شناسهٔ خبر: 26226977 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

مروری بر اخبار مهم روز؛ چهره هایی که از کابینه می روند/ حاشیه های ویلای لواسان/ موضع گیری رئیس دولت اصلاحات درباره مذاکره با ترامپ/ انتقاد از مدل نوشتن آشنا/ عراقچی های دولت/ بنی صدر چگونه عزل شد

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

صاحب‌خبر -

مجلس نباید نماد تردید، یاس و بی‌توجه به مسائل کشور باشد

حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس و نمایندگان و جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی، مجلس را رکن رکین نظام و به فرموده امام راحل، عصاره فضائل یعنی جوهره برترین خصوصیات ملت خواندند و افزودند: نمایندگان در قانونگذاری و عمل به وظایف اساسی خود مسائل مهمی همچون «اولویت‌های کشور، رفع مشکلات مردم بویژه طبقات ضعیف و متوسط، تاثیرناپذیری از دیدگاههای غربی، انقلابی‌گری و پرهیز از اشرافی‌گری» را مورد توجه کامل قرار دهند.

لزومی ندارد معاهداتی که میدانیم مشکل دارد به‌خاطر جهات مثبت تصویب کنیم

روایت نماینده رباط کریم از فرمایشات ورزشی رهبر معظم انقلاب

چهره های جدید که به کابینه می آیند؟

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به لایحه اصلاح ساختار دولت و احیای برخی وزارتخانه‌ها اظهار داشت: این موضوع هم اکنون در مجلس شورای اسلامی هم در دست بررسی است. با تشکیل وزارتخانه‌های صنعت، بازرگانی، راه، مسکن و نیز فعالیت دوباره سازمان ملی جوانان چهره‌های جدیدی را در کابینه دولت خواهیم داشت که امیدوارم این چهره‌ها جوان‌تر بوده و با انرژی بیشتری کار کنند.

واعظی: دولت جوان می شود

نامه نیوز نوشت: واعظی در مورد تغییرات احتمالی در کابینه چیزی نگفته است اما پیش بینی  آن چندان سخت نیست. تغییر وزرایی مثل وزیر کشور، اطلاعات و علوم همان قدر بعید است که تغییر رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر صنعت محتمل است. اخیرا گمانه هایی نه چندان جدی نیز در مورد تغییر وزیر امور خارجه طرح شده بود. برخی از مخالفان دولت که خروج آمریکا از برجام را بهانه کرده و بر سیاست خارجی دولت روحانی می تازند؛ اصرار دارند که ظریف باید از ترکیب هیات وزیران حذف شد.

 سرلشکر فیروزآبادی ویلای لواسان را تحویل داد

 سیدحسن فیروزآبادی، رئیس سابق ستادکل نیروهای مسلح ویلای لواسان را تحویل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) داد. سرلشکر فیروزآبادی شب گذشته این مکان را تخلیه و ساعت هشت و سی دقیقه صبح امروز چهارشنبه این ویلا را تحویل داده است. ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از تحویل ویلای لواسان به این نهاد از سوی سرلشکر فیروزآبادی خبر داد.

واکنش‌های توئیتری به ویلای مصادره‌ای فیروزآبادی/ از مرام جنگ و جهاد تا میراث شهداء

