شناسهٔ خبر: 26105075 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

تصویب طرح عدم‌احیای روابط با ایران در پارلمان کانادا و واکنش ایران

مجلس نمایندگان کانادا با اکثریت آرا و با همراهی نخست‌وزیر این کشور طرح عدم‌احیای روابط با ایران را تصویب کرد. کانادا سال گذشته دو بار و در ماه‌های می و اکتبر دیپلمات‌های خود را به ایران اعزام کرده بود.

صاحب‌خبر -
مجلس عوام کانادا با اکثریت آرا خواستار توقف مذاکره با ایران برای از سرگیری مناسبات دیپلماتیک شد. از سوی دیگر سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های ترویستی این کشور قرار گرفت.

به گزارش اعتدال، مجلس عوام کانادا طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن باید مذاکره با ایران برای از سرگیری مناسبات پایان گیرد.

از سوی دیگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست گروه‌های تروریستی افزوده شده است.

این طرح از سوی گارنت گینویس، نماینده حزب محافظه‌کار به مجلس عوام ارائه شد. برخی از محافل سیاسی پیشتر گمانه‌زنی کرده بودند که این طرح از حمایت حزب لیبرال به رهبری جاستین ترودو برخوردار نشود.

رای‌گیری برای این طرح در پارلمان کانادا نخست با قیام نمایندگان محافظه‌کار مورد تایید قرار گرفت و جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا نخستین نماینده حزب لیبرال بود که با قیام خود از این طرح پشتیبانی کرد. به گفته ناظران سیاسی، این اقدام ترودو باعث شگفتی شده است. ترودو پس از توافق اتمی میان ایران و گروه ۵+۱ اعلام کرده بود که کانادا آماده برقراری روابط دیپلماتیک با تهران است.

ارین اوتول، نماینده حزب محافظه‌کار، پس از رای‌گیری گفت: «رای‌گیری امروز که محکومیت ایران و قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی را در برداشت، یک رای‌گیری تاریخی بود.»

استیون هاپر، نخست‌وزیر پیشین کانادا از حزب محافظه‌کار در سپتامبر ۲۰۱۲ مناسبات دیپلماتیک این کشور با ایران را قطع کرد. سفارت کانادا در تهران بسته شد و دیپلمات‌های ایران نیز مجبور به ترک کانادا شدند.

این مصوبه هم‌چین خواستار آزادی تمامی شهروندان کانادایی در ایران شده است.

هشدار ایران درباره خطای راهبردی دولت کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: تصویب نهایی طرح محدودیت روابط با ایران در مجلس کانادا یک خطای راهبردی خواهد بود.

 بهرام قاسمی در واکنش به تصویب طرح محدود کننده روابط با ایران در مجلس عوام کانادا و مطرح کردن برخی ادعاها و اتهامات علیه نهادهای نظامی کشور در خلال آن، ضمن محکومیت و ابراز ناخرسندی از این اقدام غیرسازنده اظهار کرد : هرچند تصویب این طرح در مراحل اولیه قرار داشته و تا تبدیل آن به قانون باید مراحل دیگری را طی نماید اما در صورت تصویب نهایی بی شک یک خطای راهبردی و اساسی با آثاری مخرب خواهد بود.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین گفت: مطرح شدن چنین طرحی ناشی از فقدان اطلاعات دقیق و کافی قانونگذاران کانادایی از مواضع روشن و منطقی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با پدیده شوم تررویسم است.

وی خاطر نشان کرد: مردم ایران طی دهه های گذشته خود یکی از قربانیان تروریسم خشن و افسارگسیخته مورد حمایت برخی کشورهای خارجی مشخص هستند؛ از اینرو و با توجه به مبانی اخلاقی و آموزه های فرهنگی اصیل خود، بخصوص در دوران اخیر و به موازات رشد افراط گرایی و تروریسم در سطح منطقه و جهان همواره پیشگام مبارزه با این پدیده های نامبارک بوده و خواهد بود و افکار عمومی جهان، انتساب اتهامات واهی و نادرستی همچون حمایت ایران از تروریسم را هرگز نخواهند پذیرفت.

وی با هشدار نسبت به پیامدهای تصویب چنین طرح های ناسنجیده و بی پایه ای ابراز امیدواری کرد دولت کانادا با آگاهی کامل از سیاست‌های روشن جمهوری اسلامی ایران و با درک شرایط خطیر امروز منطقه و جهان مانع تصویب نهایی این طرح و تاثیر مخرب آن بر روابط دوکشور شود.

نظر شما