شناسهٔ خبر: 26244865 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد در شیراز:

تلاش ما سوق دادن اعتبارات متمرکز از سطح ملی به استانی است

شیراز- معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تلاش کردیم اعتبارات متمرکز را از سطح ملی به استانی سوق دهیم تا شاهد حرکت های موثر در استان ها باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه پنجشنبه با استاندار فارس دیدار کرد.

در ابتدای این نشست، معاون عمرانی استانداری فارس گفت: مجموعه تالار مرکزی شیراز طرحی شامل ۱۵ پروژه است که علیرغم توانمندی های شهر شیراز که از نظر فرهنگی، هنری و گردشگری دارد در خور و جایگاه خویش قرار نداشته که شاید به دلیل مکانی، محلی و زمانی تملک زمین وجود داشته به علت کمبود اعتبارات ملی نیمه کاره مانده است.

عنایت الله رحیمی، افزود: در زمینه کمک به این پروژه بزرگ در خصوص تملک زمین صدور مجوزهای لازم پی گیری شده است و تا پایان خردادماه خانه های تملک شده در این پروژه تخریب خواهد شد.

وی در ارتباط با مجموعه برق این پروژه نیز اقدام های لازم انجام گرفته تا هزینه ها آن پرداخت شود.

رحیمی درباره چگونگی فرایند کار و کلیات است که این تالار به سرانجام برسد گفت: با توجه به آنچه قانونگذار در قانون بودجه و قانون برنامه ششم در نظر گرفته مذاکراتی با معاون امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از سرمایه گذاران استانی داشتم که نشست امروز بابی برای آشنایی مجموعه سرمایه گذاران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاون عمرانی استانداری فارس در ادامه با توجه به اینکه قانونگذار در خصوص واگذاری کامل و جلب مشارکت سرمایه گذار این اجازه را به دولت داده است، گفت: تسهیلات خوبی در قانون در این جهت برای سرمایه گذاران در نظر گرفته است.

وی در تشریح این پروژه گفت: این پروژه حدود ۱۸هزار و ۸۰۰ متر عرصه دارد که  ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر زیربنای آن است، تاکنون ۱۷ میلیارد تومان هزینه شده و برآورد ادامه ساخت این تالار حدود ۵۵ میلیارد تومان است که به شود آن را تکمیل کرد.

رحیمی سطح اشغال این پروژه را ۴۰ درصد عنوان کرد و افزود: این امکان که بشود این پروژه را با دید اقتصادی به آن پرداخت وجود دارد که افزون بر اینکه پروژه یادشده بتواند سودی ببرد در کنار این عرصه می شود بسته های اقتصادی را تعریف کرد که برای سرمایه گذار می تواند جذاب باشد.

در ادامه علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به اینکه تاکید دولت بر واگذاری پروژه ها به بخش خصوصی است، گفت: باید تلاش کنیم این موضوع به نحو مطلوب انجام بپذیرد، اما در خصوص اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالیت هایی که دارد سیاست ما این است که ادارات کل از حالت تصدی گری خارج شوند و امور حاکمیتی را انجام دهند.

وی ادامه داد: در این زمینه موفقیت هایی در طول مدت فعالیت دولت یازدهم داشته ایم و در دولت دوازدهم نیز سیاست ما بدین منوال است که فعالیت های جاری را واگذار کنیم، بنابر این نگاه ویژه ای به بخش آموزش در حوزه فرهنگ و هنر در جهت حمایت داریم و سیاست گذاری های کلان در چهارچوب دولت و برنامه هایی که رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، است.

کاراندیش با اشاره به آنچه در دولت یازدهم دنبال شد، گفت: کل استان های کشور توسط معاونت اداری و مالی و امور استان ها مورد بررسی قرار گرفته اند، با اصحاب فرهنگ و هنر نشست هایی داشته ای، بازدیدهای میدانی با حضور استانداران و با نماینده ولی فقیه در استان ها و امام جمعه ها جلساتی داشته باشیم.

وی از چاره اندیشی برای کمبود بودجه و امکانات ادارات شهرستان ها خبر داد و گفت: از آنجا که این ادارات از بابت نیرو و امکانات در مضیقه هستند، گفت باید از نظر فعالیتی هم بخشی از اعتبارات از سطح وزارت خانه به استان ها اختصاص یابد.

کاراندیش در ادامه از اختصاص اعتبار از ستاد به اداره کل استان خبر داد و افزود: در این زمینه برای ادامه فعالیت ها استان به واسطه شکل گیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کمک شد و با توجه به اینکه در وزارتخانه هم معاونت هایی که اعتباراتی به استانها می فرستند، فعالیت سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۲ که ابتدای دولت یازدهم بود به ۶ برابر افزایش یافته است.

