شناسهٔ خبر: 25765815 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس جمهوری کره جنوبی:

کره شمالی متعهد به خلع سلاح و دیدار با ترامپ است

پکن-ایرنا-'مون جائه این'رییس جمهوری کره جنوبی که روز گذشته دومین نشست خود با 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی را برگزار کرد، می گوید: رهبر کره شمالی همچنان متعهد به خلع سلاح هسته ای شبه جزیره و دیدار با دونالد ترامپ است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دومین نشست سران دو کره روز شنبه به صورت ناگهانی در روستای مرزی پانمونچوم در مرز دو کره برگزار شد.
'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی امروز یکشنبه در تشریح دستاوردهای نشست روز گذشته سران دو کره در سئول در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی، تمایل خود را برای خلع سلاح هسته ای و برگزاری نشست با دونالد ترامپ اعلام کرده است.
رییس جمهوری کره جنوبی گفت: ما دو نفر روز گذشته به توافق رسیدیم اجلاس سران کره شمالی و امریکا با موفقیت برگزار شود. 'کیم' نیز متعهد به تلاش های مشترک برای نشست موفقیت آمیز با ترامپ است.
وی افزود: درعین حال رهبر کره شمالی از تضمین های امنیتی بعد از خلع سلاح هسته ای توسط آمریکا نگران است.
مون تاکید کرد: برگزاری نشست سران آمریکا و کره شمالی به مذاکرات روزهای آینده بستگی دارد.
رییس جمهوری کره جنوبی ادامه داد: دومین نشست سران دو کره با پیشنهاد رهبر کره شمالی انجام شده است.
وی اظهار کرد: سران دو کشور در این نشست همچنین به تفاهم رسیدند که درصورت نیاز ، اجلاس سران دو کره تداوم داشته باشد.
مون می گوید: امیدوار است جلسه سه جانبه «واشنگتن، پیونگ یانگ و سئول» پس از نشست موفقیت آمیز ترامپ - کیم برگزار شود تا به طور رسمی جنگ کره پایان یابد.
نخستین نشست سران دو کشور روز 7 اردیبهشت در روستای مرزی 'پانمونجوم' برگزار شد. رهبران دو کره در بیانیه پایانی این اجلاس در مورد «خلع سلاح کامل شبه جزیره کره» به توافق رسیده و موافقت کردند «توافق متارکه جنگ به معاهده صلح تبدیل شود و هر اقدام خصمانه علیه یکدیگر را خاتمه دهند».
'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی و 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی همچنین در بیانیه 'پانمونجوم' به صورت مشترک موافقت کردند، خلع سلاح هسته ای را محقق و برای این هدف با جامعه بین المللی همکاری کنند.
همچنین در پایان این اجلاس مقرر شد برای رسیدن به «معاهده صلح»، گفت وگوهای سه جانبه با حضور آمریکا و چهارجانبه با حضور چین برگزار شود.
براساس «بیانیه صلح پانمونجوم» دو طرف موافقت کردند که به «دوران خصم و اقدامات مسلحانه در آبهای دریای زرد خاتمه داده شده» و این آب ها به «آبهای صلح» تبدیل شود.
به دنبال اقدام 'دونالد ترامپ' در لغو نشست سران آمریکا و کره شمالی، کره جنوبی که خود پیشنهاد دهنده اصلی این نشست بود به تکاپو افتاد تا راهی برای برگزاری این نشست پیدا کند.
دیدار سران آمریکا و کره شمالی که قرار بود 22 خرداد در سنگاپور برگزار شود هنوز با ابهام مواجه است، «دونالد ترامپ» که پنجشنبه سوم خرداد با ارسال نامه ای به 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی از لغو دیدار خود با کیم خبر داده بود روز جمعه چهارم خرداد از گفت وگو با کره شمالی برای برنامه ریزی دیدار با رهبر این کشور خبر داد و گفت که شاید این دیدار در موعد از پیش تعیین شده برگزار شود.
ترامپ در این نامه با اشاره به آنچه که «خصومت آشکار» در موضع‌گیری‌های اخیر پیونگ یانگ خواند، نوشت که از دیدگاه او «اکنون زمان مناسبی برای برگزاری این دیدار نیست».
پس از لغو دیدار سران، معاون وزیر خارجه کره شمالی با صدور بیانیه‌ای با ادبیات آشتی‌جویانه گفت که پیونگ یانگ همچنان مایل به «نشست چهره به چهره با آمریکا و حل و فصل مسائل و اختلافات موجود» است.
رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در واکنش به این بیانیه، آن را اقدامی «خوب» خواند و گفت که واشنگتن همچنان مشغول گفت وگو با مقام‌های کره شمالی است.
ترامپ ادامه داد: خواهیم دید که چه پیش می‌آید. شاید دیدار در همان 12 ژوئن برگزار شود.
تردیدها درخصوص برگزاری این دیدار از هفته گذشته و زمانی آغاز شد که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا، خلع سلاح هسته ای کره شمالی را با اقدام صورت گرفته در لیبی دوران «معمر قذافی» مقایسه کرد؛ فردی که سال ها بعد با حمایت آمریکا از قدرت سرنگون شد.
پیونگ یانگ در آن زمان اظهارات بولتون را تحریک آمیز دانست و تهدید کرد که زمینه چینی برای مذاکرات صلح را متوقف می کند.
شرق آسیا سال هاست که به صحنه کشمکش های کره شمالی و آمریکا تبدیل شده است و امید می رود تحولات صورت گرفته، راه برون رفتی از این بن بست سیاسی باشد.
شبک**آساق**1904**1392

نظر شما