عباس سلیمی نمین به فرهیختگان گفت: توضیحات جناب فیروزآبادی درخصوص مساله ویلای تحت اختیار ایشان، متاسفانه مشکل را دوچندان کرد. اینکه گفته شود این ویلا محل نگهداری اسناد فوق‌سری بوده، خود یک وجه ماجراست و درباره آن باید گفت نگهداری از اسناد سری و محرمانه در خارج از مجموعه‌های نظامی قطعا یک تخلف محرز از قانون است، به‌ویژه اینکه حفاظت لازم را هم از آنها نمی‌توان در چنین مکانی صورت داد... از سوی دیگر اگر واقعا این ملک به قول آقای فیروزآبادی تنها چند اتاق مخروبه بوده، خب چه بهتر؛ ایشان با واگذاری این ویلا از شر یک مخروبه خود را رها کرده‌اند. توصیه بنده هم این است که واگذاری هرچه سریع‌تر یک ملک مخروبه قاعدتا برای ایشان بهتر خواهد بود... اصلا قابل‌پذیرش نیست که فردی بعد از مسئولیت همچنان از یک ملک اینچنینی دست‌بردار نباشد... امروز این مساله مهم است که حتی یک لحظه هم در اختیار داشتن این امکانات برای ایشان تخلف از قانون است؛ تخلفی که نه‌تنها یک اثر حقوقی دارد، بلکه فرای این مساله در جامعه نیز تاثیرگذار خواهد بود. طبیعتا نگه‌داشتن این ملک توسط رئیس سابق ستادکل نیروهای مسلح برای جامعه قابل‌تحمل نخواهد بود... وجه دیگر این ماجرا که البته نگرانی‌ها را بیشتر هم می‌کند این است که رهبری انقلاب هم دو مرتبه تاکنون نسبت به تخلیه این ملک تاکید کرده‌اند، اما همچنان جناب فیروزآبادی این ملک را واگذار نکرده‌اند.

ستاد اجرایی فرمان امام (ره): ویلای لواسان را تحویل گرفتیم

فرهیختگان همچنین نوشت: هر چه باشد، درصورت صحت توضیحات مطرح‌شده از سوی فیروزآبادی، حالا نوعی حس تبعیض در جامعه ایجاد شده؛ حسی که در صورت مماشات و عدم برخورد با مواردی از این دست، بدبینی مضاعفی را تولید کرده و درنهایت هزینه آن به پای نظام نوشته خواهد شد. بر این اساس افکار عمومی حالا نسبت به استفاده مسئولان از اموال مصادره‌ای حساس‌تر شده و جدی‌تر از همیشه مطالبه بازپس‌گیری اموال متعلق به بیت‌المال را پیگیری خواهد کرد.

موضع گیری درباره نامه دعوت به مذاکره با آمریکا

اول هفته جاری خبری در رسانه‌ها مبنی بر نوشتن نامه‌ای از سوی 100 فعال سیاسی اصلاح‌طلب و ضدانقلاب خارج‌نشین به مسئولان عالی‌رتبه نظام منتشر شد که تعجب همگان را برانگیخت. این نامه واکنش های بسیاری را به همراه داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اشراقی نوه امام‌خمینی(ره) با اشاره به نامه برخی فعالان سیاسی به مسئولان نظام برای مذاکره با ترامپ، آن را نامه‌ای برای دعوت به ذلت و زبونی مردم ایران توصیف کرد.

نوه امام در واکنشی شدیداللحن به نامه اخیر تندروها: دعوت به مذاکره با ترامپ، دعوت به ذلت و زبونی ملت ایران است

 جواد امام، فعال سیاسی درخصوص مذاکره با آمریکا گفت: اگر بعضا برخی از چهره‌های محدود نامه مذاکره با آمریکا را امضاء کرده‌اند، هیچ ربطی به جریان اصلاحات ندارد، نظر شخصی خودشان است و نمی‌توان آن را نظر همه اصلاح‌طلبان دانست... باتوجه به وضعیتی که در حال حاضر ترامپ به وجود آورده است، مذاکره با آمریکا درست نیست.

روزنامه جام‌جم نوشت: قطاری از اسم‌ها پشت یک نامه مشکوک. چهره‌های مشهور و گمنام در کنار هم؛ شاید نیت اصلی این بوده که عدد امضاکنندگان فقط به ۱۰۰ برسد؛ تنها چیزی که در این نامه روشن نیست، آن است که چطور برخی چهره‌ها با گرایش‌های سیاسی متضاد به یک نتیجه رسیده‌اند: «مذاکره با ترامپ!»

مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: موضع رسمی جریان اصلاحات توسط احزاب قانونی اصلاح‌طلب و یا نهادهای شناخته شده‌ای مثل جبهه اصلاحات مطرح می‌شود، افرادی که پای نامه مذاکره با ترامپ را امضا کردند نظر شخصی خود را اعلام کردند.

غلامحسین کرباسچی، یکی از امضاکنندگان نامه مذاکره با آمریکا گفت: من این نامه را ننوشتم و در نظرخواهی که از من شد گفتم باید تضمین لازم برای عدم تکرار کارهای ترامپ از آمریکا گرفته و بعد مذاکره انجام شود.

کرباسچی: من چنین نامه ای ننوشته ام/چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است

علی‌اکبر ولایتی، رئیس‌ هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه ازاد گفت: مذاکره با شخصی که به هیچ یک از توافق‌نامه‌های بین‌المللی پایبند نیست، معنایی جز تسلیم ندارد...این‌هایی که این خوش خدمتی را به ترامپ می‌کنند بدانند که اگر تاریخ مصرف آنها تمام شود، گرین‌کارت خودشان و فرزندانشان توسط آمریکا باطل می‌شود.

محمدرضا تابش عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون امید (اصلاح‌طلبان) مجلس شورای اسلامی نیز گفت: قطعاً همه اصلاح‌طلبان با این نامه موافق نیستند. به هیچ عنوان نمی‌توان گفت متن این نامه موضع جریان اصلاحات برای مذاکره با آمریکا است.

تابش: نامه به سران نظام برای مذاکره با ترامپ موضع اصلاح‌طلبان نیست

یک منبع آگاه در جبهه اصلاحات در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ از برگزاری جلسه شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با محوریت نامه مذاکره مستقیم با آمریکا که برخی از خارج نشینان و شخصیتهای ملی آن را امضا کرده بودند خبر داد. وی افزود: درجلسه مشورتی رییس دولت اصلاحات که با حضور آقای خاتمی و در دفتر ایشان برگزار شد، نامه برخی از چهره های سیاسی، اجتماعی و فعالان سیاسی اصلاح طلب مورد  بحث و بررسی قرار گرفت که در نهایت کلیه اعضا و به خصوص رییس دولت اصلاحات با انتشار این نامه مخالف بودند.

عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌و‌گو با روزنامه صبح نو گفت: نفس مذاکره هرگز برای ما خط قرمز نبوده است و از ابتدای انقلاب اسلامی مذاکره با هر کشوری جز رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت می‌شناسیم اما در شرایط فعلی که ترامپ قابل اعتماد نیست و قلدرمابانه جلو می‌رود، مذاکره  درست نیست...ناصری همچنین درباره نامه به آمریکا تاکید کرد: آقای کرباسچی و برخی از افراد اصلاح‌طلب ساکن تهران هم این نامه را امضا کردند اما از سوی دیگر چهره‌هایی این نامه را امضا کرده‌اند که بعضی از آن‌ها سال‌های سال است ‌مواضعی را علیه نظام سیاسی ما دارند و طبیعتاً اگر به من توصیه می‌شد که در کنار آن‌ها امضا کنم قبول نمی‌کردم... در این موقعیت حضور این نامه به گردن‌کلفتی ترامپ اضافه می‌کند و خیلی این نامه در این شرایط تاثیر گذار نیست

 افشای رانت ۱۱۰ میلیاردی در مجلس

علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در جلسه علنی امروز طی تذکری شفاهی با تاکید بر ضرورت رعایت شفافیت، اظهار کرد: ما همواره بر شفافیت تاکید کرده‌ایم و در زمان بررسی قراردادهایی چون توتال و پژو هم خواستار شفافیت بودیم اما کسی به این موضوع توجه نکرد و این قرارداد محرمانه ماند.

