شناسهٔ خبر: 26236240 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

قرائتی در دانشگاه رضوی مشهد:

پایان‌نامه‌های دانشجویان هیچ مشکلی را حل نمی‌کند/ نه روزنامه می‌خوانم نه فیلم می‌بینم؛ فقط خلاصه اخبار

رئیس ستاد اقامه نماز گفت: پایان‌نامه‌های دانشجویان هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، ما نماز می‌خوانیم؛ اما نمی‌دانیم به‌چه کسی سلام می‌کنیم، پژوهش یا باید واجب باشد و مشکل مردم را حل کند یا مستحب باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت‌الاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز ظهر دیروز در جلسه‌ای از سلسله جلسات درس اخلاق با محوریت بایستگی‌های تبلیغ که در مسجد دانشگاه علوم اسلامی رضوی، برگزار شد، در خصوص اهمیت و ارزش علم؛ گفت: انسان که اشرف مخلوقات بوده و سگ حیوانی پست و نجس بوده است؛ اما آموزش در هر دو اثر دارد، گاهی یک مسئله علمی بعد از صد‌ها سال تجربه به‌دست آمده که نشان دهنده اهمیت علم است.

 

قرائتی با بیان اینکه علم دارای ۳ بخش است؛ اظهار کرد: مردم در بحث علم، تولیدکننده، توزیع‌کننده یا مصرف‌کننده هستند و برترین افراد طلبه بوده، چراکه اگر علمی تولید نکند، قطعا توزیع‌کننده است.

 

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه آیا دانشگاه‌های ما در بحث علم، پاسخگو نیاز جامعه هستند یا خیر؟ افزود: ما ٣ نوع علم مفید، مضر و نه مفید و مضر داریم، زمانی که آدم علم یاد گرفت، عقل و چشم‌انداز او رشد می‌کند، اما بسیاری از علوم رشدی در پی ندارد.

 

وی با تأکید بر اینکه ۳۵۰ «اعوذ» در قرآن کریم داریم، یادآور شد: یکی از آن‌ها در ارتباط با علم و کسانی است که فقط مدرک داشته و علمی ندارند.

 

قرائتی ضمن اشاره بر لزوم انتشار علم مفید افزود: آیت‌الله بروجردی می‌گفت، تمام آیات و روایات ارزش علم برای علمی است که گفته شود و به‌دست مردم برسد، همچنین اگر محفوظات همراه با ارتباط با جوانان و نوجوانان شهر بوده، این علمی نافع است.

 

رئیس ستاد اقامه نماز متذکر شد: برای مدرک درس نخوانید، علمی تاثیرگذار است که با جوانان ارتباط داشته باشد.

 

وی بسیاری از حرف‌ها را تخمین حدسیات برشمرد و گفت: تشابهات، علم نیست، امروزه بدیهیات را به‌نام علم به‌مردم می‌دهیم، این اشتباه است، علم باید نور باشد و تاریکی را روشن کند.

 

قرائتی با بیان اینکه هیچ‌گاه روزنامه نمی‌خوانم و فیلم نمی‌بینم؛ عنوان کرد: برای اینکه از جامعه عقب نمانم، خلاصه اخبار را گوش می‌کنم، اما وقت بسیاری صرف آن نمی‌کنم.

 

رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید براینکه ۵ میلیون دانشجو و ١٢ میلیون دانش‌آموز در کشور داریم، خاطرنشان کرد: این افراد، ۹۰ روز درس و کلاسی ندارند، در تابستان کدام‌یک از این دانشجو‌ها ١٠ نفر از دانش‌آموزان را برای آموزش کنار خود جمع می‌کند؟

 

وی علم مفید را همراه با رشد دانست و اظهار کرد: علم باید انسان را بزرگ کند نه مغز او را، وصل انسان به‌خدا، انسان را بزرگ می‌کند.

 

قرائتی با انتقاد از علم در جامعه امروز؛ بیان کرد: این‌هایی که ما می‌خوانیم علم نیست، تغییر اصطلاحات و جزو کار‌های بیهوده است، امروزه بی‌اهمیت‌ترین حرف‌ها را با اصطلاحات همراه می‌کنند و به‌نام حوزه علمیه تحویل جامعه می‌دهند.

