شناسهٔ خبر: 26166101 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

خوشمزه جات تابستانی

تا چند روز دیگر فصل پر هیاهو و گرم تابستان شروع می‌شود و با خوراکی‌های مناسب می‌توانیم از این فصل نهایت لذت را ببریم.

صاحب‌خبر -

بستنی

مواد لازم:

زرده تخممرغ: 3عدد / خاکه قند نرم: 50گرم / شیر: 1.5 لیوان / خامه زدهشده: 1.5لیوان / وانیل: نصف قاشق چایخوری

شیر را روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد. بعد شکر، وانیل و زرده تخممرغها را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط شود. دوباره مواد را روی حرارت میگذاریم تا سفت شود بهطوری که به قاشق بچسبد.

سپس آن را در ظرف مناسبی میریزیم و یک ساعت در فریزر میگذاریم تا کمی سفت شود. بعد با همزن خوب هم میزنیم و کمکم خامه را اضافه میکنیم و در ظرف آلومینیومی میریزیم و در فریزر میگذاریم. باید سر ظرف حدود یک سانتیمتر خالی باشد و در ظرف را محکم میبندیم و ده دقیقه قبل از سرو آن را از فریزر در میآوریم و تزئین
میکنیم.

میتوانید از میوههای فصل برای طعمدار کردن بستنی استفاده کنید.

نکته: میتوانید به ازای هر زرده تخممرغ پنج گرم ثعلب استفاده کنید.

دسر طالبی و هلو

مواد لازم:

طالبی: یک عدد بزرگ / هلوی رسیده: نیم کیلو / گلاب یا عرق بیدمشک: نصف فنجان / شکر: 2 قاشق غذاخوری سرپر/ آبلیموترش: یک قاشق غذاخوری

طالبی را نصف کرده و تخمههایش را جدا میکنیم و با قاشق قسمت داخلی آن را در میآوریم و در ظرف مناسبی میریزیم.

بعد پوست هلوها را گرفته و با شکر و آبلیموی تازه مخلوط کرده و به طالبی اضافه میکنیم. مواد را با هم میکس میکنیم و دو ساعت در فریزر میگذاریم. در این مرحله گلاب یا عرق بیدمشک را اضافه کرده و این دسر دلچسب را سرو میکنید.

فالوده شیرازی

مواد لازم:

آب:2 لیوان / شکر: 2 لیوان / گلاب: نصف فنجان / نودل چینی: 100گرم

شکر وآب را مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم تا شربت غلیظی
شود.

پس از خنک شدن گلاب را اضافه میکنیم و درون ظرف فلزی میریزیم و حدود چهار ساعت در فریزر میگذاریم تا بسته و یخی شود.

بعد رشتههای چینی را که مخصوص فالوده است و باید از لوازم قنادی تهیه کنیم، داخل آبجوش میریزیم و حدود 15 دقیقه میجوشانیم تا کاملا نرم شود. سپس آنها را با آب سرد آبکش میکنیم و اجازه میدهیم تا آب اضافیاش گرفته شود.

در این مرحله رشتهها را درون ظرف شیره فالوده میریزیم و به آرامی مخلوط میکنیم تا سرد و سفت شود. فالوده آماده است. آن را با آبلیموی تازه، بستنی، شربت آلبالو و... سرو میکنیم.

در روش سنتی بهجای رشته از نشاسته استفاده میشود، اما بهدلیل اینکه ابزار خاصی میخواهد، نودل را که بافت و طعم مشابهی دارد جایگزین آن کردهاند.

مژده مظهری

نظر شما