نماینده مردم محلات با اشاره به اینکه در حال حاضر هم دلار 4200 تومانی را به عده‌ای خاص می‌دهند، اظهار کرد: این افراد با دلار 4200 تومانی اجناسی را وارد می‌کنند و با دلار 8000 تومانی در بازار می‌فروشند که یک رانت 110 هزار میلیارد تومانی از این طریق ایجاد شده است و ده‌ها بابک زنجانی از این راه به وجود آمده‌اند.

  دلار 4200 تومانی باعث به وجود آ‌مدن ده‌ها بابک زنجانی شد

آیا میان علی لاریجانی و جامعه مدرسین اختلاف افتاده است؟

شب روزی که قرار بود لایحه FATF در مجلس به تصویب برسد، آیت الله محمدیزدی در تماس تلفنی با علی لاریجانی از او دعوت کرد تا در نشست ویژه جامعه مدرسین حضور یابد و درباره این لایحه صحبت کند. بعدها برخی در محافل سیاسی و رسانه ای تحلیل کردند که در آن جلسه بین علی لاریجانی و جامعه مدرسین شکاف افتاده و این شکاف به حدی است که جامعه مدرسین دیگر از او در انتخابات مجلس سال 98 حمایت نمی کند. آیت الله حسن ممدوحی درباره برخی تحلیل های خبری مبنی بر اختلاف علی لاریجانی و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بعد از جلسه پیرامون بررسی موضوع FATF  به نامه نیوز گفت: خیر این طور نیست. وی با رد این خبر که «جامعه مدرسین حمایت خود را از علی لاریجانی در انتخابات مجلس آینده بر می دارد»، افزود: نباید غیب گویی کرد. الان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است.

تغییرات در جمنا تایید شد؛ این افراد می روند

سیدمحمد حسینی، عضوشورای مرکزی جبهه مردمی نیرو‌های انقلاب در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح آخرین وضعیت جمنا و در واکنش به برخی حواشی مبنی بر اینکه این جبهه به ایستگاه پایانی رسیده است، اظهار کرد: در مجمع ملی وسراسری جبهه که درنیمه دوم سال برگزارمی شودبا انتخاب اعضای مجمع شورای مرکزی دوم با۳۰عضو شکل خواهد گرفت و افرادی که به هر دلیلی نمی‌توانند ویانمی خواهند در این جبهه فعالیت کنند، جای خودرا به اشخاص تازه‌نفس، فعال وباانگیزه می‌دهند.

 صحبت‌های امام جمعه تبریز درباره بازی ایران در جام جهانی

  ویدئویی از صحبت های جالب امام جمعه تبریز در خصوص  فوتبال و گروه ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ در فضای مجازی منتشر شده است. در این ویدئو حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم ابتدا پیروزی ایران در برابر مراکش در جام جهانی روسیه را تبریک می گوید و ابراز امیدواری می کند که ایران مقابل اسپانیا و پرتغال موفق و پیروز شود.

او پیش از این هم در فضای مجازی و حقیقی خبرساز شده بود. دستور برای بستن درب تشریفات و جمع‌آوری نرده‌های بین مردم و مسئولان در نماز جمعه، حضور سرزده در بیمارستان، درمانگاه و خوابگاه دانشجویی برای گفت‌وگو با مردم، استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، حضور در نانوایی برای تهیه نان، حضور متعدد وی در بین جوانان و ارتباط گیری موثر و چهره به چهره با اقشار مختلف مردم و تردد بدون تشریفات در سطح شهر و اماکن عمومی از جمله  اقداماتی است که وی انجام داده است.

 معمای قاچاق لاکچری

بعد از آنکه وزارت صنعت موضوع هک شدن وب‌سایت مربوط به این وزارت خانه را رد کرد، رئیس سازمان بازرسی کل کشور مجددا بر هک شدن این سایت ثبت سفارش تاکید کرده است. به گفته شهباز حسن پور عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ، رئیس سازمان بازرسی کل کشور معتقد است، سایت وزارت صنعت هک شده و سودجویان از این طریق اقدام به ثبت سفارشهای غیر قانونی برای واردات خودرو کرده اند. وی ادامه داد، رئیس سازمان بازرسی کل کشور موضع گیری معاون وزیر صنعت را قبول نداشته و از برخورد جدی با تمام مسببان این پرونده قاچاق خبر داده است.