کاراندیش تصریح کرد: تلاش کریم اعتبارات متمرکز را از سطح ملی به استانی سوق دهیم و این البته کافی نیست.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برخی از اعتبارات به ماده ۸۰ تبدیل شده است، افزود: این به مفهوم افزایش پایه اعتبارات در سال های آینده در استانها منظور شود.

وی که با پیشنهادهایی به شیراز آمد، گفت: در کنار ماده ۸۰ شما هم به ما کمک کنید تا اعتبارات استانی افزایش یابد و مشکل تجهیزات و امکانات اداری حل شود، اعتبار فعالیت را از ستاد بگیریم و بخشی از اعتبار را به سایر محول شود، این کار در بسیاری استان ها انجام گرفته است.

صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ادامه با توجه به تشکیل کارگروه توسعه فرهنگی توسط استاندار فارس گفت: در این کارگروه استاندار فارس تمامی حوزه های فرهنگی و هنری را رصد کرده و مورد توجه قرار می دهد.

وی ابراز امیدواری کرد که در کنار حمایت های استانداری فارس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بتواند در اجرای برنامه ها سرآمد دیگر نقاط کشور باشد.

سهرابی اهمیت پروژه تالار مرکزی شیراز را به عنوان کاری بسیار مهم برای حوزه فرنگ و هنر استان فارس ارزیابی کرد و افزود: اولین پروژه کشوری است که با نگاه ویژه استاندار فارس امیدواریم به سرانجام برسد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به اینکه سی درصد پیشرفت فیزیکی در حال حاضر داریم و این پروژه در زمین به مساحت ۱۸۸۰۰ متر مربع با زیربنا ۱۴۵۰۰ متر مربع است، گفت: تاکون ۱۷ ملیار تومان هزینه گردیده و جهت تکمیل آن پیش بینی می شود که در ادامه نیاز به ۵۵ ملیار تومان اعتبار دارد و با مشارکت بخش خصوصی در صورت تصویب طرحها پیشنهادی سرمایه گذاران بر مبنای برآورد بیست روزه و ظرف یک ماه آینده ارائه خواهد شد.

وی افزود: این بسته پیشنهادی تا یک ماه آینده طی برآورد صورت خواهد گرفت و کمتر از ۲۴ ماه تالار مرکزی شیراز با مشارکت بخش خصوصی به بهره برداری خواهد رسید.

استاندار فارس در این نشست با برشمردن جایگاه استان فارس در حوزه فرهنگی، هنری، مذهبی و گردشگری که پیشانی کشور به شمار می رود، گفت: با توجه به این داشته ها، امکانات دولت کفاف اتمام پروژه های استان فارس را نمی دهد.

اسماعیل تبادار، افزود: با توجه به اینکه ساخت تالار مرکزی شیراز سومین پروژه ملی است که به بخش خصوصی واگذار خواهد شد تا به طور جامع به بهره برداری برسد.

وی در خصوص موزه مشاهیر شیراز هم یادآوری کرد: گرچه این پروژه در حوزه میراث فرهنگی تعریف شده است، اما یک مجموعه فرهنگی به شمار می رود.

استاندار فارس از پرداختن به مجموعه زندیه، عرفان و دیوانیه خبر داد و گفت: تشکیل کارگروه توسعه فرهنگی استان فارس فارغ از نظام سازمانی برای مرور فرهنگی استان است و این محدود به شهر شیراز نیست و حتی به سراغ کاروانسراها رفتیم و احیا آن را در نظر گرفتیم.

وی از مشارکت اتاق بازرگانی استان فارس در کارگروه های استانداری فارس خبر داد و افزود: مداوم از بخش های مختلف دعوت می کنیم تا بتوانیم از پتانسیل منظور شده در بودجه ۹۷ حداکثر استفاده کنیم.

تبادار با توجه به کاهش ۵۰ درصدی بودجه فرهنگی استان فارس گفت: خیلی تمرکز بر این اعتبارات توجیهی ندارد و باید روی مشارکت بخش خصوصی تمرکز کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم پروژه تالار مرکزی شیراز با در نظر گرفتن ضوابط و کارشناسی تسریع آن مهمترین هدف ماست.

استاندار فارس خواستار انعقاد تفاهم نامه ای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری شد تا در مسیر فرهنگ و هنر فارس شاهد رونق بیشتر از گذشته باشیم و فراتر از وسع آن به مسیر خویش ادامه دهیم.

نظر شما