شناسهٔ خبر: 26173631 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

شناسایی ذرات باستانی در جو زمین که متعلق به ستاره های دنباله دار هستند

محققان موفق به شناسایی نمونه هایی از ذرات متعلق به ستاره های دنباله دار از جو کره زمین شده اند که گرد و خاک و برخی قطعات آنها نیز به دوران اولیه شکل گیری منظومه شمسی بازمی گردد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وی تری،محققان موفق به شناسایی نمونه هایی از ذرات متعلق به ستاره های دنباله دار از جو کره زمین شده اند که گرد و خاک  و برخی قطعات آنها نیز به دوران اولیه شکل گیری منظومه شمسی بازمی گردد.

محققان موفق به شناسایی نمونه هایی از ذرات متعلق به ستاره های دنباله دار از جو کره زمین شده اند که گرد و خاک  و برخی قطعات آنها نیز به دوران اولیه شکل گیری منظومه شمسی بازمی گردد.

ذرات یادشده در جو بیرونی کره زمین شناسایی شده اند و شناسایی آنها حاصل بررسی ها و آزمایشات آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی در آمریکاست. این آزمایش ها تحت سرپرستی پژوهشگران دانشگاه هاوایی انجام شده است.

بررسی ترکیبات ذرات و گرد و خاک های یادشده با استفاده از اشعه مادون قرمز و همین طور تجزیه و تحلیل شیمیایی آنها با استفاده از میکروسکوپ های الکترونی موجب دست یافتن به این نتایج شده است.

بر طبق این بررسی ذرات و مواد اولیه تشکیل دهنده منظومه شمسی به طور کامل مرکب از کربن، یخ و سیلیکات (آمورف) بوده اند. بخش عمده گرد و خاک مربوط به زمان شکل گیری منظومه شمسی امروزه از بین رفته و آنچه که امروزه باقی مانده حاصل محبوس شدن آن در بدنه شهاب سنگ های گوناگون بوده است.

پژوهشگران امیدوارند با تداوم این بررسی ها دریابند که چگونه این ذرات که برخی از آنها در مقیاس نانو هستند می توانند در کنار یکدیگر قرار گرفته و توده های عظیمی را تشکیل دهند؛ بدون آنکه نیازی به گرمای زیاد و ذوب کردن آنها به منظور متصل کردن و چسباندنشان به یکدیگر باشد.

انتهای پیام/ 

نظر شما