 کیهان نوشت: در شرایطی مسئولان درباره هک شدن یا نشدن سامانه ثبت سفارش خودرو و واردات غیرقانونی حدود 6 هزار خودروی خارجی مناقشه می‌کنند که اگر دستور فرمان آتش زدن خودروهای قاچاق اجرا می‌شد، شاهد بروز این تخلفات نبودیم... در این شرایط، مناقشه در گرفته بین دو سازمان مسئول درباره روش تخلف در ثبت سفارش و واردات غیرقانونی خودرو، اصل موضوع را به حاشیه برده و شاید خیال متخلفان این پرونده را نیز راحت کرده باشد؛ زیرا دو سازمان مسئول به جای آنکه با همیاری یکدیگر به دنبال خشکاندن ریشه‌های فساد در روند واردات خودرو باشند به مجادلات حاشیه‌ای روی آورده‌اند.

 پیشنهادهای دریافتی از اروپا ناکافی است

صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، با ناکافی خواندن پیشنهادهای دریافتی از اتحادیه اروپا برای برآورده کردن انتظارات ایران، درباره امکان حفظ توافق هسته‌ای برجام با شرایط موجود، ابراز تردید کرد. صالحی نتایج حاصله از برجام در حوزه‌های اقتصادی، بانکی و سرمایه گذاری را بسیار کمتر از حد انتظار توصیف کرد و خواهان حمایت صریح حامیان برجام، از جمله سازمان ملل و کشورهای اروپایی، از این توافق و مقابله با سیاست ترامپ شد.

  رمزگشایی از توییت حسام الدین آشنا

روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت: دکتر حسام‌الدین آشنا، مشاور رییس‌جمهور و رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک در توییتی نوشت... این جمله هر خواننده پیگیر سیاستی را به خواندن بقیه مطلب ترغیب می‌کند... واقعا می‌توان این سوال را مطرح کرد که آقای آشنا این چه مدل نوشتن است؟ اگر حرف حسابی دارید چرا آن را این‌طور مخابره می‌کنید، اگر هم قصد تمرین واج‌آرایی دارید که نه الان وقتش هست نه پست و منصب شما چنین اقتضایی می‌کند نه زمانه زمانه چنین حرف‌هایی است. همه توییت‌های ایشان گویی برای یک مخاطب خاص نوشته می‌شود. برای ارسال چنین پیام‌هایی توییتر خیلی مناسب نیست، ایشان می‌توانند از اس‌ام‌اس یا ایمیل استفاده کنند یا به دلیل اهمیت منصب‌شان به فرد مورد نظر تلفن بزنند. کیست که تلفن رییس مرکز استراتژیک را جواب ندهد... سال ۹۲ که روحانی رییس‌جمهور شد اصولگرای رندی گفته بود همه کابینه روحانی امنیتی و اطلاعاتی‌اند به غیر از وزیر اطلاعات. حالا غرض از نقل این جمله خرده گرفتن بر امنیتی بودن آقای آشنا نیست بلکه ذکر این مهم است که رییس مرکز تحقیقات استراتژیک باید حرفش برای مردم معنی داشته باشد. وگرنه چو نتوان راستی را درج کردن «توییتی» را چه باید خرج کردن؟