 

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به سوره «علق» گفت: در انتهای سوره علق باید سجده کرد؛ اما وقتی ما باسواد شدیم، باید عبادت‌هایمان بیشتر شود که این طور نیست، هرچه می‌کنید یا باید واجب باشد یا مستحب، آدم هرچه بیشتر بداند، برایش بدتر است.

 

وی با تذکر این نکته که همه ما ۴٠سال است، گندم زکات نداده می‌خوریم؛ اضافه کرد: هیچ فردی در این خصوص پژوهش نمی‌کند، حتی یک کتاب در مورد زکات نداریم.

 

قرائتی افزود: پایان‌نامه‌های دانشجویان هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، ما نماز می‌خوانیم، اما نمی‌دانیم به‌چه کسی سلام می‌کنیم، پژوهش یا باید واجب باشد و مشکل مردم را حل کند یا مستحب باشد، قران می‌گوید، اگر فکر می‌کنید، کار شما درست است، نباید از مرگ خود بهراسید.

 

رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه درسی را بخوانید که اگر نخوانید شکاف در جامعه ایجاد کند؛ یادآور شد: طلبه و عالمی ارزشمند است که اگر یک روز نبود یا به‌رحمت خدا رفت، نبودنش تغییری در جامعه ایجاد کند.

 

وی با انتقاد از اینکه ما خودمان را سرکار گذاشته ایم؛ بیان کرد: روانشناسی ازدواج معنایی ندارد، ازدواج جزو نیاز‌های اولیه انسان است.

قرائتی یادآور شد: درس را باید خواند، اما فکر نکنید با این‌ها می‌توان دنیا را تغییر داد، سالانه میلیون‌ها زائر به‌حرم مطهر رضوی می‌آیند، دانشگاه رضوی باید نیاز این زائران را بر طرف کند.

رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه خاک حوزه و دانشگاه را باید عوض کرد، خطاب به طلاب؛ ادامه داد: اگر تابستان حوزه تعطیل است، شما کلاس بگذارید، با افراد فامیل جلسه بگذارید.

 

وی با اشاره به اینکه هر موضوعی که اسم آن علم است را نباید علم دانست؛ یاد آور شد: امام رضا (ع) فرمود، فقیه کسی است که جامعه را از دشمنان نجات دهد، طلاب ما باید خطرات فضای مجازی را به‌مردم و جوانان گوش زد کنند.

 

قرائتی مهاجرت کردن برای کسب علم را بسیار مهم دانست و گفت: اصلا اگر کسی محقق بود و مهاجرت نکرد حق نداری ذره‌ای او را دوست بداری، هیچ پست حکومتی نباید به‌او داده شود.

 

رئیس ستاد اقامه نماز خطاب به‌طلبه‌ها افزود: تغییرات را از تابستان شروع کنید، «داستان راستان» و احکام نوجوانان را همراه داشته باشید، با نوجوانان ارتباط بگیرید.

 

وی با اشاره به اینکه هرچه امکانات بیشتر شود، علم بیشتر نمی‌شود؛ متذکر شد: تفسیر نور بهترین تفسیر موجود از قرآن کریم بوده که نتیجه جدایی از حوزه است، من با حوزه مخالف نیستم، اینکه بگوییم قرآن بخوانی مرجع نمی‌شوی و باید حتما کفایی بخوانی غلط است.

 

قرائتی تاکید کرد: در حوزه‌ها، ١٢٠ روز تعطیلات است و٢٠هزار طلبه کت و شلواری داریم، ما باید از این افراد برای ارتباط با جامعه استفاده کنیم.

 

رئیس ستاد اقامه نماز گفت: سالانه یک میلیون لیسانسه بی‌مهارت داریم، نظر من این است که مدرک را از لیسانس بگیرند و به مهارت و هنر دهند، براساس هنر مدرک بدهیم، نه محفوظات که کشور فلج شود.

 

وی همچنین به‌معرفی کتبی برای موفقیت بیشتر طلبه‌ها پرداخت و افزود: قرآن با ترجمه تفسیر نور بخوانید و کسی که می‌خواهد، اول تفسیر بخواند این کتاب را بخواند، تفسیر گویا این کتاب هم موجود است، اخلاق آموزش، نیم قرن تجربه آموزشی من بوده، ۲۰۰ نکته هم برای کسانی است که کار فرهنگی انجام می‌دهند.

نظر شما