شناسهٔ خبر: 26231394 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

واکنش‌های بین‌المللی به خروج آمریکا از شورای حقوق بشر

برداشته شدن نقاب متهم ردیف اول

صاحب‌خبر -

اعلام خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل، انتقادهای بین‌المللی را از واشنگتن به همراه داشته اما رژیم صهیونیستی این اقدام را «شجاعانه» خواند در حالی که جهانیان این خروج را برداشته شدن نقاب از چهره متهم ردیف اول نقش‌کنندگان حقوق بشر عنوان کرده‌اند.
در ادامه بی‌توجهی‌های دولت آمریکا به توافق‌ها و هنجارهای بین‌المللی، دیروز واشنگتن خروج خود را از شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد. این اقدام بعد از ناکامی آمریکا در خارج کردن این رژیم از دستور کار شورا انجام شد. شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ به دنبال رای‌گیری در مجمع عمومی این سازمان تشکیل شد. وظیفه این شورا به عنوان یکی از نهادهای سازمان ملل ، نشان دادن موارد نقض حقوق بشر است.
این شورا که مقر آن در ژنو سوئیس است، جایگزین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل شد. شورای حقوق بشر ۴۷ عضو دارد و مجمع عمومی اعضا را انتخاب می‌کند. شرط عضویت، محدود به دو دوره متوالی برای ۳ سال است.
خروج آمریکا از اصلی‌ترین مرجع حقوق بشری سازمان ملل، با واکنش‌های بین‌المللی مواجه شده و جز حمایت رژیم صهیونیستی، اغلب واکنش‌ها انتقادی بوده است. «وجیسلاو شوک» اهل کشور اسلوونی ضمن رد اظهارات و مواضع آمریکا علیه شورای حقوق بشر، از خروج واشنگتن از شورا انتقاد کرد. «زید رعد الحسین» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خروج آمریکا از شورای حقوق بشر را «ناامیدکننده» خواند اما گفت که با توجه به مواضع دولت کنونی آمریکا، این موضوع «تعجب‌آور» نبود. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل هم اعلام کرده که «آنتونیو گوترش» بسیار ترجیح می‌داد که آمریکا در شورای حقوق بشر می‌ماند.
سخنگوی اتحادیه اروپا در انتقاد از خروج آمریکا از شورای حقوق بشر اعلام کرد که این اقدام، «خطر تضعیف نقش و جایگاه آمریکا به عنوان قهرمان و حامی دموکراسی در سطح جهانی را به دنبال دارد». «مایا کاسیانیچ» همچنین افزود که ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا بار دیگر تعهد خود را به شورای حقوق بشر اعلام می‌کند.
«بوریس جانسون» گفت: «تصمیم آمریکا برای خروج از شورای حقوق بشر، تاسف‌آور است. این موضوع محرمانه و مخفی نیست که بریتانیا خواهان اصلاحات در شورای حقوق بشر است اما ما متعهد به کار در درون ساختار شورا برای تقویت آن هستیم». «کنت روث» خروج واشنگتن از شورای حقوق بشر سازمان ملل را »نمایش ناراحت‌کننده‌ای از سیاست تک بعدی آمریکا در قبال حقوق بشر خواند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در استقبال از اقدام آمریکا، آن را «شجاعانه» خواند. بنیامین نتانیاهو همچنین از «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و «نیکی هیلی» نماینده این کشور در سازمان ملل تشکر کرد. «ریچارد هاس» همزمان به شورای حقوق بشر تاخت اما از الگوی رفتاری دولت ترامپ در خروج از «قرار و مدارها و توافقات بین‌المللی» انتقاد کرد.
در این میان درپی رسوایی جدایی کودکان از والدین در مرزهای آمریکا به دلیل اجرای سیاست «تحمل صفر» با مهاجران، دولت ترامپ از کنگره خواسته اجازه دهد والدین و کودکان با همدیگر بازداشت شوند. وی گفته است: «سیاست تحمل صفر، واکنشی به بحران‌های بشردوستانه‌ای است که به دلیل وجود راه گریز در قوانین فدرال مهاجرتی وجود دارند. این راه‌های گریز، ترغیب‌کننده قاچاق انسان هستند.»
مقام آمریکایی که اشاره‌ای به نامش نشده اضافه کرده است: «در نتیجه این راه‌های گریز، تنها دو گزینه دولت آمریکا یا این است که تمامی مهاجران غیرقانونی از آمریکای مرکزی که با کودک خردسال به نزدیکی مرز ما می‌آیند را آزاد کنیم تا وارد کشور شوند.

نظر شما