  پیشنهاد نماینده مجلس به رییس‌جمهور

محمدجواد ابطحی، نماینده خمینی‌شهر به اعتماد گفت:  دولت باید تیم دیپلماسی و تیم اقتصادی خود را تغییر دهد. معتقدم در شرایط فعلی برای اینکه نشان دهید سیاست خارجی ما تنها همین یک چهره را ندارد و تنها وجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، این «سیاست لبخند» نیست، باید تیم وزارت امور خارجه به طور کل تغییر کند. ... وقتی درماندگی بازار رخ می‌دهد ما باید به سمت سوسیالیسم برویم. این اصلا از تزهای اقتصادی است. خودشان (غرب) اینها را نوشته‌اند و در اروپا و امریکا هم عمل کرده‌اند. ما مجبوریم این کار را انجام دهیم. من متوجه نمی‌شوم چرا روحانی رودربایستی دارد... هیتلر «جبهه ملی کار» را ایجاد کرد و به این وسیله، مشکل اشتغال را در کشورش مرتفع کرد. به همین دلیل هم ملت آلمان او را دوست داشتند. پس می‌شود با نگاه به درون نیز کار کرد و دولت باید چنین کند.

 یک رییس‌جمهور چگونه بی‌کفایت شد؟

روزنامه اعتماد درباره عزل بنی صدر نوشت: روزهای آخر خرداد بود. نه مجلس به این آرامی‌ بود و نه «چهارراه مصدق» که در میانه همان خرداد چهارراه ولیعصر نام گرفت. ۳۷ سال پیش در بحبوحه گرمای آخرین ماه بهار و جنگ، «مجلس شورای ملی» مشغول یک جراحی بزرگ بود. نماینده‌های مجلس در مدح و کفایت یا مذمت و بی‌کفایتی ابوالحسن بنی‌صدر داد سخن سر داده ‌بودند. خیابان‌ها هم در رفت و آمد معمول روزانه نبود...معادیخواه می‌گوید نمی‌شود طرح عدم کفایت بنی‌صدر را با سناریوی طرح عدم کفایت روحانی مقایسه کرد. آن هم هنگامه انقلاب و شور انقلاب و زمانه بحران پشت بحران.... جلسه علنی مجلس هفت و نیم صبح شروع شد. موسوی‌خویینی‌ها و آیت‌الله خامنه‌ای(مقام معظم رهبری) موافقان بی‌کفایتی بنی‌صدر از همان مخالفانی بودند که هاشمی در خاطراتش می‌نویسد «خوب صحبت کردند.» «آقای بنی‌صدر در یک جمله کوتاه جمهوری اسلامی و نهاد ریاست‌جمهوری را تحقیر می‌کند «این جمهوری، جمهوری‌ای نیست که من فخر کنم رییس آن باشم» در این جمله معروف و زبانزد فقط از یک چیز ستایش شده و آن شخص آقای ابوالحسن بنی‌صدر است. هیچ فرهنگی نمی‌تواند شخصی را که با بزرگ قلمداد کردن خود در عین حال مقام ریاست‌جمهوری ونظام جمهوری اسلامی را تحقیر می‌کند، دارای کفایت وشایستگی سیاسی بداند.» یکی از چند ده دلیلی است که آیت‌الله خامنه‌ای(مقام معظم رهبری)، ‌نماینده دوره نخست مجلس برای اثبات بی‌کفایتی بنی‌صدر به زبان آورد. بعداز ظهر رای‌گیری شد و ۱۷۷ نفر به بی‌کفایتی رای مثبت دادند...بنی‌صدر چند روز بعد، از ایران خارج شد در حالی که تا به امروز هم برایش این سوال بی‌جواب مانده که آن ۱۱ میلیون نفری که به او رای دادند کجا رفتند؟

