسیقی پرداختند.

در این برنامه در سه بخش از هنرمندان متولد بهار توسط مسئولان شورای شهر تهران، مدیرعامل خانه موسیقی و مدیر خانه موزه امیرجاهد قدردانی شد.

هنرمندانی که در این برنامه از آنان تقدیر شد عبارتند از شاهین فرهت، هنگامه اخوان، قاسم رفعتی، سید محمد میرزمانی، هادی منتظری، علی اکبر شکارچی، جاوید مجلسی، بهناز ذاکری، حسن همایونفال، بهرام گودرزی، زیدالله طلوعی، عباس تهرانی تاش، امین الله رشیدی، محمدرضا دارابی، بهرام ساعد، علی رستمیان، سیمین غانم، رضا ژاله، فرمان مرادی، داود فیاضی، خسرو بهرامی، سیامک بنایی، محمدجلیل عندلیبی، سیما مافیها، رضارضایی پایور، احمدعلی راغب و رضا خدامی.

نظر شما