شناسهٔ خبر: 26088393 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

مخالفان کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز افراد ضعیف و کولبران را هدف گرفته است

مخالفان طرح اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دلایل مخالفت خود را با این طرح تشریح کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، مصطفی کواکبیان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 23 خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: این موضوع در سال 95 مطرح شده و مربوط به یک سال و نیم گذشته است در حالی که باید متناسب با وضعیت امروز مباحث را مطرح کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی در شرایط کنونی بسیار متفاوت شده و باید با توجه به وضعیت امروز مسئله قاچاق کالا و ارز بررسی شود، افزود: وضع قاچاق کالا و ارز به اندازه ای وخیم است که به عنوان نماینده مردم خجالت می کشم بگویم از این دولت با این وضعیت اقتصادی حمایت کردم. شب می خوابیم و روز دلار چند هزار تومان افزایش یافته بنابراین مردم تشویق به قاچاق کالا و ارز می شوند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال قیمت خودروها نسبت به یک ماه گذشته 20 میلیون تومان تفاوت کرده است و مردم می‌گویند شما برای چه می‌روید مجلس و در آنجا چه کار می‌کنید؟

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه با این لایحه نمی توان وضعیت اقتصادی را سر و سامان داد، گفت: به عقیده من اسکله‌های غیرقانونی در این لایحه دیده می‌شود.

کواکبیان ادامه داد:‌ برخی به من گفتند منظور شما در مخالفت با این لایحه در واقع سپاه و نیروهای نظامی است،‌ خیر، هرگز اینگونه نیست، سپاه که نمی‌رود کالا وارد کرده و تجارت کند، اگر سپاه باشد مسئله دفاعی خود را دنبال می‌کند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عناصری در این کشور هستند که واقعا قاچاق کالا را دارند، آنگاه ما به کولبران بدبخت گیر می‌دهیم و می‌گوییم تو که کولبر هستی بیخود کردی که کالا جابجا می‌‌کنی.

وی با تأکید بر لزوم مبارزه جدی با قاچاق کالا گفت: ما سرمنشأهای اصلی قاچاق را فراموش می‌کنیم و به افراد جزئی ایراد می‌گیریم.

این نماینده مردم در مجلس دهم با یادآوری آمار اعلام شده از سوی دولت در حوزه قاچاق کالا و ارز افزود: امیدواریم این آمار درست باشد که می‌گویند قاچاق کالا از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار رسیده است، اما وضعیت جامعه غیر از این را نشان می‌دهد.

کواکبیان ادامه داد: این لایحه از 19 ماه قبل تهیه شده است، با توجه به شرایط فعلی پاسخگو نیست، بسیاری از گزارش‌های ما حاکی از این است که گمرک خود ایکس ری‌ها را به گونه‌ای طراحی می‌کنند که قاچاق کالا به صورت قانونی انجام شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار می رود این طرح به کمیسیون اقتصادی بازگردد و در شرایط فعلی لایحه‌ای که تمام منافذ قاچاق کالا و به ویژه قاچاق ارز را ببندد، ارائه شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در قدیم می‌گفتند در قاچاق کالا یک جمشید بسم‌الله در چهارراه استانبول بوده است که باعث می‌شده ارز بالا برود، اکنون که این جمشید بسم‌الله‌ها نیستند، پس چرا وضعیت اقتصادی اسفبار است؟ بخشی از علت اصلی گرانی این است که صرافی‌های ما به وظایف خود عمل نمی‌کنند و منافذ قانونی هم باید در این رابطه مشخص شود، بنابراین اگر در کمیسیون اقتصادی این لایحه بازگردد، شاید با شرایط فعلی مواد قانونی دقیق‌تری ارائه شود که ما شرمنده مردم نباشیم.

 

علیرضابیگی: قاچاق کالا اصلی ترین موضوع پیش روی تولید داخل

همچنین احمد علیرضا بیگی در مخالفت با این لایحه با بیان اینکه امروزه قاچاق کالا و ارز به یکی از موضوعات تاثیرگذار در حوزه اقتصاد تبدیل شده، گفت: قاچاق کالا اصلی ترین موضوع پیش روی تولید داخلی است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کاهش ارزش پول ملی به واسطه خروج ارز از کشور اتفاق می افتد، افزود: سهم عمده آن مربوط به قاچاق کالا و ارز است.

وی ادامه داد: براساس اعلام آمار مسئولان مربوطه 32 میلیون دلار از کشور خارج شده که بخش عمده آن مربوط به قاچاق کالا است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از اینکه 400 هزار نفر طی 5 سال گذشته از تعداد کارآفرینان کاسته شده، تصریح کرد: بخش عمده آنان در زندان به سر می برند و یا خانه نشین شده اند و این معلول سیاست های غلط اقتصادی دولت است.

علیرضا بیگی با انتقاد از اینکه امروزه سودآوری کالای قاچاق بیش از تولید است، تصریح کرد: صرف مبارزه فیزیکی قاچاق موجب بهبود مشکل نمی شود آیا این لایحه راهکارهای لازم برای مبارزه با قاچاق را داراست.

 

محمودزاده: برداشت از قانون مبارزه با قاچاق کالا سلیقه ای و براساس تعبیر شخصی است  

جلال محمودزاده نیز در مخالفت با این لایحه با انتقاد از اینکه در این اصلاحیه شاخص های ارزیابی کالای قاچاق شفاف نیست و باعث برخورد چکشی با مردم می شود، گفت: جوانان و کولبران مورد ظلم قرار خواهند گرفت، همچنین جوانان فاقد شغل و افرادی که هیچ معیشتی ندارند مورد پیگیری و جرم قرار می گیرند.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانونگذاری جدید است و اصلاح قانونی نیست، افزود: کمیسیون اقتصادی 61 ماده جدید به لایحه دولت اضافه کرده است.

وی با انتقاد از اینکه برداشت از قانون مبارزه با قاچاق کالا سلیقه ای و براساس تعبیر شخصی بوده، تصریح کرد: این امر باعث صدور احکام بسیار سنگین و فروپاشی خانواده ها شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: در این لایحه آمده که قاچاقچی حرفه ای آن است که بیش از 3 مورد مرتکب قاچاق شود اعم از اینکه تعقیب شده یا نشده باشد. در این لایحه پیشنهاد شده که اگر شخصی کالای خارجی را حتی برای مصرف داخلی و خانواده خریداری کند تحت تعقیب قرار می گیرد و به عنوان قاچاقچی حرفه ای شناخته می شود، این چه قانونی است که تصویب می کنیم.

محمودزاده با بیان اینکه اگر این لایحه تصویب شود افرادی که برای معیشت خانواده و کولبران تلاش می کنند، دچار جریمه های سنگین می شوند، تصریح کرد: افراد ضعیف و کسانی که حتی یک درصد در امر قاچاق دخیل نیستند مورد تعقیب قرار می گیرند اما افرادی که از قاچاق کالاهای خارجی سودهای کلان به جیب می زنند از پیگرد قانون محفوظ می مانند./

پایان پیام

نظر شما