صبح نو نیز نوشت: مهم‌ترین محور عدم کفایت سیاسی بنی‌صدر از سوی نمایندگان مجلس «موضع‌گیری وی علیه نظام جمهوری اسلامی و اتحاد با نیروهای ضدانقلاب وابسته به شرق و غرب جهت نابودی نظام اسلامی و همچنین مخالفت مستمر وی با مجلس شورای اسلامی از بدو تاسیس و حتی پیش از افتتاح آن، دخالت صریح در قوه قضاییه و عدم درک صحیح از بدیهی‌ترین اصول قانون اساسی و نیز عدم اعتقاد به اصل تفکیک قوا» اعلام شد. پس از برگزاری دو جلسه پرشور در مجلس شورای اسلامی، در روزهای ۳۰ و ۳۱ خردادماه ۱۳۶۰ این طرح دو فوریتی با ۱۷۷ رای موافق، یک رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به تصویب رسید. افق سیاسی‌ورزی ابوالحسن بنی‌صدر پس از همسویی با منافقین ختم به گوشه‌نشینی در اتاق کارش شد؛ پس از سی و هفت سال او به دلیل فقدان سامان سیاسی، کیش شخصیت حتی نقش جدی در تحولات ضد انقلاب ندارد و تنها کار ویژه وی تحریف ناشیانه تاریخ است.

 انتصاب‌های فامیلی؛ آفت بزرگ همیشگی/ 3عراقچی در یک دولت!

روزنامه آرمان نوشت: کافی است در جست‌وجوگرهای اینترنتی دو کلمه «انتصاب‌های فامیلی» وارد شود؛ آنگاه بی‌شمار خبر روی صفحه نقش خواهد بست. از انتصاب فامیلی در شهرداری چمخاله تا انتصاب‌هایی در نهادهای دولتی! در سال 93 بود که سایت‌های دلواپس نوشتند: «یکی از بستگان علی اکبر ناطق نوری، فرد جدیدی وارد دولت شد.» این خبر صحت داشت و حمید ناطق نوری برادرزاده علی اکبر ناطق نوری به عنوان مشاور وزیر در امور هماهنگی در ارکان نظام منصوب شد که هدف از این انتصاب تلاش وزارت خارجه برای مردمی کردن سیاست خارجی نظام است... از سوی دیگر برادر کوچک‌تر عباس عراقچی (معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت خارجه جمهوری اسلامی) به سمت معاون ارزی بانک مرکزی ایران منصوب و بعد دبیر شورای پول و اعتبار و مشاور رئیس بانک مرکزی شد. سیدعلی عراقچی، برادرزاده‌ سیدعباس عراقچی، مدیر امور بین‌الملل ایدرو شد. سال گذشه بود که جبار کوچکی‌نژاد؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه فامیل بازی در دولت روحانی بسیار زیاد شده، گفت: «رئیس کل بانک مرکزی به‌جای انتصاب یک فرد متخصص، قوی و کارشناس در سمت معاونت ارزی، احمد عراقچی برادرزاده عباس عراقچی را منصوب کرد».

 تداوم پیروزی اصلاح طلبان در پارلمان

آفتاب یزد نوشت: انتخابات{اخیر برای ریاست مجلس و ریاست کمیسیون آموزش مجلس} را باید فصلی نو برای فراکسیون امید و محمدرضا عارف درنظرگرفت. فصلی که نشان داد توان بالای این گروه می‌تواند کنشگری خاصی را داشته باشد. این رخداد یک پیام مهم سیاسی بود که لیست امید و فراکسیون امید پختگی لازم در عرصه سیاسی را دارند و از این به بعد بیش از این نقش آفرینی خواهد کرد.

روزنامه خراسان نوشت: محمدرضا عارف که در روزها و ماه های اخیر به شدت از سوی جریان اصلاحات و بنابر نقل قولی رئیس دولت اصلاحات مورد انتقاد قرار گرفته بود، توانست ریاست کمیسیون آموزش مجلس را کسب کند. ...در سومین سال فعالیت مجلس دهم علاوه بر محمد رضا عارف، احمد مازنی دیگر عضو فراکسیون امید مجلس هم توانست به ریاست کمیسیون مهم فرهنگی مجلس برسد. با بررسی مجموع این اقدامات به نظر می رسد شاهد تغییر استراتژی فراکسیون امید در پارلمان هستیم. خروج از انفعال و ورود فعالانه به مسائل جاری کشور و اداره مجلس از جمله نشانه های این تغییر استراتژی است. شاید سایر نشانه های این موضوع را در آینده هم ببینیم.

نظر شما