شناسهٔ خبر: 26204046 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رویترز: راهکار‌های چین برای ضربه زدن به اقتصاد آمریکا چیست؟

خبرگزاری رویترز در مطلبی به بررسی راهکار‌های پیش‌ِ روی چین در مقابله با تهدیدات تجاری آمریکا پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز در مطلبی به بررسی راهکارهای مختلف چین برای مقابله  با تهدیدات تجاری آمریکا پرداخت و نوشت:  تنش های اقتصادی و تجاری چین و آمریکا از دیروز دوشنبه وارد مرحله جدیدی شده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد تعرفه های گمرکی بیشتری به ارزش 200 میلیارد دلار بر کالاهای وارداتی چین اعمال می کند. این اقدام موجب شد چین، آمریکا را به آغاز جنگ تجاری متهم کند.

راهکار‌های چین برای ضربه زدن به اقتصاد آمریکا چیست؟

رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در واکنش به اقدامات تلافی جویانه چین، این کشور را به اعمال تعرفه‌های گمرکی بیشتر تهدید کرد. پکن اوایل هفته جاری در اقدامی با اعمال تعرفه های گمرکی بر کالاهای آمریکایی به ارزش 50 میلیارد دلار، به  عوارض گمرکی جدید آمریکا علیه چین که از روز جمعه به اجرا درآمده است، پاسخ داد.

رویترز افزود: پکن قادر است به شیوه های مختلفی به تهدیدهای واشنگتن پاسخ دهد و از مغلوب شدن در جنگ تجاری با آمریکا جلوگیری کند.

در ادامه به چند سناریو در این خصوص اشاره شده است.

افزایش تعرفه های گمرکی

چین اوایل هفته جاری، تعرفه گمرکی 25 درصدی بر 50 میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از آمریکا شامل محصولات کشاورزی، خودرو و غذاهای دریایی اعمال کرد و از دیگر کشورها خواست در واکنش به تعرفه‌های سنگینی که آمریکا بر واردات برخی محصولات اعمال کرده است، دست به یک اقدام جمعی بزنند. با این حال، به نظر می رسد چین می تواند تعرفه های جدید بیشتری بر کالاهای وارداتی آمریکایی  اعمال کند.  بر اساس آمارها، حجم واردات کالاهای آمریکایی به چین در سال گذشته میلادی، بالغ بر 129 میلیون و 890 هزار دلار بوده است و در مقابل آمریکا کالاهایی به ارزش 505 میلیارد و 470 میلیون دلار از چین خریداری کرده است. برخی مراکز آمار چینی با ارائه ارقام متفاوتی حجم واردات کالاهای آمریکا به چین را 153 میلیارد و 900 میلیون دلار و میزان فروش کالاهای چینی به آمریکا را 429 میلیارد و 800 میلیون دلار اعلام کرده اند.

در هر صورت، حتی اگر ترامپ تعرفه های گمرکی به ارزش 300 یا حتی 400 میلیارد دلار بر کالاهای وارداتی چین اعمال کند، پکن صرفا می تواند تعرفه های گمرکی بر 100 میلیون دلار از کالاهای آمریکایی وضع کند. بنابراین پکن برای شکست نخوردن در جنگ تجاری با آمریکا باید علاوه بر این روش، به روش های دیگر نیز روی آورد.

راهکار‌های چین برای ضربه زدن به اقتصاد آمریکا چیست؟

ایجاد تنگناهایی برای کالاهای وارداتی از آمریکا

در ماه مه، گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه چین بازرسی کالاهای وارداتی از آمریکا را تشدید کرده است. برخی از کالاهای آمریکایی شامل گوشت، میوه های تازه، و حتی وسایل نقلیه و تجهیزات پس از بازرسی های گمرکی سخت مجوز ورود دریافت می کردند. با اتخاذ این شیوه، واردات کالاهای آمریکایی به چین با موانع سختی مواجه می شود.

از سوی دیگر، پکن قادر است مقررات جدیدی برای محصولات و شرکت های آمریکایی اعمال کند و حضور آنها را در دومین اقتصاد بزرگ جهان محدود و یا حتی ممنوع کند.

دشوار کردن مراحل دریافت مجوز برای حضور در بخش های مختلف اقتصادی از دیگر اقدامات چین برای محدود کردن فعالیت شرکت های آمریکایی است. کاهش دسترسی شرکت های آمریکا برای فعالیت اقتصادی در چین تا حدودی می تواند به اقتصاد آمریکا ضربه بزند.

تمهیدات پکن در خصوص وقفه در ترخیص کالاهای گمرکی نیز تجارت آمریکایی ها در این کشور را با مشکل مواجه می سازد. به عنوان مثال، چین اخیرا پیشنهاد 44 میلیارد دلاری فعالیت اقتصادی شرکت تراشه سازی «کوآلکوم» آمریکا در این کشور را پذیرفته است. فعالیت این شرکت ممکن است با وقفه ترخیص در گمرک، با مشکل مواجه شود.

اقدامات ارزی

یوان یکی از پول های رایج در سبد ارزی جهانی است. چین قادر است با کاهش ارزش آن در برابر دلار، ضمن بالا بردن بهای کالاهای آمریکایی، فروش محصولات خود را گسترش دهد و بازارهای جدیدی برای تجارت به دست آورد.  دولت پکن از اواسط ماه آوریل در مسیر کاهش ارزش یوان در برابر دلار قرار گرفته است. به گونه ای که دونالد ترامپ، بارها از چین به دلیل کاهش ارزش ارز خود انتقاد و آن را اقدامی در جهت تضعیف اقتصاد آمریکا توصیف کرده است.

سر و سامان دادن به ذخایر عظیم چین در خزانه آمریکا

چین قادر است به ذخایر عظیم خود در خزانه آمریکا سرو سامان دهد. این کشور بزرگترین دارنده اوراق بهادار آمریکایی در جهان است. طبق گزارش وزارت خزانه داری آمریکا مجموع ذخایر اوراق بهادار آمریکایی چین در ماه ژوئیه به ۱.۱۶۶ هزار میلیارد دلار رسید که بالاترین رقم از اکتبر 2017 است.

بایکوت کالاهای آمریکایی

چین، سال گذشته در اعتراض به اقدام کره جنوبی برای استقرار سامانه دفاع هوایی تاد آمریکا در خاک خود، تصمیم گرفت برخی از کالاهای ساخت کره جنوبی را تحریم کند. این رویه ممکن است بار دیگر در خصوص کالاهای آمریکایی عملی شود.

از سوی دیگر، پکن با کنترل تعداد گردشگرانی که سالیانه از آمریکا بازدید می کنند قادر است تا حدودی بر اقتصاد آمریکا تاثیر بگذارد. سال گذشته میلادی، حدود 3 میلیون گردشگر چینی به شهرهای مختلف آمریکا سفر کردند که ده ها میلیارد دلار سود برای آمریکا به همراه داشت.

در نهایت، باید گفت وقوع جنگ تجاری میان آمریکا و چین به یک زوال اقتصادی عظیم دوجانبه و تغییر نظام تجارت جهانی منجر خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما