شناسهٔ خبر: 25781338 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

صدور حکم برخی متهمان آشوب‌های‌پاسداران و دی‌ماه

دادستان تهران در نشستی به آخرین وضعیت پرونده‌های آشوب خیابان پاسداران و اغتشاشات دی ماه 96 را اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

میزان نوشت: دادستان تهران در نشستی به آخرین وضعیت پرونده‌های آشوب خیابان پاسداران و اغتشاشات دی ماه 96 را اشاره کرد.

سومین نشست عباس جعفری دولت آبادی با مدیران مسؤول رسانه‌ها در سال جاری، روز شنبه (97/3/5) با حضور بیست نفر از مدیران پایگاه‌های خبری و به ریاست جعفری دولت‌آبادی برگزار شد.

صدور 67 فقره حکم محکومیت در مورد متهمان آشوب‌های خیابان پاسداران
جعفری دولت آبادی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده اغتشاشات دی و اسفندماه سال 96 اعلام کرد: تا هفته گذشته 67 حکم در مورد متهمان آشوب‌های خیابان پاسداران مبنی بر حبس و مجازات تکمیلی صادر شده و هم‌چنین در مورد متهمان آشوب‌های دی‌ماه 126 کیفرخواست صادر گردیده که قریب به پنجاه درصد آن منجر به صدور حکم شده است.

آخرین وضعیت پرونده امیرمنصور آریا
دادستان تهران با بیان این‌که رسانه‌ها از انتشار اخباری که از صحت آن اطلاع ندارند خودداری کنند،‌ به ادعای منتشر شده در یکی از رسانه‌ها مبنی بر بلاتکلیفی پرونده امیرمنصور آریا پاسخ داد و با بی‌مبنا خواندن آن اعلام کرد: یکی از اقدامات مهم دادستانی و قوه قضاییه، رسیدگی به پرونده امیرمنصور آریا بوده است،‌ در این پرونده 650 میلیارد تومان جزای نقدی وصول شده و 2 هزار و سیصد میلیارد تومان به بانک‌ها رد مال شده و بخش کوچکی از پرونده باقی مانده است که در حال رسیدگی است.

اقدامات دادستانی در برخی پرونده‌های مهم
جعفری دولت آبادی در ادامه به اقدامات دستگاه قضایی در برخی پرونده‌های مهم اشاره کرد و گفت: در پرونده تعاونی اعتبار ثامن الحجج 156 میلیارد تومان اموال موسسه که پس از معرفی هیئت تصفیه جدید به فروش رفته و سپرده یک میلیون نفر (98/5درصد) از سپرده‌گذاران پرداخت شده و بدهی 1/5درصد سپرده‌گذاران باقی مانده که 5 هزار میلیارد تومان طلب دارند.

وی اعلام کرد: کلیه اموال این تعاونی اعتبار شناسایی شده و تلاش بر آن است که حمایت قضایی، کلیه شرکت‌ها و کارخانه‌ها به فعالیت خود ادامه دهند.
دادستان تهران در رابطه با پرونده بابک زنجانی اعلام کرد: 2 هزار و سیصد میلیارد تومان اموال بابک زنجانی به وزارت نفت واگذار شده است.

جعفری دولت آبادی در مورد موسسات اعتباری تصریح کرد: مسؤولان 12 موسسه تحت تعقیب قرار گرفته‌اند و چهارده متهم در بازداشت بسر می‌برند و برای همه تعاونی‌ها هیئت تصفیه تعیین شده در حالی که این امر جز وظایف و کارهای قوه قضاییه نبود و مشکلات سایر دستگاه‌ها به دلیل عدم نظارت به دستگاه قضایی سرریز شده و قوه قضاییه باید پاسخگوی اقدامات دیگران هم باشد.
وی افزود: دستگاه قضایی در بخش موسسات اقدامات زیادی انجام داده اما گستردگی این موسسات و میزان وجوه سپرده‌گذاران بر حجم مشکلات افزوده است.

صدور 13 فقره کیفرخواست در پرونده‌های ارزی
دادستان تهران اقدامات قابل توجه دادسرای تهران در مبارزه با متهمان ارز را مورد اشاره قرار داد و اعلام کرد: در حوزه ارز 60 پرونده تشکیل شده، 180 نفر تحت تعقیب قرار گرفته‌اید، 2400 حساب و 70 میلیارد تومان از وجوه متهمان توقیف گردیده و برای سیزده نفر کیفرخواست صادر شده است.
جعفری دولت آبادی در بیان آخرین وضعیت پرونده اختلاس در مدیریت اکتشافات شرکت ملی نفت، خاطرنشان کرد: در این پرونده سی نفر متهم تحت تعقیب قرار گرفته و 70 میلیارد تومان از اموال متهمان توقیف شده است.

اقدامات دادسرا در پرونده‌های مهم مالی
وی اظهار داشت: پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه به دویست جلد رسیده است که در آن 60 نفر متهم تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند، 5 نفر بازداشت شده‌اند، 165 میلیاد تومان توسط 2 متهم رد مال شده و برای یکی از متهمان به مبلغ 700 میلیارد تومان کیفرخواست صادر گردیده و 700 میلیارد تومان از اموال متهمان پرونده شناسایی و توقیف شده است.

دادستان تهران خاطرنشان کرد: در پرونده ضمانت‌نامه‌های بانک سپه 1200 میلیارد تومان به بیت‌المال بازگشته است. سال گذشته این موضوع ساعت 12 شب طی تماس تلفنی به دادستانی تهران اعلام و گفته شد که متهم در حال خروج از کشور است که منتهی به دستگیری متهم تا بامداد ‌روز بعد گردید و هم‌چنین اقدامات مهمی در این زمینه انجام گرفته است. و متهم پرونده همچنان در بازداشت به سر می‌برد.
وی افزود: محاکمه پرونده دکل نفتی هنوز در حال انجام است و 91 میلیون دلار در این پرونده مطرح است.
جعفری دولت آبادی تصریح کرد: پرونده‌ی صندوق پارسیان اعتماد ایرانیان 84 شاکی دارد که کیفرخواست آن نیز صادر شده است.
دادستان تهران با بیان این‌که در پرونده‌های قاچاق کالا 46 فقره کیفرخواست صادر شده و 71 متهم تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند، یادآور شد: در سال 96،‌ در مورد 118 متهم جرایم اقتصادی حکم صادر شده و در مجموع به 104 سال حبس محکوم شده‌اند. هم‌چنین از این تعداد محکوم‌علیه،‌ 31 میلیارد تومان جزای نقدی وصول و 8 میلیاد تومان رد مال انجام شده است.
جعفری دولت آبادی در مورد اقدامات صورت گرفته در حوزه زمین خواری اعلام کرد: در این زمینه 1800 پرونده تشکیل و 40 متهم تحت تعقیب قرار گرفتند و از 141 هکتار اراضی دولتی رفع تصرف شده است.

مقابله با ترویج فساد اخلاقی در فضای مجازی
دادستان تهران گفت: هفته گذشته در راستای مقابله با ترویج فساد در فضای مجازی 21 نفر که در این زمینه فعالیت می‌کردند تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند که در حال حاضر 5 نفر در بازداشت به سر می‌برند.

نظر شما